Borst-praat

april 2013

Smorgens word ik wakker met een zeurderig gevoel in mijn linkerborst. Later op de ochtend wordt borst gevoelig en nog later op de dag ontstaat er paniek want in mijn borst voel ik iets hards.

De huisarts gebeld buiten de afspraak-maak-tijd. Ik wilde niet wachten tot de volgende dag want vond het wel een spoed. Ik heb een fijne huisarts met een vrolijke assistente en kon gelukkig de volgende dag terecht.  Mijn borst is dan een halve cup groter. Huisarts kijkt, voelt, trekt de wenkbrauwen op en verwijst me door naar het ziekenhuis voor een mammografie.

Dat betekent, een uitgeprint A4tje mee met een code en een telefoonnummer. Ik kreeg een vriendelijke mevrouw aan de telefoon die me zou inplannen voor de mammografie. 10 dagen later.

Waaaaaaaattt….ik ga echt geen 10 dagen hiermee rondlopen, niet wetend wat er aan de hand is en of er iets in mijn lijf aan het woekeren is. Na mijn gegrom en gesputter kan de mammogram de volgende dag gedaan worden. Sputteren bij uitzondering heeft dus zin denk ik dan.

De volgende dag kan mijn, inmiddels echt pijnlijke borst in de tietenpletter. Nog steeds begrijp ik niet waarom er niet een soort  bak is waar borsten vrijuit in kunnen hangen zodat deze met een soort van ronddraaiend ding 5dimensionaal (bestaat dat??) doorgelicht kunnen worden.  Want zeg nou zelf; we kunnen bijna naar de maan en nog veel meer wat onmogelijk leek.

Mijn niet vrijwillige, eenzijdige borstvergroting blijkt een cyste. Een ontstoken cyste.

En dat wat er niet hoort moet eruit. Ik mag een paar dagen later terugkomen voor de ingreep, er wordt een punctie gedaan (niet fijn en dat wat er uitgehaald wordt stinkt..) en de inhoud van de cyste gaat op kweek.

Na 5 zenuwslopende dagen krijg ik de uitslag. Niets aan de hand, uh borst.

Teruggravend in mijn geheugen leek ik aanleg te hebben voor cystes. Zo heb ik een kleine op mijn ooglid gehad (uitgelepeld), een flinke in mijn nek (leeggezogen) middelmaatje in mijn lies (weggesneden) en deze dus in mijn linker vriendin.  Als gevolg hiervan ben ik getest op schildklierafwijking. Gelukkig ook geen afwijkende werking. Vast een lichamelijke reactie op signalen waar ik wat aan moest doen in dit leven. Een klier ben ik wel af en toe Klussen & Liefde  maar daar is niet op getest….

9 gedachten over “Borst-praat

Voeg uw reactie toe

  1. Wow, ik kan me je paniek begrijpen. Zeker zenuwslopend, ook al omdat het een vrij logische schrikreactie is om van het ergste uit te gaan. Gelukkig dat het zo is afgelopen. (Maar ben je ‘lekker’ klaar mee, met die cystes van je.)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: