Hoopje draad. Van maandag tot maandag – 25


Ma : Vandaag de langste dag & kortste nacht. Van beide niets gemerkt. Ongelooflijk hoe tijd vliegt. Waar is het spook wat stukken uit de tijd knipt ? Vandaag is ook de dag van lange mensen. Met mijn 180 cm val ik daar ook onder. Eronder vallen. Grappige woordspeling als je weet vrijwel overal boven uit te steken. Rond mijn tienertijd en qua lengte al volgroeid vond ik het vreselijk lang te zijn. Ik had voor- noch achterkant en nog wat kenmerken die blijkbaar uitlokten tot pesten en onzichtbaar willen zijn. Toen ik als pre puber een artikel las over operaties aan benen langer, in China als ik me goed herinner, of korter te maken werd dat mijn spaardoel. Beide niet gelukt en maar goed ook. De benen inmiddels ouder maar zonder klachten, hakken draag ik ook en bij heel veel made or done in China kun je vraagtekens zetten. Hoe zou Tina Turner die benen mooi houden? Mijn schrijf/leer/admin dag onderbroken voor lunch en afspreken voor donderdag. Even fijn de zon in. Op brood Vega boterhamworst. Toekomstgericht probeersel op weg naar plantaardig eten maar gatverdamme wat is dat goor. Niet te hachelen !! En dat zegt wat voor deze alleseter.

Di : Din C belt al vroeg ok ik zin heb naar het strand te gaan. Goed plan maar eerst naar de peut. Onderweg een podcast de puberdagboeken. Ik zit hardop lachend op de fiets. Weer thuis belt andere din. Of ik tijd heb voor bakkie want in de buurt. Ik twijfel want ook leuk maar strand afspraak. Toch niet gedaan en gezegd haar terug te bellen voor nieuwe afspraak. Dat een overwinning voor dit snel afgeleide, vind vrijwel alles leuk, kan wel tiep. Zo ook slag om de arm gehouden voor dansen vrijdag. Al doende leert men. Weer op de fiets gestapt en van de ene naar de andere kant van den haag want moet ook ff checken in huis van jongste. Daar alles in orde. Koelkast en vriezer staan aan voor 1 pak frisdrank en pakje kruidenboter. Opletten met energie bij hem kennelijk nog geen code rood. 🤔 Strand is heerlijk en din wordt alsmaar mooier. Wat een kracht en pracht ! Ze heeft zin de langste dag gister alsnog te vieren en trakteert. Zoete aardappelfriet met chili mayo, koffie en pastel de nata. En omg …wat is dat hemels lekker. Beter nog dan puddingbroodjes, waar je me spreekwoordelijk voor wakker kunt maken. Nooit door iemand geprobeerd trouwens. Maar beter ook.
Zittend in het zand praten over veel en met diepgang. Emoties, gevoelens, labels, wereldproblematiek en mijn schrijfsels. Vind ze leuk om te lezen maar waarom alsof er haast is. Tja, tijd en die onrust? En het roept vragen op. Wat is bijvoorbeeld lief&leed. Ik vertel over plan draadje los. Strand wordt frisjes, naar haar huis om te eten in de avondzon. Rozig huiswaarts, podcast correspondent in m’n oor over opwarming aarde en stijgende zeespiegel.
Truste.

Woe : KrijgdeKleertjes dag. Bij aankomst een bomvolle tas babykleertjes. Uitgezocht maar kast is te vol. Het resultaat van koopdrift. Selectie gemaakt voor de babybullenbank. Nu nog daar zien te krijgen want ook daar, vrijwilligers/geen vervoer. Savonds Bitterballenborrel lief&leed. Geen energie te wisselen van tafel. Thuis appje van T. De maandagman. Wil afspreken. Heb ik zin? Nee. Din L belt. Heeft ook zin in afspreken voor strand maar beter andere dag. Praten over moeizame relatie met man ontmoet via date app. Liefde en bezorgdheid, lastige mix. Krijg app van contact uit neverland. Heeft hoopje 24 gelezen maar vind het verwarrend. Begrijpelijk voor iemand die mij niet (goed) kent. 😂 Op het nieuws rampzalige berichten over crisis in de azc doordat er geen doorstroming is. En ook, het boerenprotest vandaag vanwege de stikstofregels. We moeten plant-aardiger leven. Gek toch eigenlijk dat het overgrote deel vlees voor de export is maar hier door mensen geslacht wordt die ook vrijwel allemaal uit andere landen komen en bed, bad, brood en huis behoeftig zijn. En ; Is de grond die dan vrijkomt als de boeren weggejaagd zijn dan natuurgebied of opeens schoon genoeg om te bouwen ? Veel reacties van mensen als het over de eerstgenoemde groep gaat zijn in de trant van zij, wij en onze kinderen hebben ook geen huis. Echt on-aardig. En als bouwen kan, zouden dat dan huizen worden of nog meer depots om te voldoen aan opslag voor afleveren van bestel gedrag ? De BV Nederland wrikt en schuurt aan alle kanten. Er staan trouwens her en der vast wel wat pandjes leeg van brievenbus bedrijven en ander grijs gebied. Anders dan de “gelukszoeker” in dit land vanwege toegestane voordelen op belastinggebied. Zou ook een oplossing zijn om beide groepen met elkaar te huisvesten. Goed voor doorstroom, onderling begrip en integratie en die voordeelhouder doet ook wat terug. just dreaming 🤔.


Do : Onrustig geslapen. Rare droom en nachts wakker geweest. Was in slaap gevallen met het licht nog aan. Vanmiddag strand met din C. Een andere C dan dinsdag. Administratie ochtend. NS voordeel abonnement op basis/flex gezet n.a.v. reminder jaarafschrijving. Had ik veel eerder moeten doen want vrijwel niet gebruikt en nu maanden restitutie gemist. Ook wil ik de krant opzeggen maar kan niet want is een aanbieding en nog 1 jaar te gaan. Geschreven aan draadje Lief&leed, opgeschrikt door enorme klap. Blijkt de ingelijste oranje vrouw te zijn waarvan het ophangding het begeven heeft. Is het vallen van de vrouw een teken of gewoon materiaalmoeheid? Het glas ligt aan gruizelen. Scherven brengen geluk. Hoop ik. Tijd voor strandafspraak met din. Onderweg gestopt om dames te helpen met oude man die gevallen was. De lucht breekt open, zee en zon zijn heerlijk, we blijven lang en eten spinazie/kaas kroketjes bij Millers. Een aanrader hier.

Vrij : Hoera, ook deze week een keer verblijd met hoofdpijn. Vast van de warme nacht en te weinig gegeten/gedronken gister. Kop is suf maar het gaat. KrijgdeKleertjes dag. H heeft heerlijke rijstrolletjes voor me meegenomen. H is 5 jaar in Nederland, een doorpakker. Nu een vakantiebaan en straks weer naar school. Haar broer bij de lurven gepakt want ook hij moet zijn leven sturing geven. Thuis een cadeautje in de brievenbus. Appje van N die onderweg is voor vakantie en me uitnodigt te eten als terug en belletje van din S die hulp nodig heeft. Foto’s van avond Soy de Cuba, wat was het leuk en geslaagd. 👌 Savonds bankhangen en tv.

Za ; huishoudklussen, treuzelen en Post op socials over dans met foto Soy de Cuba. leuke reacties en veel vinkjes leuk. Tja, gaat sneller dan lezen. Smiddags naar Mauritshuis met din C voor expositie flashback. Een sprong in de tijd gebaseerd op oude meesters maar nu met fotowerk. Het stilleven van beschimmeld fruit en lamentatie vind ik het mooist. Buiten regent het en geen rekening mee gehouden. Kletsnat thuis. Dit weekend geen dansjes.

Zo ; Din S geholpen met gastvrouwrol bij voor haar de 1e keer mee in Loosduinens Kunstroute. Zo zie ik ook wat ze maakt en het is mooi. Ze werkt veel met materiaal uit de natuur, dat past uiteraard goed in mijn straatje. Goeie opkomst en hoera, 1 werk verkocht en 1 in optie. Wat een blijheid. Wijn en even napraten kan wel maar tijd om de dag met haar te vieren met een etentje niet want ik heb nog een andere afspraak. Ik krijg het boeket alvast als bedankje. Het is prachtig. Een krap uurtje thuis, even bijkomen en de avond, met een etentje en zicht op zee, wordt ook leuk.

Vond je dit leuk of heb je een vraag? Laat het me weten in een reactie. Terug naar de Natuur en een beetje onthaasten kan ook. De kleertjes zijn uit de hoop van draad en op 2 items en 2 paar schoenen na, 2e hands treasures.

Tot volgende week.

2 gedachten over “Hoopje draad. Van maandag tot maandag – 25

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: