Alice in werkzoekendWonderland.

IMG_3730

1 van de dingen waar ik erg goed in ben is vrijetijdsbesteding. Voor ik het doorheb lijkt er weer een gat in de dag geknipt dus het bewaken van tijd in mijn agenda voor zaken die moeten is noodzaak.  Ik ben nu ruim anderhalf jaar werkzoekend of, zoals ik dat zelf bij voorkeur aanduid, Werkloos? Nee, werkbeschikbaar ! en tijd wordt zoals ook in een werkend leven besteed aan zaken die moeten toen ik voor een werkgever bhbhh had.  Mijn collega waar ik af en toe tegen praat is dit vierkante oog waar ik nu ook tegenover zit en koffie haal/maak ik zelf.  Ook de besteding van vrije tijd wordt gepland en wat ik hierin toelaat is mede door de tijdelijke halte aan deze kant van de samenleving verrijkt en vol verrassingen.

Zo wandel ik af en toe mee met Kijk Haar ! en wordt ik meegetroond naar parels in mijn eigen stad en omgeving, ben ik bij theaterhuis Amalia geweest, heb ik het Belmeisje ontmoet, ben ik naar een echte BELeving geweest en zo zijn er nog meer hoogtepunten in dit dal te noemen.

Zondag 2 weken terug was er weer zo 1. Pieter van Kijk Haar had een bijzondere ontmoeting voor ons georganiseerd. En bijzonder was het zeker. Verstopt aan een gracht in delft zit namelijk het Museumhuis van Madame de Berry. Een plek waar zelfs ik helemaal stil van werd en na afloop beduusd buiten stond alsof ik wakker werd uit een prettige droom. Alsof ik Alice was die door het konijnenhol verdween en een reis had gemaakt.

Madame de Berry is het alter ego van Berry Visser. Een legendarisch persoon als het gaat over popconcerten en in tegenstelling tot het gestructureerde wat de organisatie van concerten betreft is zijn museumhuis een sprookje.  Een reis door de tijd waar madame ook woont.  Waar je door een gids begeleid van de ene verbazing in de andere valt, ogen tekort komt omdat elke plek in het huis een andere schat ontwaart, waar je meegenomen wordt in het verhaal en misschien wel dansend eindigt.

Ook jij kunt Zondags op zoek naar Dorothy.  Ik zeg doen !!  Want zoals Madame de Berry stelt ; Dromen mag, dromen moet. Zwart en bitter, zoet en witter.

www.madamedeberry.nl

6 gedachten over “Alice in werkzoekendWonderland.

Voeg uw reactie toe

  1. fijn dat je dit deelt en Madame de Berry ook. Het leven is en ziet er een stuk kleurrijker na een bezoek bij M de B en dat zonder rose bril. ben benieuwd naar het volgende sprookje

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: