Hoopje draad. Maandag tot Maandag – 46

Met andere blogs dan lommering en beslommering de afgelopen weken weer eens een week leven en beleven van tegendraads. Niet dat er niks gebeurt is in de andere weken, het hoofd vol met andere hersenkronkels. Anyhoe, daar gaat ie. Was de uitdaging van vorige week hetzelfde rokje, deze week geen roodkapje maar roodpakje.

Ma ; De blog de gekte van 11 geschreven. De gekte van 11 De zon schijnt net als afgelopen weekend nog uitbundig. Ik neem me voor de zoveelste keer voor de dag nuttiger en gezonder te starten. Je zou met bewegen en iets uit de natuur als 1e voedsel wat je neemt fitter en productiever zijn en meer focus hebben. Als niet beëdigd ervaringsdeskundige in tijdverkwanseling lijkt me dat een mooi streven. Het wordt een ochtendwandeling, wat beweeg gedoe, een poging tot mediteren en een tomaat. Smiddags weer een flink eind gewandeld met din R. Die heeft korte beentjes maar stapt stevig door. 11760 stappen. Din A vraagt of zaterdag zin in dansen Amstelveen maar ik heb al andere plannen. Vorige week vertelde ze het leuk te hebben met een manspersoon maar de vlam is alweer gedoofd. Energie beweegt snel.

Di :Alle Jezus, whats kebeurt met het klimaat? Op het fietsje naar de peut en hoewel de zon weliswaar haar best doet is het koud, guur en opeens echt november!! In de wandelgangen ving ik op dat het komt door een wind uit Russia. Krijgen we dat in plaats van Gas? Slechte deal vind ik! Na mijn sessie met de peut heb ik afgesproken met een heer van stand om een taartje te eten. De heer van stand is belezen, interessant en op leeftijd. In een verre tijd terug heb ik daar een poging poetsvrouw gedaan. Dat niks voor mij maar sindsdien hebben we contact gehouden en spelen we wordfeud. Hij speelt bridge en heeft vroeger scrabble toernooien gedaan. Sporadisch win ik van hem -net als van din R trouwens – maar door hem en haar wel ben ik beter geworden en heb ik omarmd (soort van) tegen verlies te kunnen. Onderweg een tussenstop bij een uitdragerij in de pletterijstraat. Al tig keer langsgefietst maar altijd onderweg naar iets waardoor geen tijd. Nu dus wel. Een loods vol met heel veel en 4 Haagse Harries die knus om een kacheltje aan de zware shag en koffie zitten. Ik scoor de zilverkleurige jas en dierenprint tas op de foto voor iets meer dan een appel en ei. Bij de heer van stand is het lekker warm en wordt ik getrakteerd op een Bossche bol, goeie koffie, fijne gespreksstof en de aanwezigheid van hond Keet.

Woe : KdK dag. Tussendoor moet ik even weg om de auto van oudste terug te brengen. Die had ik geleend om afgelopen weekend wat verder van huis te kunnen en ook eens te kunnen taxie-en voor iemand anders. Kind ook weer even gezien, hij is vorige week teruggekomen uit Finland en zit inmiddels in Korea. Het is druk op Kdk vandaag en het uurtje waarnemen door iemand anders komt goed van pas. Ook vandaag weer nieuwe gezichten, een spontaan bezoekje van meedenkers uit “de Rijswijkse Ruimte” en een pittig dametje in de dop van 2 turven hoog (groep 8 basisschool) met in haar kielzog een vriendin die “even komt kijken wat hier gebeurt”. Ze stelt zichzelf voor als jongeren ambassadeur kinderrechten. Strijdbaar typje, ik hou ervan. Naast het interessante gesprek hoe ook kinderkleding snijdt aan kinderrechten gaat ze weg met een jurkje voor zichzelf en de belofte op school over te vertellen. Inmiddels is het over 4en en wordt er met andere vrijwilligers patat gegeten om vervolgens door te gaan naar een andere activiteit. De speelgoed ruilbeurs van Recycle Sint. Dit nu voor de 3e keer en met succes. Er gaat veel en mooi speelgoed van hand tot hand waardoor er weinig blijft staan aan het eind van de avond. Goed georganiseerd door vrijwilligers van Rijswijk Buitengewoon. En ook bij deze enthousiastelingen is de gedachtegang veel meer dan het organiseren van een ruilbeurs.

Do : Met het OV naar Schiedam, een dagje sauna met din J die weer even in Nederland is. J tussendoor wel gezien en gesproken maar het dagje sauna, wat we al een paar jaar doen als zij hier is ruim 2 jaar overgeslagen. Er zal maar een virusje overwaaien naar je klamme lappie. Ondanks de regen een heerlijke dag, alle vuiligheid eruit getranspireerd en rozig schoongeboend schuif ik thuis meteen door naar mn bed met een kruik. Eer het in huis warm is ben ik 3 uur verder en dan nog blijft het frisjes hier. Prima wonen hier in meerdere opzichten maar aangepast op energie zuinig kunnen wonen is het niet. En op woonnet staat nog niks waar ik warm van loop of voor in aanmerking kom.

Vrij : Op KdK sinds vorige week weer een dame die komt om te helpen. M komt via Welzijn Rijswijk met ook de bedoeling beter en meer Nederlands te praten en mogelijk een opstapje naar betaald of “echt” werk. Mijn drive wat het ruilen van kleding aangaat ; aandacht en bewustmaken dat kleding meer impact heeft dan het dragen ervan en door de 3xR (repareer, ruil, recirculeer) en minder te kopen/eerlijker keuzes te maken je weliswaar bespaart maar veel meer beweegt dan dit is voor haar totaal onbekend. Het kan dus echt. En dat KdK ook voor mij een proces van leren, verwondering en grenzen aangeven is wordt later op de dag weer eens bevestigd wanneer er 4 dames als een wervelstorm binnenkomen en zich onder luid gekakel in een andere taal op de rekken storten zonder ruil inbreng. Het lukt me met moeite mijn irritatie en lichtelijke groei van boos zijn op een redelijke manier over te brengen dat dit niet te bedoeling is en ook een donatie in de spaarpot geen vrijbrief is om proletarisch te winkelen en stapels overhoop te trekken. Het plan een strippenkaart te gaan gebruiken krijgt vorm. Weer thuis een verdrietig spraak bericht op de telefoon, de bevestiging dat onbezorgd leven geen vanzelfsprekendheid is.

Za : Met mijn ochtendroutine gaat het goed maar vandaag zit de ervaringsdeskundige verkwanseling van tijd en uit de bocht vliegen in planning weer eens in de weg. Wat op Vinted geplaatst en meteen verkocht aan iemand met haast. Het pakketje moet dus weg maar ik zou naar Gorinchem gaan waar din S voor het eerst exposeert in de nationale kunstdagen en ik, voor het bij haar helpen thuis, toegangskaartjes heb gekregen. Din C had slag om de arm te gaan maar gaat niet, de auto ophalen bij jongste (die gebruikt de auto van oudste als niet hier) kan maar dat betekent ook weer fietsen en het regent. OV valt af, 2 uur ten opzichte van 45 minuten is niet moeilijk kiezen. Plan neemt een verrassende wending want jongste gaat mee. Is er met de keuze van een schilderij als cadeau voor zijn verjaardag en aankleding voor zijn huis iets ontwaakt? Het wordt een gezellige middag, din heeft een aantal mooie doeken hangen en er is nog veel meer moois te zien bij andere creatievelingen. Ik wordt er hebberig van. Jongste is voor het eerst op een expositie en vindt het echt leuk. Kwali-tijd met zn moedertje 😉. Zijn eigen schilderij is die van de 3 aapjes horen, zien en zwijgen. Grappig hoe we hier een andere betekenis aan hangen. Voor mij ; je mond houden terwijl je hoort of ziet dat er iets niet klopt, voor hem ; wat hier gebeurt blijft hier. Weer thuis iets te eten maken en op de fiets om te gaan dansen. Terwijl ik na afloop thuis de trap oploop bedenk ik me mijn bed te hebben afgehaald maar nog niet opgedekt. Bummer. Nog een thee, wat eten en dan heerlijk fris gedoucht tussen schoon beddengoed te glijden is dan wel weer een cadeautje.

Zo : Uitgeslapen tot half 11 en met veel koffie een stuk krant lezend met mijn rug tegen de verwarming. Vandaag is het echt baggerweer. Ijskoud en het regent ook nog. Wat er in de krant staat is vergelijkbaar met het weer en ik heb m nog niet eens uitgelezen. smiddags leuker bezig. Roodpakje gaat weer op pad om te dansen, dit keer in 7huizen. Lekker gedanst, een beetje gesjanst en in een nogal verwarrend gesprek beland over zoenen, en anale seks. duhhh. Van vriendin A, waar ik vandaag niet mee uit dansen kon maar tipte over een samenwerking van Pathé en Our Time (voor de niet kenners, =een datingsite) een appje dat de films top waren maar de mensen bleh. En we gaan doorrrrrr

Voor nu – tot de volgende. En laat black Friday aankomende vrijdag in vredesnaam aan je voorbijgaan met impulsaankopen van meuk en kleren waar bloed, zweet aan tranen aan kleven. Gewoon niet doen; meuk en goedkope kleren zijn net als een virus, je komt er lastiger vanaf dan aan. Snappie. We kunnen ons druk maken over die paar meer dood in die zandbad maar mens nog aan toe, wie is er niet hypocriet. Rijmt ook nog. En met 1 been in de december waanzin begint dat vuurtje ook te branden.

Genoten van dit te lezen ? Misschien vind je Wordfeud ook leuk. En wie weet jouw vrienden ook. Delen dus. En van de roodpakje combi’s zijn 10 van de 15 items 2e hands. Best een goeie score weer.

https://www.silviaart.nl/

2 gedachten over “Hoopje draad. Maandag tot Maandag – 46

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: