Gelukkig Nieuwjaar

De kop van 2018 is eraf en net zoals 2017 voorbij gegleden. Of,  zoals op een van de vele ontvangen nieuwjaarswensen stond, 360 succesfully wasted, 5 more to go.

Wasted dus. In het Nederlands vertaald als verspillen-verkwisten-verdoen-opmaken-vermorsen-verklungelen. Grof samengevat als nutteloos bezig zijn?

En ik moet toegeven, als ambassadeur van goed leven ben ik er best goed in. 2017 is ook weer met de rook van het vuurwerk als lucht vervlogen.  Met heel veel leuke momenten,  zo’n 120 films, een stuk of tig voorstellingen, etentjes, lunchen, lezingen, musea, wandelen, heel veel salsadansen, wandelen, fietsen, momenten met kroost al dan niet met elkaar, lezen,  vrienden en vriendinnen, telefoongesprekken, whatsappen, stranddagen, terrasbezoeken en meer van die dingen. Een man zou er waarschijnlijk ook nog bij zetten dat ie aan zn ballen heeft gekrabd maar dat heb ik nou weer niet gedaan.

En toch, ik ervaar dit alles helemaal niet als nutteloos.   Tijd is uiteindelijk het enige wat we hebben in ons aardse bestaan en of je dat moet laten beheersen door de klok, ieder voor zich. Ik kan genieten van tijd en wat je ermee kunt of doet.  Ook dat heeft ongetwijfeld te maken met mijn, best grote dosis, optimisme. Volgens een of andere filosoof  “Een optimist is een luie denker”.  Zal best. Het is ook een klein bootje wat stabiel blijft.

Maar goed ;  ik doe en heb uiteraard ook nuttige zaken gedaan en ook dat wat een vrouw (helaas zijn het meestal de vrouwen) in een huishouden doet. Vind ik niet zo bijzonder maar met het verstrijken van februari en lente in aantocht schijnt het belangrijk te zijn dat er tijd en aandacht besteed wordt aan de voorjaarsschoonmaak. En omdat het meestal vrouwen zijn die dit soort klussen op zich nemen zorgt het weer voor spanning in de relatie. Want we moeten zoveel. En vooral veel uren betaald werken.  Het overgrote deel vrouwen in Nederland werkt niet voltijds, laat carrière kansen liggen, doet niet goed aan pensioen opbouw, maakt zich afhankelijk, enzovoorts enzovoorts. Is er dan echt niet zo veel veranderd in al die jaren of zijn vrouwen gewoon betere levensgenieters?

Voor al die vrouwen die wel jojo-en met tijd in voltijds werk/huishouden/gezin/relatie en daar uitgeput van raken; geef wat uit aan een dienstverlening en besteed de tijd die je daar mee wint aan iets anders. Of laat de boel de boel. Wordt je huis niet frisser van maar je relatie, ook die met jezelf, wel.

Vrolijk Pasen alvast.

 

IMG_E3380_LI

https://www.helpling.nl/

9 gedachten over “Gelukkig Nieuwjaar

Voeg uw reactie toe

 1. Ziet er gelikt uit, kop is eraf.
  Ga vooral zo door, ik ga in iedergeval genieten van de filosofische woorden.
  En blijf vooral, net als ik, een optimist tot in de kist.

  Like

 2. Ziet er gelikt uit, kop is eraf.
  Ga vooral zo door, ik ga in iedergeval genieten van de filosofische woorden.
  En blijf vooral, net als ik, een optimist tot in de kist.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: