Wordfeud

03-01-2012

Als je het nog niet wist loop je echt achter. Zo ongeveer iedereen om me heen is in de ban van een letterspel wat voorheen gewoon scrabble heette maar tegenwoordig wordfeud. 
Ik heb geruchten gehoord over flirts en affaires die zijn ontstaan door het WFen en ook ik heb een wf vriend en vriendin at random “ontmoet”. Met de chatoptie is er heel wat gedeeld en ook is er min of meer een irritatie mee “uitgesproken” . Er is zelfs een Nederlands kampioenschap wordfeud gespeeld. Voor de duidelijkheid ; men spreke het uit als wurtfjuud. 
Mijn 1e kennismaking met dit spel was op een verjaardag van vrienden alwaar de halve visite met een tablet, android of smartphone op schoot zat en al dan niet met elkaar speelde. Hoe bedoel je geen social activity….? 
Aangezien ik destijds nog in het bezit was van een vintage foon ben ik tijdens die verjaarvisite door 1 der aanwezigen volledig ingewijd in de geneugten en onmisbaarheid van een smartfoon.  En toevallig had haar zoon er 1 te koop. De rest laat zich raden. Helaas ben ik sinds het laden van de WF app niet veel verder dan andere mogelijkheden met deze telefoon gekomen.  
Het gevolg is dat ik sinds de kerstvakantie een bibliotheekboete heb opgebouwd, vrijwel geen tv kijk, mijn huis verstoft en ik nog net geen buitenluchttekortkoming ontwikkel omdat er collega’s op mijn aanwezigheid rekenen. Er zijn gelukkig ook af en toe andere mensen waar ik tijd mee doorbreng hoor, zo zielig ben ik nou ook weer niet. Maar ik geef het toe; ik ben lichtelijk verslavingsgevoelig (en heb bijna een RSI vinger) en bij openheid hierover blijkt iedereen om me heen zo ongeveer WFer te zijn. Misschien is het dus gewoon een uit de hand gelopen bezigheid.
Nu lijkt het gewoon een spel; niets is minder waar. Achter dit spel zit een hele psyche. Het spelen haalt namelijk een karaktertrekje bij mensen omhoog. Knokken, dwarsliggen en de dw en tw vakjes!
Afkortingen pakt ie niet, heel normale woorden tot ergernis ook niet, veel engelse woorden weer wel en werkwoorden zonder n aan het eind is ook heel normaal. Het schuiven met de letters in je balkje levert af en toe woorden op waarvan speler zelf geen benul of interesse heeft wat het betekend en er zijn ook spelers die zich laten helpen door een zogenaamde cheat app. Dan hoef je zelf helemaal niet te denken. De eeuwige feut zonder stufi en ov denk ik.  En spelers die letters achterwege houden om je op het laatst af te maken met een giga woord. Ook bijzonder doortrapt.
Was ik een sociale scrabble speler met echte, liefs lange woorden en af en toe een optie voor mijn tegenspeler, al rap bleek mij dat ik het daarmee niet ging redden. Beat your opponent is de regel. Ik had dus geen andere keus dan daarin mee te gaan. Want ja, ik wil ook winnen.
En daarmee zijn we terug op de naam van het spel. Een strijd met woorden.
Er is over nagedacht…….

pexels-photo-267355.jpeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: