Topsport

IMG_E2839

Deze week kreeg ik de laatste bijdrage van het UWV. De bijdrage U Wordt Vet. Niet op je rekening maar wel rond je taille. Zonder werk beweegt een mens meestal minder. En hoewel ik vorig jaar en het jaar ervoor schandalig UWV bruin, factor 70%, was is dat er dit jaar niet bij. Deze zomer schijnt de zon voornamelijk op dagen dat ik werk. Want ja, in de 2 jaar dat ik Werkloos? Nee, werkbeschikbaar ! was heb ik meerdere dingen opgepakt in de zoektocht naar een betaalde baan en zoals de meeste mensen die mij persoonlijk kennen, is dit vorig jaar oktober gelukt. Mijn 7 maanden contract is verlengd, men is tevree en vandaag kreeg ik via via een mooi compliment over mijn aanwezigheid aldaar.

De 2 jaar op weg naar werk was er een zoals mijn leven er grotendeels uitziet. Met hobbels, kuilen, struikelen, weer opstaan, af en toe een beetje om me heen duwend en levenslessen waar ik van leer en groei. Zoals Kijk Haar bijvoorbeeld. Met coaching en wandelsessies om je hoofd leeg te maken en andere dingen te doen dan die tig sollicitaties waarvan veel zonder reactie. Klote werkgevers wat mij betreft. Met de verlenging van mijn contract was ik weer even terug naar vorig jaar rond deze tijd.

”Zo fietste ik naar Delft om aan te schuiven bij een sessie van Kijk Haar. Ploeterend eigenlijk want door de regen, mopperend op het Hollandse weer, de noodzaak om dit te doen en als een verzopen kat aan te komen enzovoorts. Eenmaal op plaats van bestemming is het alsof de zon doorbreekt want daar staan Patty Knoops en die andere, stuk of 12 andere gemotiveerde vrouwen. En koffie of iets anders uit een blinkend apparaat met tig knopjes en koeken op tafel. Uit vrije wil, zonder druk van buitenaf, werkgever of instantie wordt er gewerkt. Dit keer aan het perfecte cv in een sessie van Patty van Polen. Een bos krullen met kennis van zaken, klein van stuk maar stevig geankerd. We hangen aan haar mond en zij aan de onze, die ze af en toe met een kwinkslag doch resoluut sluit. Delen is een mooie eigenschap van vrouwen en er komt dan ook heel wat los. Zo ook op het professioneel vlak want vrouw, wat zit er een veelzijdigheid aan kunnen aan tafel.

Als die toekomstige werkgever een vlieg op de muur zou zijn gleed ie er waarschijnlijk van schrik af.

Bij Kijk Haar werken we met elkaar aan elkaar. En afgelopen week dus aan dat perfecte cv. Nu blijft de presentatie van schrijver aan lezer een persoonlijke kwestie maar skills en presentatie moeten uiteraard voldoen. Of dit de klink is om die deur te openen? Who knows… Ik relativeer en vertaal het proces naar die baan als sporters naar de top. Ook zij hebben het succes niet in 1 slag behaald op een weg geplaveid met jezelf ontzien, trainen, coachen, tranen, frustratie, net niet behaalde resultaten en meer. Of je bent, net als ik recent, een heel goeie 2e. Lekker gevoel voor even wel. Topsport dus. Doorzetten en geploeter. Met de P van Patty, Plezier, Pijn maar vooral de P van Potentieel. Want dat is wat er bij Kijk Haar aan tafel zit.”

NB ; deze blog is destijds geplaatst op LinkedIn. En met de destijds tevreden werkgever is het uiteindelijk ook niks geworden. De krassen op mijn ziel het resultaat van de rode draad in mijn leven. Hoera therapie,

Vond je dit leuk om te lezen? lees dan ook Alice in werkzoekendWonderland. Mij volgen en delen is natuurlijk nog leuker.

8 gedachten over “Topsport

Voeg uw reactie toe

    1. zo lief rita. Dank je wel. ja, ik ben aan de slag. of dit Het is, daar ben ik nog steeds niet uit maar stress heb ik er niet van. dat is heel fijn. Als het in de planning past wandel ik weer eens mee hoor. altijd leuk en verrassend met jullie. xx

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: