Kijk Haar !

03-08-2017
Gisteren ben ik weer met Pieter op pad geweest. Geen Pieterpad maar minstens zo verrassend en een stuk dichterbij. Een mooie wandeling met “Kijk Haar”. Een stichting die zich belangeloos inzet om vrouwen terug in hun kracht te zetten en dat onder andere door te wandelen. Vrouwen, die net als ik om welke reden dan ook in d

In de benen dus met Pieter van Stein en dit keer in mijn eigen stad Den Haag. Ontmoeten op Centraal en vandaar naar de koffie. Normaliter een wandelingetje van een kleine 20 minuten maar met vrouwen door het centrum…. Nou ja, vul het zelf maar in.

De eerste stop is koffie bij restaurant het Heden aan het Noordeinde waar we heerlijk in de tuin konden zitten. Vanaf de koffiestop in de benen door naar Arendsdorp, Clingendael en via het Haagse Bos weer terug. Nu dacht ik toch wel een redelijke kennis te hebben van “mijn stad” maar ook nu ben ik weer verrast. Wat is Den Haag, net als veel andere plaatsen trouwens, toch mooi en veelzijdig.
Al wandelend kom je nog eens ergens en ontmoet je andere, boeiende vrouwen. Buiten zijn, contact maken en plezier hebben. Hoe mooi is dat. Na afloop de film Brad’s Status meegepakt. Wat een prachtige film over vriendschap, relaties, de vraag of je al dan niet gelukt bent….

Een nadenk moment erbij. Want wie vraagt zich dat nou niet af en toe af.

Ik tenminste wel. Zo’n film als deze maakt weer eens duidelijk dat wat het brein invult bij het zien van de buitenkant veelal niet klopt. Net als de vrouwen bij Kijk Haar. Ook zij hebben, net zoals iedereen, een niet aan de buitenkant zichtbaar verhaal.  De mens is, net als ons brein, een wonderlijk iets.

http://www.hetheden.nl/

https://kijkhaar.nu/

arendsdorp kijk haar

IMG_E2839

Een gedachte over “Kijk Haar !

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: