Werkloos? Nee, werkbeschikbaar !

Recentelijk kreeg ik de vraag weer eens. Hoe lang ben je nu werkloos? De vraag waar mijn nekharen van overeind gaan en schouders van gaan hangen. En dat is nou net wat ik, en alle anderen met kennis, kunde en wilskracht niet nodig hebben en zeker niet willen. Ik voel me niet zo en wil me ook niet zo voelen.

Daarom pleit ik voor uitroeiing van het woord werkloos en te vervangen voor werkbeschikbaar. Want werkbeschikbaar, zo voel ik me wel. Woorden eindigend op “loos” zijn over het algemeen negatief beladen woorden en staan voor mij veelal als vertaling naar niks. En niks, nee dat ben ik niet.

Is maatschappelijke waarde afhankelijk van een loonstrook?

Geloof me of niet, het is veel wat er allemaal op het pad komt van werkbeschikbaren en veel van wat er gebeurt is fantastisch en leerzaam, maar “loos” achterover op de bank hangen is er echt niet bij. Afgezien van banensites, nieuwsbrieven en job alerts van sites waar ik in een kaartenbak hang doorspitten, bellen, solliciteren, met aandacht motivatiebrieven opstellen en mijn cv aanpassen zijn er zaken als LinkedIn, netwerken, coachsessies, evaluatiegesprekken, workshops, netwerkbijeenkomsten, UWV gerelateerde opdrachten, het “heb je dit of dat al eens gedaan, bekeken, hier of daar aan gedacht of zou je niet zus of zo” kanaal en ga zo maar door.

Werken aan werk is een baan, dus ik zie mijn uitkering als een salaris.

Werken aan werk is een baan, neemt dus tijd in beslag en heeft verantwoordelijkheden en ook daarom, hoe raar ook, zie ik mijn uitkering als een salaris. Mijn doel is echter een beter betaalde baan dan deze. Met collega’s in een prettig werkklimaat. Want ik heb inderdaad wat meer vrije tijd, ik heb genoten van een mooie zomer en tijdelijk stuurloos achterover op de bank gehangen heb ik ook. Dat is namelijk wat er gebeurt als je aan de zijlijn komt te staan. Bij de meeste mensen althans wel en dus ook bij mij.

En tijdelijk stuurloos zijn was even nodig. Om weer terug te kunnen veren naar wie ik ben. Een gemotiveerde, enthousiaste, toekomstige collega.😏😏😏

werk

13 gedachten over “Werkloos? Nee, werkbeschikbaar !

Voeg uw reactie toe

  1. Werkbeschikbaar prachtig stuk waar ik over mee kan praten. Je schrijft erg leuk! En zegt ook dingen waarvan iedereen zich niet altijd bewust is. Ik zal ze regelmatig blijven lezen. Van de andere stukken herkende ik iets. Ga vooral door ,

    Hartelijke groet
    Jolanda Huiberts

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: