Conakry dag 2 en meer

Zondag: Vandaag vieren we de verjaardag van Leo 🤪

Afgelopen donderdag was ie jarig en om ook mij zoveel mogelijk mensen te laten ontmoeten met wie zij het leven hier aangenaam maken, wordt het vandaag gevierd. Om 10 uur wordt ik wakker van hak en bonkgeluiden, het geluid komt uit de keuken waar een man heel veel dingen staat klein te hakken voor wat later blijkt, onder andere heerlijk gevulde aubergines.
Vriendin is ook druk bezig met zelf ijs maken, de catering en de telefoon want vanaf 1 uur is de inloop en ook de route hierheen bestaat uit aanwijzingen als links bij die 5e rode paal na afslaan van die weg met minder kuilen, achter dat houten hutje enzovoorts.
Venue is bij het zwembad en de gasten een gemêleerde , kleurrijke fijne mix van mensen en kinderen die ook proberen met mij, met mijn 10 woorden Frans, een praatje te maken. We eten, drinken, zwemmen en spelen tot het donker wordt, ruimen alles op en brakken uit. Leo voelde zich echt jarig zegt ie. Hoe lief is dat 🥰
Inmiddels is het woensdag. maandag overdag zijn we niet weggeweest vanwege aangekondigde protesten en demonstraties tegen de president die de grondwet wil veranderen om zodoende opnieuw verkiesbaar te kunnen zijn.
En aangezien het er verhit kan toegaan of door de oppositie uitgelokt kan worden tot rellen is het advies het verkeer te vermijden om niet in demonstraties terecht te komen. Bij het zwembad is het na 3 best intensieve dagen prima luieren en de meegebrachte chocola smaakt goed bij een gin tonic. Its a hard life 🤪
Savonds lopen we, ja echt wel, een stukje naar een hotel verderop om een drankje te doen. Onderweg een stop bij de farmacie want ik klink als een pruttelende diesel en mijn schouders staan strak van spierpijn van het hoesten.
Ook dinsdag weer demonstraties maar we gaan toch naar de markt waar vriendin regelmatig komt. In feite is het waar je maar gaat langs de weg een rijglint van markt waar je zowel auto-onderdelen, een pruik of een bed kunt kopen en ertussen van alles vind wat niet meer nodig is.  Maar wij gaan naar een echte markt 🤪. Zowel het buiten als het binnendeel is een labyrint van gangen, Warm, veel op en afstapjes en auto’s en brommers die de bredere paden kruisen. Uit mijn expattijd ben ik wel wat gewend qua markt, het heeft wel wat. In Dubai sneed men gewoon een stuk koe of schaap af, hier ligt alles netjes gesorteerd. Vis en vlees uiteraard maar ook maag, long, staart… wat je wilt is er.  Wij houden het op groenten, fruit en aan de overkant kopen we taartjes. Op de markt ook een groot aanbod van circulaire economie trouwens. Met een beetje geluk is terug te vinden wat in Holland in een container is gegooid.

Vriendin heeft Smiddags een werkafspraak, ik ga klooien op haar laptop aan het stukje van dag 1 want op de app ziet alles r anders uit. Op de laptop doet de site ook niet wat ik wil, het blijft echt klooien 🤬 dus ik dwing mezelf in een meditatieve toestand. Het is niet mijn laptop, ik ben hier om bij te tanken en ff weg te zijn en de zon schijnt. Namaste en op naar het zwembad beneden🙏
Een kleine 100 meter verderop is trouwens het strand. Er zwemmen, vissen en baden wel mensen maar het riool komt er ook op uit en ook hier spoelt heel veel troep en plastic aan 😔
Afgezien hiervan kan het tij gevaarlijk trekken en liggen er her en der rotsen onder het wateroppervlak.
Beter poedel ik in doorzichtig water en verbaas ik me over het gedrag van vogels die ook routines lijken te hebben. Smiddags een gier in de elektriciteitsmast, duiven die dagelijks rond een uur of 5 komen drinken en spetteren in het zwembad, kraanvogels die in een zilveren wolk iets daarna voorbij vliegen, gevolgd door ontelbare vliegende honden om een uur of 7.
Waarvan er 1 trouwens een klodder schijt op mij dropt als we verzamelen voor de pilates les. Als dat niet betekent dat voorspoed mij gunstig gezind is weet ik t niet hoor.
Inmiddels is het woensdag. Vanmorgen de catering van zondag bedankt en daar een taartje gegeten. Ook dat bleek weer een verassing achter een plaatstalen hek, nu doen we siësta, vanmiddag naar een hamman, vanavond yoga en morgen naar een eiland.
Zwaarrrrrr leven 🤪

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: