maandag tot maandag – 03-23

Zou er toch sneeuw komen, of kunnen de schaatsen uit het vet? Regen werd vorige week afgewisseld met ijshagel en een laagje wit in andere landsdelen. Niets zo verrassend als het weer. En de geplande en vooral niet geplande bezigheden van Ansje 2ehandsje slash Tegendraads in week 3.

Maandag ; De rizatriptan maar weer eens aangesproken, gistermiddag en avond heerlijk gedanst en of het daardoor komt of de veranderende luchtdruk, I dont know. Dont care ook trouwens, laat die pillen daar maar voor zorgen. Niks geschreven want beeldschermkijken wordt m niet, wel de vitrinekast eindelijk van de stoflaag – en de vermoedelijk door jongste geschreven, letters vies – ontdaan. Een k-klus, bah. smiddags drijfnat geregend voor boodschappen, de jongens komen eten en ik heb ze soto beloofd.

Dinsdag ; Om kwart over 5 vanmorgen onder een hete douche en met een vroeg, maar hetzelfde chemische ontbijtje als gisteren weer terug mn bed in. Toch eruit voor afspraak bij de kapper. Knipmodel voor een studente aldaar. Niet gaan betekent geen aftekening voor haar opdracht en is dus geen optie. Met een keurig en opgefrist hoofd sta ik later buiten, de zon is doorgebroken en de dag vrij in te vullen. Op naar Pathé voor de film pokerface. Best een goeie ook. Nog een rondje kringloop gedaan met een score van rood en roze. altijd fijn als opfrisser tussen die donkere kleurtjes. Thuis nog een restje soto om weer warm te worden, ook in de bios lijkt de thermostaat op kouder gezet. savonds visite en wijn. Later die avond lees ik een bericht dat oudste broer een bypass ondergaat. 1 van de, nu 7 uit een familie die geen familie is.

Woensdag ; krijgdekleertjes dag en sinds vorige week weer iemand die wil helpen om haar Nederlands te verbeteren. N is 6 jaar in Nederland, met zo’n gammele boot via Griekenland hier gekomen, gediplomeerd maar nog niet vaardig genoeg voor B2. Ze vertelt dat haar man, van oorsprong tandtechnieker, sinds kort werkt bij een grote kledingketen. Ik voel haar gemengde gevoel van trots en pijn. Helaas N, jullie komen uit een ander land dan Oekraïne. Ook vandaag weer nieuwe gezichten gezien om kleertjes te ruilen en ik sluit om 2 uur stipt af. Meestal wordt het later maar ik ga door naar din M in Amsterdam. Op het station passeer ik een jongen en meisje met een stuk op 5 uit de tas stekende worsten en 1 in de handen. Deze nieuwsgierig geïnteresseerde maakt een opmerking en raakt aan de klets. Rijswijk blijkt toch niet zo grijswijk want huist de slagersvakschool. Ze vertellen deze grillworsten zelfgemaakt te hebben en ik krijg er 1 mee. Lief toch! De worst wordt door din M afgebakken en is jammie. Dochter en man van din zijn er ook en de wijn doet gezellig mee.

Donderdag ; man van din verzaakt, anders dan bij mijn vakantie visites bij hen in Conakry en Istanbul brengt hij geen koffie op bed 😂😉. Het is hem vergeven, andere issues aan de kop. We slapen uit, ontbijten laat, kletsen en koffie-en een gat in de dag waardoor het plan bios geskipt. Wel doen we m een snufje Amsterdam op de fiets waarbij ik verwonderd ben dat er ook niet overweldigend drukke straten zijn. savonds wordt ik alweer verwend met heerlijk eten. Deze din en gezin zijn voor mij als liefde, tijd met hen altijd te kort en de trein aansluiting terug is ook nog eens perfect 🍀💓.

Vrijdag ; wakker met flarden van een droom met mensen waar ik liever niet aan herinnerd wordt. Plensregen en op kdk is 1 van de stellingen gaan hangen, de schaarbevestiging is losgesloten. bleh ! Weer thuis met de bedoeling bankhangen maar din belt of ik mee ga dansen. Tja, leef vandaag, morgen andere zorgen.

Zaterdag ; vanmorgen mijn bed weer gevonden, zo kom je zelden in Amsterdam, zo 3 dagen in 1 week. Op de agenda staat auto van oudste ophalen in Loosduinen. Al ver onderweg realiseer ik me de verkeerde kant van de buslijn te hebben gepakt. kAk ! Een uur later dan gepland met een blaas op knallen aangekomen. Plan om bij welzijn aan te waaien past niet meer. Nog wat andere dingen gedaan, thuis een tukkie en savonds naar Zoetermeer met din S. In plaats van meerijden kan ik nu eens chauffeuren, met bonusverrassing dikke mist op de heenweg. Heerlijk gedanst en alweer is het een ochtenddate met mijn bed.

Zondag ; te laat wakker om aan te sluiten bij wandelen met de Ruimtegroep en weinig nuttigs noch actiefs uitgevoerd. smiddags naar Delft om te eten bij E. Vanavond wel op tijd tussen de lappen maar de bio klok past zich niet aan.

Het is inmiddels maandagmiddag, vanmorgen begon de dag met een bericht dat de, al wat jaren niet meer echtgenoot, van een van mijn dinnen is overleden. Mijn familie van dinnen plus een paar donnen zijn als een ui. In ringen waarvan de 1 wat dichter in mijn hart dan de andere, soms verschuivend in laag. Smaakversterkend met soms een traantje. De buitenste laag verdroogt en laat los.

Vermaakt met lezen? probeer Conakry en deel, volg, like. Reacties ook fijn. Oh ja, 3 van alle items op de aangekleed plaatjes zijn geen 2e ronde scores. 💪🏼

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: