Vechten met monsters.

mixer-19715__340

Maandag was ik vrij. Buiten was het grijs en koud en ik stond op met een mwah, het zal wel gevoel wat de rest van de dag doorzeurde. Afgezien van het hoognodige heb ik de hele dag geen bal uitgevoerd. Best lekker zo’n vrije dag. Of toch niet?

22.00 uur. Een beetje lamlendig vroeg het bed in met het plan nog wat te lezen, weinig van terechtgekomen.
00.45 uur. wakker worden van een kurkdroge mond en trekkend gevoel in m’n achterhoofd. Het monster is er en heeft zich vastgebeten. Drinken, pijnstiller, plassen.
01.20 uur. Half slapend half wakker doorgekomen. In mijn hoofd lijkt een betonmolen te draaien en ik heb het koud. Drinken, een warme kruik om onder mijn kop te leggen gemaakt.
02.00 uur.  Naar de wc om te kotsen.
03.30 uur. Kan ik mijn hoofd er afhalen om van binnen schoon te schrapen en er weer opzetten alsjeblieft? Nog een pijnstiller dan maar.
04.20 uur. Als ik het vlot loslaat waaraan ik gevoelsmatig hang heb ik nooit meer dit monster in mijn kop. Met een kop thee even op het balkon, frisse lucht. Terug m’n bed in.
04.45 uur. Naar de wc, buikloop. Heet douchen, terug in bed, diepe slaap.
06.15 uur. De wekker gaat. Opstaan met een gevoel alsof ik tegen een muur aan ben gelopen.
0.730 uur. In de trein naar werk. zachte zen muziek op en ogen dicht. Halverwege de ochtend trekt de mist in mijn hoofd op.  Het monster is terug in zijn/haar hok, het liefst wil ik slapen. Ik ga een rondje buiten lopen. Mijn brein blijft de rest van de dag afwezig met geluiden en geuren die scherp binnen komen.

Grootverbruiker van paracetamol etc. ben ik vanaf dat ik ongeveer 12 was. De lichtflitsen, grauw als een vaatdoek zien, druk achter ogen en dat tintelende gevoel in mond bleek migraine. De keren dat ik boven de pot heb gehangen of op andere plaatsen heb gekotst zijn niet te tellen. Een aantal jaar heb ik er geen of minder last van gehad. Terug in Nederland begon het gesodemieter weer maar in een andere vorm. Met een gemiddelde van 3x per week wordt ik wakker van of met een verkrampt achterhoofd. Soms trekt het vanzelf weg, vaak niet. En af en toe dus zo’n nacht als afgelopen nacht of een dag die ik vanwege de pijnstillers min of meer slaapwandelend doorbreng. De wetenschap dat het overgaat is fijn. Ik heb opgegeven waar het aan zou kunnen liggen en rekening houden met levensstijl of voeding doe ik redelijk maar niet belemmerend. In mijn bed liggen 4 soorten kussens en binnen handbereik een mandje met onder andere neusspray, CBD olie, tijgerbalsem, paracetamol. Afgezien van de pillen heb ik heus andere oplossingen gezocht. Magnetiseur, homeopaat, voedingsadvies, kruidenthee, slaapregulatie (geen apneu), dry needlepoint sessies, acupunctuur, warmtelamp, veel drinken, frisse lucht, massagekussen, stomen, foto’s van nek/hoofd zijn gemaakt, fysio en vast nog het een en ander. Niet wachten met eten wanneer de signalen komen dat er iets in moet en zorgen dat ik mijn pillen bij me heb. Ik weet dat het altijd overgaat, dus dat vlot hou ik toch maar vast.

Misschien was het lamlendige gevoel van maandag een voorteken. Zou best kunnen. Elke gek een gebrek en ik heb dit. En mijn pillen.  Het zou trouwens best kunnen dat deze opknappers telkens stukjes van me opvreten. Bijwerking zou vroegtijdige dementie kunnen zijn.  Wordt een lastige kwestie als ik tegen die tijd niet meer duidelijk kan maken dat er een betonmolen in mijn hoofd draait maar hopelijk heb ik dan het vermogen echt tegen een muur te lopen.

Vooralsnog is er zo nu en dan een gevecht met een monster. En sta ik op andere dagen gezond weer op. Vond je dit leuk om te lezen? Lees dan ook Gegund gezond. en/of Opwaaiend stof

https://www.fysius.nl/behandelmethoden/dry-needling/

https://mens-en-samenleving.infonu.nl/sociaal/68137-iedere-gek-heeft-zn-gebrek-en-dat-geldt-ook-voor-jou.html

30 gedachten over “Vechten met monsters.

Voeg uw reactie toe

  1. Goed beschreven wat er in je hoofd gebeurt als je een migraine aanval hebt. Bah. Je vasthouden aan de gedachte dat het weer overgaat is heel sterk. Hoe ga je om met de wetenschap dat het monster stilletjes in een donker hoekje zit te wachten tot het je opnieuw kan overvallen?

    Like

    1. dank !. Omgaan met het monster..tja eigenlijk niet. Altijd weer opgelucht wanneer het wegtrekt en mijn hoofd en ik, weliswaar wat slomer, weer kunnen overgaan tot functioneren en doen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: