Maandag tot Maandag – 01/23

Telt de 1e week van een nieuw jaar ? Menigeen heeft nieuwjaarsborrels, zit in een bubbel of met een vetschort van veel eten, snoepen en drank en heeft na de beschouwing van wats kebeurt vorig jaar, alweer niet gelukte voornemens en het zien van het banksaldo na december een diepere denkrimpel tussen winkies. Anyhoe ; Ik trap af met de 1e blog dit jaar in de categorie hoopje draad. Er zijn lezers die dit het leukst vinden, anderen slaan deze over en weer anderen vinden prikkeldraad negatief. Er zijn er ook die niks lezen maar iets wel leuk vinden. Dat laatste vind ik raar. Of enigszins volgzaam.

Maandag ; gelukkig viel 1 januari dit jaar op zondag. Die heb ik namelijk horizontaal doorgebracht en nee, niet met aangenaam gezelschap. Wat vandaag dan weer wel zo was. Niet de hele dag trouwens. Mij te vermoeiend. Op de app een uitnodiging voor een feestje en din S die een koppelpoging doet.

Dinsdag ; Pakjes weggebracht en door naar mijn afspraak bij de beoordelingsarts van het uvw. Wordt vervolgd en door naar de stad voor een film. Het hoofd waait onderweg weer luchtig. She Said gezien. Boeiend onderwerp maar toch weggedommeld. Na de film een gemiste oproep van din M. Teruggebeld met als resultaat dat ze me ompraat een koffie te doen en bij haar te blijven om savonds in haar buurt te dansen want toch al in de stad. Met mijn ruggengraat van niks voor leuk ben ik zo om. Na de koffie wordt ik door haar getrakteerd op een heerlijke wrap en doen we beiden een dutje. Zij in bed, ik op haar bank. Opgefrist een dansje gedaan en bijtijds weer naar huis gefietst.

Woensdag ; het regent en waait keihard, gatverdamme. KdK is gelukkig dichtbij en lopend kom ik droger over. Bezoek van een vaste ruiler met nu ook haar oudste dochter erbij. De meisjes drinken thee, ik heb nog chocola liggen voor erbij en moeder gaat ook nu weer geslaagd huiswaarts. Ze nemen de zwerfkei mee om elders te droppen. Na afloop nog wat nagepraat met iemand van de bewonersorganisatie en ook ga ik weer met een volle tas boodschappen uit donaties huiswaarts. Ik moet echt serieus achter een bolderkarretje aan om zooi te kunnen vervoeren. Appje van din R of ik mee ga dansen morgenavond. Ze biedt aan toegang te betalen ter motivatie van zichzelf om van de bank af komen. hahaha.

Donderdag ; Klusjes & poetsdag vandaag. medicatie ophalen, fietsbanden laten oppompen en een ruilpakket ophalen. Vandaag is er zin me op te doffen en ij doe de (nep)bontjas van mijn moeder aan. Zou het daardoor komen dat ik onderweg 4x een bekende tegenkom en aan de praat raak? Deed zij namelijk ook. Was iets waar mijn pa zich aan kon ergeren. Hetzelfde recept bij mijn gewezen eega. Ik heb er tijd voor vandaag. Ook blijk ik me qua formaat te hebben verkeken in dat pakket want zwaar en groot. Lopend naast de fiets terug naar huis. Niet fijn op hakken. In de brievenbus van din P een aanbod filmvouchers van de vriendenloterij en een uitnodiging voor een feest in februari. Weer leuke, lieve verrassingen. Din R komt eten, dat mijn tegenaanbod op de traktatie mee te gaan dansen in Alphen. En zoals zij hiermee reden heeft van de bank af te komen is dit voor mij reden crea keukenprinses te zijn.

Vrijdag ; niet eens laat geworden gister maar het is moeilijk uit bed komen vandaag. Kdk deze vrijdag nog dicht vanwege de kerstvakantie dus geen “ik moet”. En vriend migraine is weer eens op bezoek. Die blijft gelukkig de laatste tijd vaker weg, het lijkt erop dat preventief candesartan innemen helpt. Een wisseldouche op mijn kop doet vandaag genoeg. sMiddags 12 kilometer gestapt met din R van de boxspring, is dus een andere dan die van gister. Fijne gespreksstof als altijd met koffie plus als tussenstop en van mij een voorafje als bedank. Savonds wordt de telefoon ook weer eens gebruikt als praatapparaat ter compensatie van mijn verslaving aan een paar spelletjes en alles wat je ermee kunt en doet; din C belt.

Zaterdag ; Intens verdrietig bericht van iemand uit de ruimtegroep waarmee in een nachtmerrie beland. Vuurwerk ontploft in de hand van haar zoon. Sowieso een halve hand minder als blijvende schade. Zou verbieden van die troep echt helpen? Dat wat niet mag, kan of hoort heeft immers voor de meerderheid van mensen aantrekkingskracht. Wie zonder zonden is … Later die dag op het fietsje naar delft, faithfully yours gezien. Elise en Bracha in andere rollen dan leuk en lievig. Ook savonds weer naar delft om te dansen met din M en J. De laatste al een poos niet gezien, ook weer gezellig. Bij het omkleden pink op de radio, Never gonna not dance again. Hoe toepasselijk. De avond wordt leuk en laat. Prachtige demo’s ook van ballroom Latin en Tango.

Zondag ; toch bijtijds de lappen uit om te wandelen met mensen van de Ruimte. Het is koud en verkwikkend. Voor even dan in mijn geval, de rest van de dag blijft luiwammes dag met mijn telefoonspelletjes, radio Joe, wat podcasts en de krant. Dat laatste zo fijn ter verwondering en verbazing. Ik lees iets over de enorme toeloop van jonge vrouwen om eicellen in te vriezen. De C-crisis heeft blijkbaar ook de kans op het vinden van een partner in stilstand gezet. En jonge eicellen geven meer zekerheid. Ook over de wet publieke gezondheid om reizigers uit het land van Ali express een bewijs van negatief testen te laten zien die niet bovenop ligt op de stapel van aandacht. Niet dat ik vertrouwen heb in dat testbewijs, dat wat niet mag, kan en hoort bleek ook hierin aantrekkelijk tot omzeilen, maar gek toch dat die QR code, avondklok en vinkjes voor toegang er wel heel snel door waren. Een spel of zachte dwang tot motivatie van boosteren en volgzaam zijn wellicht? Zal wel een wappie gedachte zijn. Van Youp ook al een poos niks gehoord trouwens.

Dit was m weer. Met de verassingen en feestjes in het verschiet en het nieuws dat din J en man ook voorgoed terug naar Nederland komen en er bij din M en man ook beweging is in die richting een bewogen week in het leven van tegendraads. Vanmorgen kreeg ik een herinnering van 6 jaar geleden op feestboek. Met een kink in de kabel is deze feitelijkheid. Is dit een woord? De week van kleren en zooi is begonnen en geëindigd in huispak, die aanblik zal ik jullie lezers besparen. Van de andere dagen zijn de zwarte laarsjes, fluffy trui en de franje tas long time nieuw gekochte uitverkoop scores. En laat ik nou toch perfect matchende schoenen hebben bij het glittertopje. Ooit gekregen van ook een din beginnend met de letter C. Wie wat bewaart heeft wat. Of veel.

Vond je dit plezant te lezen? Geef een like en deel. Reacties en volger worden ook altijd leuk. En voor wie ik heb gemist; ik wens je een lief, liever, liefdevol en wakker alles.

https://www.ensie.nl/spreekwoord/wie-zonder-zonde-is-werpe-de-eerste-steen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: