Hoopje draad. Van maandag tot maandag – 26


Ma ; Blog, Administratie en regeldingen dag. Aanhouden van planning lukt aardig maar snelheid zit er (nog) niet in. Wel op tijd mijn bed uit om redelijk ongekreukeld voor de dag te kunnen komen vanwege afspraak rookmelders ergens tussen half 8 en 11. De jongeman komt vroeg en ik krijg er niet 1 maar 2. Nu hing er hier voorheen ook zo’n ding en bij het bakken van een ei ging het kreng al loeien. Maar nu dus 2. Dat wordt nog wat. De vorige is lang geleden bij een avondje gourmetten uitgeschakeld. Het gourmetten trouwens ook. Dat geklooi met die pannetjes vonden we maar niks dus dat ding is via de weggeefgroep verhuist naar een wel blije -wat knoeien we leuk aan tafel en er is te weinig ruimte- gebruiker. Ook voor jongste zou er vandaag iets worden afgeleverd. Halverwege de ochtend van hem een appje dat de bestelling wegens leveringsmoeilijkheden wordt geannuleerd. Met een boos hoofd smiley waar stoom uit komt. Verder gaat het goed met vakantie vieren, ik krijg updates van dingen die ze doen waar moeders hartkramp van krijgen🥴. De telefoon gaat en ik ben afgeleid. Din M belt. Daarna tijd om te wandelen. Het hoofd moet leeg en het lijf heeft beweging nodig. Langs de papier en glasbak gegaan en het park in. Ik neem me voor niet te planderen want heb een fatsoenlijke jurk aan maar kan het na in mijn blikveld krijgen van een berg vrolijk oranje en zwarte lachgasballonnen toch niet laten. Zullen die jongens, dat zijn het meestal, nou erg gelachen hebben vraag ik me al bukkend af? Vrolijk zijn die dingen namelijk helemaal niet. Ik raap er een stuk of 50 plus een ertussen gevallen euro op en denk aan een knul waar jongste na onze verhuis naar grijswijk mee in aanraking kwam. Zoveel van deze vrolijkheid opgezogen dat ie nu verlamd in een rolstoel zit. Zonde van de zorgkosten als je het mij vraagt. Het joch heeft een cv van mensen bestelen, bedriegen, bedelend de dagen doorkomen en gedoe veroorzaken. En een stel kloteouders. Voor het schrobben van een wc moet je bijkans examen doen maar voortplanten mag iedereen. Thuis nog even nuttig zijn, vanavond afgesproken met de mensen van de Ruimte. Er hangt geen fijne energie, ik kom moe thuis. 🤷‍♀️

Di ; Wakker met koppijn, wordt dus geen leuke dingen doen dag en planning poetsen loopt ook in de soep. Lanterfanten en Krant lezen dan maar. In het land van gouden mogelijkheden is het recht op abortus ontkracht en heeft een of andere gek een meisje doodgeschoten omdat er teveel mayo op zijn broodje zat. De achterlijkheid ten top. Hier in ons land kunnen we er trouwens ook wat van. Het percentage buitenlandse studenten moet omlaag. De Nederlandse student legt het af in zowel toelaten, beschikbare woonruimte en taal vanwege vakken in het Engels. Dat wordt nog wat, de buitenlandse, internationale student levert namelijk meer op in collegegeld en uit de staatskas. Ook hier weer, Geld wat stom is maakt recht wat krom is. De ene buitenlander moet zich vooral aanpassen en voor de andere wordt er aangepast.🤷‍♀️ Verwarrend en tegenstrijdig wat mij betreft. Din stuurt een appje over een reactie wat ik op het professionele platform geplaatst heb en niet handig is. Mijn reactie ; oordelen is aan de lezer. Weer eens wat op Vinted gezet en hoera, meteen verkocht. Toch weer 12 euro verdiend. Ik verdwaal op facebook en spot In de weggeefhoek een heel mooi houtsnijwerk wat ik mag ophalen. Het ding is loeizwaar en meenemen op de fiets een onderneming op zich maar ook heel mooi. Doet me denken aan mijn moeder die ook van alles vervoerde op de fiets. De hoofdpijn zeurt nog een beetje, vanavond buitendansen in Rotterdam zit er niet in. Ik krijg filmpjes van een heleboel dansende mensen die er wel zijn. Snik. 😔

Wo; KrijgdeKleertjes dag vandaag. H heeft makduz & kibbeh meegenomen. Zo lekker. Over een paar weken gaat ze beginnen met haar vakantiebaan en daarna weer naar school. Ik ben blij voor haar maar oeh, wat ga ik haar missen. In korte tijd een vriendschap gebouwd. In mijn tasje gezond deze week alleen rijst en een brood. Wel een heel erg lekker brood. Weer een appje van din over die opmerking op het professionele platform, nu een print screen met gearceerde tekst. Valt niet goed bij mij. Haar bedoeling is goed, ze is lief en zorgzaam en ik ben niet boos. So much for therapy haha. Din M belt, of ik vanavond kom dansen want haar vriend draait. Ik sleep me van de bank af, heb heerlijk gedanst en fiets om half 2 zingend naar huis.

Do ; Moet hoognodig poetsen in huis en boodschappen doen. En opschieten vanwege weersvoorspelling code toverbal. Onweer, storm en hagelstenen van wel 2 centimeter. Bekaf thuis en voor de lol de bonnetjes ingetikt in de Picnic app. Het verschil is welgeteld 1 euro. Fok !! Dat had tijd, geploeter met tassen aan mn stuur op de fiets en de boel 4 hoog omhoog sjouwen gescheeld. En die onnodig meegenomen chocola is ook helemaal niks aan. 🤔🥴. Appje van zondag date of zin in drankje vanaaf. Din C (weer een andere dan die 2 van 25) komt, heeft me gevraagd haar te helpen met een stukje tekst. Veren in m’n kont omdat ik dat volgens haar goed kan. Savonds drankje, keurig opgehaald en thuisgebracht. Wel zo fijn, hoewel niet die wolkbreuk met storm en hagel regent het. Ik lig weer laat in m’n bed.

Vrij; Kwart over 6 wakker en zo gek gedroomd. Thuiskomen en de meubels van mijn ouders en die van moeder van Fred* in mijn huis aantreffen. Nu ben ik niet vies van 2e hands en kringloop maar daar wordt ik toch echt niet blij van. KrijgdeKleertjesdag vandaag, een grote tas ongeschikt voor de deur aangetroffen maar ook weer een paar mensen blij kunnen maken met ruilen. Smiddags de buurtborrel. Weinig borrel want limonade en thee, keiharde verkeerde muziek maar ook veel en lekker eten. En verrast met een orchidee voor mijn Lief en leed inzet en KrijgdeKleertjes initiatief. Nog meer veren haha. Thuis komend staat er weer zooi naast de vuilcontainer. Een van de buren heeft opgeruimd. Emmers met verfresten en nog wat zooi. Er zijn echt veel mensen waarbij het stukje “als ik het maar kwijt ben of denkwijzen van soortgelijk egoïsme” bovenmatig in het brein ontwikkelt is. Zo jammer dat deze mensen plaats innemen op de aardkloot. Oeps.

Za ; alweer zo vroeg wakker. 🤷‍♀️. Mail en andere dingen bijwerken, ik lees een lief compliment op een eerdere blog, de was wappert, badkamer is gepoetst en ik mag als beloning aan mezelf 🤣in de zon op m’n balkon en lezen op papier en socials. Iets over een vrouw die na heel lang tot besef komt dat de man die buiten de deur snoept toch bij zijn eigen gezin blijft en bij een andere BN’r wordt ook vuile was na jaren bezorgd. Misschien toch maar eens beginnen aan dat boek met mijn eigen belevenissen op horizontaal gebied. Wordt geen vuile was overigens. Vanavond dansen, uitgebreid douchen met masker, olie & scrub. Dat wat ik badkamer noem is niet groter dan 2 vierkante meter maar het gevoel van luxe te poedelen in een net gepoetste verandert nooit.

Zo; Mn bed om half vier begroet en ergens iets daarna is jongste heelhuids en veilig thuisgekomen van vakantie. Ik comateus want niks van gemerkt. Heb heerlijk gedanst gisteravond en hoe leuk ook, een matinee heeft mijn voorkeur. De gevolgen van savonds/snachts laat weg en vroeg thuis is de dag erna, of eigenlijk de rest van de dag, als een dooie vogel doorbrengen. Gelukkig zonder hoofdpijn dit keer. Zou het eten van komkommer voor slapengaan dan toch helpen? Oudste komt lunchen en brengt vis mee. Heeft nog wat klussen over de grens voor werk en daarna vakantie. De ene nu thuis en de ander vertrekt. Eten, de vakantieverhalen van jongste en van oudste foto’s van de bruiloft van zijn bestie bekeken. Oudste die, anders dan jongste weinig tot niets geeft om kleren in een mooi pak. Het is fijn met z’n 3tjes te zijn en geeft me zo’n moment dat ik me realiseer uit de scheiding, in de schuldsanering door zijn rotzooi en onvergeeflijke klotestreken van zijn zus ik toch het beste erfdeel heb. Jongste vertrekt naar zijn huis en dingen doen als de kapper, oudste naar vrienden om formule1 te kijken en ik naar de stad. Optreden van een Cubaanse band. De band is niet meer zo gefinetuned als ze waren maar de zon schijnt, de sfeer is goed, er zijn bekenden, dansje gedaan, geflirt en Pizza gegeten met een din en een andere lang niet gezien maar hoe leuk weer. Ik voel me goed.

Tot volgende week. *is vader van de jongens, ondanks planning is 26 voor de middag de lucht in te krijgen weer niet gelukt en 3 van de 5 outfits zijn pre-loved. Van die dingen…. Cultureel en bezig zijn. Vragen naar aanleiding van deze race door de week? Stel ze gerust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: