Maandag tot maandag – 47

Er valt niet veel soeps te melden deze week, donderdag begon de kriebel in de keel, vrijdag de blafhoest en het weekend heb ik onder mijn dekbed doorgebracht. Vanmiddag moest ik er echt uit dus in de kleren.

Je zou zeggen dat groen wat doet maar van wat ik zie in de spiegel wordt ik niet blij. Zou zelfbruiner op mn snoet wat doen of wordt het dan een vlekkenbende? Het er even uit is uitputtend . Wel heb ik weer iets te eten in huis en wat paardenmiddelen. Tot donderdag was alles normaal in huize Grijswijk dus daar gaan we. Zoals hij die nu met zijn kop op het hakblok ligt dan roept; en doorrrrrr.

Ma : de ochtend wandeling, wat telefoontjes en schrijven. Smiddags pakjes weggebracht en onverwacht Indiaas gegeten met de man van het tegoedmandje.

Di : poetsdag en smiddags naar de fillum. Close gezien. Toen nog niet verkouden maar desalniettemin niet droog gehouden. Er wordt weinig besproken van het gebeurde en waardoor in die film, lijkt me een garantie voor nare krassen van op je ziel. savonds komt din I rummikuppen. Hondje is al aardig gewend in mijn huis en ligt rustig in z’n zachte mandje. Din lijkt altijd een volksverhuizing te bezigen. Mand, dekentje, haar sloffen, eigen thee enzovoorts. Maar bovenal is ze gezellig 😉. Het wordt laat.

Woe : kdk en voortaan van 10 tot 2. De sint heeft een tas pakjes neergezet om weg te geven aan ruilers maar heeft kennelijk ook personeel tekort. Niks ingepakt 🤔

savonds een verwendiner voor lief & leed gangmakers. Vind het nog steeds een rare benaming. Alsof we van de fanfare zijn. Het is gezellig en het eten is heerlijk, ook weer uit de keuken van ver, ik hou ervan. Wat gekletst met die en gene. Ook met de nieuwe directrice van welzijn. Leuk mens. Daar in januari een afspraak mee om te toetsen of er meer mogelijk is met de kleertjes.

Do : afspraak gaat niet door. Dan maar een klusje in huis beetgepakt. Smiddags weer naar de fillum maar nog een jankfilm trek ik niet. Casa coco vandaag. Gerard Cox en Joke Bruijs weer een setje. Echt een flutverhaal waar ik geen 9 euro voor over zou hebben maar dat is het fijne van mn Pathé kaart. Onbeperkt voor 21 euri per maand naar alle Pathé theaters in Nederland. Ik snaai een zak drop leeg vanwege de kriebelkeel maar leg nog geen verband met het naderend onheil.

Vrij : wakker met koppijn, keelpijn en mn ogen zitten half dicht. Geloof verdomd dat ik met lenzen in ben gaan slapen. Sufkop. Op kdk de laatste pakjes ingepakt, met mijn nieuwe hulpje nog geen goed gevoel. Dat nog wat aankijken. Thuis mn blog ✅Kleurenblind. afgemaakt en geplaatst. Black Friday koopgekte vandaag. Savonds afgesproken met din C om bij haar te eten. Ook dat weer heerlijk. Later naar galerie stroom gegaan. Een expositie van Philip Akkerman met muziek van Jameszoo. Het is er megadruk met volgens din veel studenten van de kunstacademie. Ik voel me outplaced en muziek kan ik het niet noemen. Vraag me af hoeveel van deze mensen later iets gaan verdienen met hun kunst. Het is bikkelen in die wereld. Din is karikaturist en weet er veel, zo niet alles van. Later gaan we nog wat drinken in een cafeetje waar het rustig is. Ik heb het koud en ga aan de thee. Inmiddels hoest ik als een zeehond en kan er een emmertje onder mijn neus om snot op te vangen.

za & zo : horizontaal onder mijn dekbed op de bank. De poging iets naar zolder te brengen met mijn suffe kop werd beloond met van die vlizotrap te flikkeren. De 1e keer in de 13 jaar van hier wonen. Ik had nog enige tegenwoordig van geest om af te zetten waardoor op mn reet beland. Dat voel je tot in je kruin. Om meer rampspoed te vermijden heb ik niks meer gedaan. Hulpje op kdk appt dat ze afhaakt. Kennelijk was mijn gevoel goed.

Wat ik al schreef, het is ff niet veel soeps. Bijkomend voordeel van deze snot misère is een paar kilo minder. Geen idee of eruit gezweet, gehoest of gelekt. Om hoestbuien als deze droog te houden is alleen een bekken bodem van draadstaal bestand 🙈

Zin om meer te lezen? Misschien vind je Oud of Out wat. Je kunt me hier volgen of op Instagram & facebook. Lydia Tegendraads. Oh ja, alleen de broek, jas en tas zijn ooit nieuw gekocht. 😉

https://www.nestruimte.nl/exhibition/telephone/

https://www.komischeportretten.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: