Maandag tot Maandag 49


Het aftellen naar kersemus is begonnen. En daarmee ook de vraag, wat doe jij met kerst, oud en nieuw enzovoorts. Ik krijg daar jeuk van. Tot vorige week kon ik me er nog van onttrekken maar ja, het mot extra gezellig zijn en je mot plannen maken. En dus ben ik de 2e kerstdag op restaurant, hoop ik de dag ervoor ergens de blaren op mijn voeten te dansen en ga ik zoals het er nu naar uitziet op oudjaars avond naar een disco feest. Maar nu ik dit schrijf hebben we nog 2 weken te gaan dus sjees mee door week 49.

Maandag : mijn discipline is verstoord. Niet geschreven want din L komt op visite en er moet na het gesjouw en verplaatsen van afgelopen weekend nog wat geruimd en geschoven worden. Afgelopen zaterdag kreeg ik namelijk het boxspring bed van din R Met din, haar man de mijne is er gesjouwd en vervolgens kreeg ik een steek van de werkbij waardoor ook het andere kamertje beetgepakt. Dat is nu een gecoördineerde opslag. Daar wordt ik niet echt blij van trouwens. Slapen deed ik overigens al goed maar nu helemaal als Roosje. Volgens mij heet zo’n ding gewoon bok-spring want het is heel hoog. Anyhoe, din komt, we verorberen een chocolade letter met thee en doen een rondje bouwval. Uhh Boogaard. Din houdt van winkelen en ik loop braaf mee. Ook als junkie moet je immers op de hoogte blijven van wat in is en ik krijg er combinatie ideeen van. Die mooie groene tule rok die vrijwel geheel uit microplastics bestaat kan ik weerstaan maar bij rataplan grijnst me weer wel een jurk tegemoet🥴. Din heb ik gevraagd te eten wat mij aanzet tot fatsoenlijk keukenwerk. Met Hello Fresh die ik me eens per maand permitteer tover ik iets met gegrilde paprika en kippendij.😇

Dinsdag : vorige week op kdk een praatje gemaakt met Ewout van de weggeefwinkel die me uitnodigde kennis te maken met een medewerker van het kernteam en rondleiding. Aldus vandaag het plan. De betreffende is er niet maar ik krijg een rondleiding van een bekende uit de Rijswijkse ruimte groep 😜. Ook daar verwonder ik me weer over de enorme, niet aflatende hoeveelheid van wat anderen niet meer willen hebben. Buiten is de zon ingeruild voor miezerige regen. Bah ! Maar ik had een plan dus bikkel door naar Voorburg om wat bij een 2e hands winkel te brengen en vervolgens naar de stad voor een film. 3000 years of longing. Mooi gemaakt en idris Elba is zelfs als djinn smakelijk. 

Woensdag: rustig op kdk. En koud ook ☹️. De jongedame van de weggeefwinkel die er gisteren niet was komt mij opzoeken. Ik hoor van alles maar kan ze niet helpen wat een samenwerking voor babyspullen betreft. Ook hier weer : er is teveel. Men koopt makkelijker nieuw want thuisbezorgd of op afbetaling en ook voor mensen die het geld niet hebben is er wel ergens een of ander noodfonds maar dat moet dan ook nieuw vanwege een bonnetje. Van het label arm zijn krijg ik daardoor ook jeuk. Nederland heeft een fantastisch vangnet voor niet hebbende. Waarmee ik absoluut niet vindt dat niet hebbende genoegen zouden moeten nemen met afdankers van de wel hebbende maar de berg van teveel wordt dus alleen maar groter. Zou huur/ruil abonnementen voor spullen een idee zijn in plaats van al die potjes? Wat die afdankers aangaat, ook bij de weggeefwinkel wordt zooi ingeleverd waarvan elke idioot kan bedenken dat niemand daar nog blij van wordt. Vies, stinkend, kapot, verrot. Donaties van hersenloze of te beroerd de afvaldienst te gebruiken.

Savonds komt J eten maar hij brengt het mee 😜

Donderdag : administratie en gewandeld. Savonds komt din R eten. Er is nog over van gister en met wat erbij gemaakt eten we ons buikje rond. Dat ronde buikje dansen we er later weer af in alphen a/d rijn. Het is volle maan.

Vrijdag : krijgdekleertjesrijswijk dag en na woensdag ondanks verwarming daar zitten koukleumen mijn meest warme trui aan. Een paars/oranje en heerlijk zacht exemplaar. Om de een of andere reden besloot ik lopend te gaan waarbij ingehaald door een andere vrijwilliger. Deze planderaar Corona en Kondo spotte een tas onder de struiken wat ik een leuk model vond maar haar neus voor ophaalde want een vies ding. Het ding was natgeregend en had een inhoud van rommel. De rommel onderweg in een vuilnisbak geleegd, de tas maak ik thuis wel schoon en droog. Op kdk weer een leuk gesprek met een bezoekster die wij coördinator blijkt in Vlaardingen en Sanne van buurtgezinnen. Mensen met een sociaal hart. De gesprekken met mensen is wat dit zo leuk maakt en in tegenstelling tot de weggeefwinkel is er bij ruillocaties als krijgdekleertjes geen stigma van zichtbaarheid wie wel/niet heeft. Later nog naar SwapsDenHaag gefietst waar ik een paar toffe items en een leuk gesprek scoorde. De paarse broek die fantastisch bij mijn trui zou staan kreeg ik helaas niet dicht 🥴 en die fantastische avondjurk was te lang om in te dansen. Maar hoe leuk is het ook items te passen en te scoren die uit de comfortzone zijn. Op de terugweg friet & frikandel gehaald en chocola. Snackdag.

Zaterdag : niks doe, de was en weet ik veel dag. De paarse broek van gister zit nog in mn kop, speurend op Vinted. Ook daar… er is teveel. Zo ook de verleiding te surfen op de socials en altijd wel ergens iets van te vinden. Op Insta lees ik dat het gisteren paarse vrijdag was. Een solidariteit dag voor de lhbt+ community. Niet bewust die trui aangedaan voor deze mensen. Ik vind dat iedereen gewoon moet kunnen zijn zoals ie is en daar nooit voor veroordeeld of op afgerekend mag worden. Daar denken ze in landen als Iran anders over. Mond houden en vooral niet afwijkend in opvatting en geaardheid mogen zijn. Allah is groot, Allah is machtig en heeft een touw van 1meter80. (bron ; colligon). De tas blijkt de paper bag te zijn. Een iconisch en duurzaam designer exemplaar van myomy. #hwhnbdd

En ook: het jaar loopt ten einde en dat betekent inzicht en balans opmaken. Voor het 2e jaar doe ik de #koopniksnieuwchallenge. Dat gaat best goed. Had ik vorig jaar nog een uitglijder met nieuwe kleren, dit jaar nada. Mijn zelfgemaakte agenda/kasboek is een handig hulpmiddel. De uitkomst ; 30 stuks 2e hands via kringloop, swaps, rataplan en Vinted is 365 euro. Een gemiddelde van 12.15 per item. Daar zit o.a. een vest van 90 euro bij uit de verhuurcollectie van masterpiece. 2e hands shoppen is wat mij betreft voordeliger dan nieuw en als je echt goeie deals maakt zijn je items waardevast bij weer doorverkopen en swappen. Die oranje/paarse trui is overigens ook 2e hands maar niet gekocht. Deze werd ingeleverd bij een zak kinderkleding. Vermoedelijk een miskoop want nog helemaal nieuw en in voor mij toffe kleuren. En bij 30 stuks is het natuurlijk niet gebleven want ook zijn er kleren via de kettingtas in en uit mijn kast gegaan. Kleren junkie? nee hoor.

Zondag ; poetsdag, voor niks naar het afhaalpunt gefietst met pakjes (er moet immers ook iets het huis uit) maar in tegenstelling tot de informatie is he gesloten. Langs een andere goeddoener gefietst die weer een donatie heeft voor KdK en huiswaarts om heerlijk uitgebreid te poedelen en me op te tutten. Vanmiddag kerstgala salsa in Hoogvliet. Kerst is voor mij nep to the max, Kerst versus het Vrijdagmiddag gevoel uitpakken met bling en compleet met plakwimpers gaat Ansje op stap. Ik heb weliswaar geen groene tule rok maar deze doet het ook prima in dress up or dress down. En hoe leuk is het te zien dat er gehoor is gegeven aan de gala dresscode. mannen in pak, de dames overwegend in het lang met her en der prachtige kanten accenten of hoge split en feestelijk als de mooi versierde zaal. Ook ik heb heerlijk gezwierd en gesjanst. Mijn kapotgetrapte teennagel neem ik maar voor lief en om half 12 lig in heerlijk in mijn bok spring.

En vandaag is het de 12 van de 12e. KrijgdeKleertjes bestaat vandaag 10 jaar en ook en de jongens en ik doen wat inmiddels een traditie is. Ook 10 jaar vandaag.

Plezier gehad in het lezen? klink op de linkjes in de blog om meer te ontdekken in het denken en leven van tegendraads.

wordpress gaat facebook kant op kennelijk want vraag me of ik jaloers ben. Nah, misschien schrijf ik daar t.z.t. nog s iets over. Vorig jaar rond deze tijd was ik dat namelijk wel. 🥴🤪

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: