Hoopje draad. Maandag tot Maandag – 27


Ma ; Over de maandag valt niet veel te melden wat spannends of leuks betreft. Maar aangezien het de 1e maandag van de maand is wordt de financiële situatie tegen het licht gehouden. Die is gunstig want ik sta deze maand slecht 8,50 in de min en er is een meevaller. Het terug te ontvangen bedrag van de energie is voldoende om de tandarts rekening te betalen. Volgens de geldhoroskoop van porterenee komen er nog meer meevallers. En ook is het de juiste tijd me meer te profileren op sociale media dus maak je borsten maar kletsnat.

nb ; Wie mij persoonlijk kent weet dat er nogal wat hobbels genomen zijn op het akelige pad van financiën en met terugbetalen van teveel ontvangen toeslagen in 2019 in combinatie met een krap inkomen mijn maandelijkse uitdaging.

Di ; Om half 5 wakker met de welbekende bonkende kop. Gisteravond lag het monster al te zeuren maar ik hoopte dat hij/zij tijdens slapen verhuist zonder medicatie zou verhuizen🙏🙏 Helaas; hij/zij heeft geen vakantie of asiel aanvraag elders en de alsnog ingenomen wonderpillen verjagen weliswaar het spook maar maken me sloom en traag. Vechten met monster. Ik ben dus te laat bij mijn afspraak bij de peut waar de mist alsnog optrekt alsof er niks is gebeurd. Toch lijkt het me niet verstandig een filmpje te pakken. Op de terugweg langs de bakker. De moorkop glanst me verleidelijk tegemoet en ik zwicht. Thuis even van genieten. Smiddags een boodschapje gedaan, een zak met opgespaarde doppen voor de blindengeleide honden en een pakketje van iets verkocht op Vinted weggebracht en even struinen bij de kringloop. De kraai in mij ziet van alles maar koopt niks. s’avonds met H naar de eindmusical van haar zusje, daarna nog even dansen in de stad waar dansvrienden op dinsdags salsa organiseren.

Wo ; KrijgdeKleertjesdag, de mevrouw van de babybullenbank komt een flinke hoeveelheid babykleertjes ophalen om daar weer startpakketten uit samen te stellen. Er zijn toch echt heel veel, veelal jonge of door omstandigheden uit andere landen gekomen moeders die niet de middelen hebben de nodige spullen aan te schaffen. Hopelijk vinden ze na het startpakket de weg naar mijn, of een andere locatie van KdK. Verder nog 4 andere bezoekers blij gemaakt met kleertjes zonder te hoeven betalen. Wel een euro in de collectebus mogen ontvangen voor het goede doel “stop kinderarbeid”. Ook H geholpen met invullen van een formulier voor het startend schooljaar en nog wat na gekwebbeld met 2 van de sociaal werkers in het pand. Daardoor iets later thuis dan gepland, de dame die iets zou ophalen (ook via Vinted verkocht) staat er al. Is gebracht door haar zoon en die is ongeduldig want moeder heeft het volgens hem weer eens niet goed afgesproken. Er gaat een appje rond over het verschil in man/vrouw met het regelen van een bbq waarin uiteengezet wordt hoe er oeverloos berichten heen en weer gaan voor iets duidelijk staat. In dit geval is mijn naam haas want ik ben te laat maar vaak gaat het zo bij vrouwen🙈🤐😔. Vriendin C belt, is heel blij want is naar aanleiding van de mail waar ik haar bij heb geholpen al teruggebeld door de gemeente met vooralsnog positief enthousiasme over haar plan. Ik ook blij voor haar. Daarna weer de fiets gepakt om een tas boodschappen op te halen bij R. Het is lekker veel met ook een zakje chocolaatjes. 🍀🍀. Die savonds bij de koffie opgegeten. Een Appje van J die voorstelt zaterdagavond af te spreken.

Do ; Pokkeweer vandaag, somber, regenachtig, harde wind en niks afgesproken ook. Dan maar thuis nuttig zijn en de belastingdienst weer eens bellen wat er mogelijk is met die maandelijks te nemen hobbel van 169 euro die niet lukt. Mijn 40 minuten in de wacht wordt beloond met wat een fijn gesprek wordt. Ik durf het nog niet te geloven maar ontvang als het goed is een verrekening uit 2019. Ze kan me nog niet zeggen wanneer maar adviseert me het formulier persoonlijke betalingsregeling in te dienen om hiermee de huidige afspraak te kunnen parkeren en hopelijk tzt te kunnen verrekenen. Ik ga toch echt geloven in die horoscoop en de hoeveelheid aan affirmaties aan het universum 🙏🍀😋 . Hierna wandelen en het rondje afval containers meegenomen.

Juli is trouwens Afvalvrij maand. Gemiddeld heeft een persoon 180 kg per jaar aan afval. De uitdaging is dit terug te brengen naar 30 kg. Of gebruik van papier en kledingcontainer (gemiddeld 50 stuks per jaar per persoon daarin) hier ook in meegerekend is weet ik niet. Het is in elk geval een flinke uitdaging. Ik blijf hopelijk ver onder die 180 kg maar met die gekregen boodschappen bespaar ik weliswaar in de portemonnee maar heb ik er wel weer meer plastic van. Raar eigenlijk als je bedenkt dat de doelgroep minima wellicht de meest onjuiste keuzes maakt vanuit financiële overwegingen en er hierdoor vrijwel niet onder uitkomt onverpakt en bewuster te consumeren terwijl ook deze doelgroep vermoedelijk de meeste aanspraak maakt op kwijtscheldingen. Voordeliger is meestal verpakt en bewerkt terwijl men daarmee ook de afvalberg voedt, de verwerking van die berg volgens mij ook meer kost maar diezelfde doelgroep met allerhande stutwerk in toeslagen en ontheffingen overeind wordt gehouden. Zou belonen ipv kwijtschelding in een vorm van een vrij besteedbaar bedrag bij bijvoorbeeld boerderijwinkels niet effectiever meer opleveren voor de lokale ondernemer, de staat van gezondheid voor de afnemer en het milieu? Luiers zijn overigens helemaal een drama voor het milieu. En dat terwijl er zoveel soorten hippe, herbruikbare, duurzame luierbroekjes verkrijgbaar zijn. Ergens in mij is er de overtuiging dat door het consumeren van veelal, voordeliger lijkend spul, de consument zichzelf uiteindelijk armer maakt en daarmee ook de ongelijkheid wereldwijd voedt. Dat hoofd van mij heeft soms rare gedachtekronkels. 🙃

Weer thuis oudste zus gebeld maar ze is er niet zegt man. Din J stuurt appje of vanavond zin te dansen bij Musicon maar ik heb geen zin door die nog steeds harde wind te fietsen.

Vrij ; Kdk en toch echt de laatste dag van H. Daarnaast is het morgen offerfeest, is ze zondag jarig en begint ze maandag voor het eerst in haar leven met een baantje waar ze iets mee verdient. Toch heel belangrijke dagen voor iemand die 20 wordt en van dichtbij heeft meegemaakt dat 20 worden niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Ik hang slingers op, heb cadeautjes en hortensia’s uit de tuin en we eten taart. Hierna nog langs de fietsenmaker om banden op te pompen want vanavond naar Scheveningen om te dansen. Geen idee wat ons daar te wachten staat, is een try out van een dansschool in een foodcourt. Voor ons een onbekende locatie. Even bankhangen nog en opfrissen, H belt en brengt vers gemaakte Kupa. Een soort kroketjes met gekruid lamsgehakt. Ze zijn heerlijk en ik eet er, ondanks dat ik al heb gegeten, 5 op. Ik ben bodemloos en grenzeloos als het om lekkers gaat.

Za ; Jongste laat zich ook weer eens zien maar hij is stug en bozig. Een tegenvaller in zijn huis met klussen donderdagavond want de waterleiding is geraakt met boren om een planchet op te hangen in zijn net nieuw betegelde badkamer. De woningbouw gisteren gebeld maar die begon meteen over zelf moeten betalen. Hoe dat nou weer op te lossen en wat gaat dat kosten. Hij trekt een muur op en wil het er niet over hebben.

Za ; Brak thuis van gisteravond maar het was super! Lekker gedanst op muziek van een geweldige live band. De organisatie ook blij en wordt mogelijk herhaald. De schoenen waar ik tot nu toe op dans zijn echt helemaal op maar omdat ze lekker dansen heb ik mijn zinnen gezet op eenzelfde paar. Ik winkel digitaal op Vinted en vink een aantal favorieten aan. Moet ze wel allemaal apart berichten sturen om te vragen wat de hakhoogte is. Onhandig dat ze dat er niet bij zetten. Dat wil je toch weten als potentiele koper?🙃 Smiddags boodschappen, de was gedaan en mn huis en lijf gepoetst. Nog even een dutje doen. savonds komt date J. Hij brengt sushi mee en heeft een kadoo voor me meegenomen.

Zo ; geen idee wat er met deze dag is gebeurd. Een beetje zon, wat lezen, nog een koffie, wat mail, die formulieren voor de belasting ingevuld en opeens is het tijd om naar delft te gaan waar buiten dansen is georganiseerd. Din S en nog een paar mensen staan dus op de plaats van aankomst maar er is niks te beleven. Van een ander horen we dat de organisatie een verkeerde datum in de aankondiging gezet. Wat een oetlul ! We zijn op de fiets waardoor niet meer mogelijk nog naar een ander feest te gaan. Mijn teleurstelling is uitgesproken en kort door de bocht. Hoezo geen verslaving hahaha. De bui blijft gelukkig niet lang hangen, delft heeft veel leuke terrassen en ik had van haar nog een tegoed voor het helpen bij haar expositie. Ze gaat trouwens mega goed met haar werk en is blij. Bij het gekozen terras is live muziek en er staan heerlijk uitziende loungebanken in de zon. Die blijken er heerlijk uit te zien maar ruk te zitten, ik krijg pijn in mn nek. Na een stukje slenteren en een ijsje naar huis gefietst. Nog een koffie met din bij mij, jongste waait ook aan. De bui bij hem is ook opgetrokken en weer door. Een beetje TV en bijtijds naar bed. Alweer een week om van deze ambassadeur van goed leven met weinig poen.

Tot volgende week weer dan? Oh ja, van de 5 kleertjesfoto’s zijn er 2 helemaal 2e hands en in 2 andere een stukje.

Leuk om te lezen? Deel en laat anderen ook kennismaken met mijn door de week heen buitelen 😉

https://www.stekdenhaag.nl/babybullenbank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: