Maandag tot maandag. 10/23

Wat een drukke week was het. Ik had wel wat bijtankmomentjes nodig en geeneens tijd voor de bios. Mijn dagen gelukkig kleurrijker gevuld dan wat ik droeg. 😉. Lees en rees mee.

Maandag ; Een rondje geplanderd vanmorgen en voor de pc geschoven. Laat met het plaatsen van de maandagblog want lang zitten ploeteren op een tekst voor de doorstart van kdk en de speelOtheek in studio Welzijn. Met het opzetje van E is het, al zeg ik het zelf, een puik stuk geworden. Wij, en nog wat andere initiatieven die in de Studio plaatsvinden, zitten in een voormalig kantoorpand van Rijswijk Wonen op basis van leegstandbeheer. Dat was van te voren bekend en helemaal concreet is september nog niet maar zowel ik als de kartrekker van de speelOtheek zien potentie dit door te zetten dus er is ruimte nodig. Ik heb er vertrouwen in maar je mot wel wat gaan doen he. Smiddags mannen voor energiebesparende dingen over de vloer. Folie achter de radiatoren, een waterbesparende douchekop – nu een nog zachtere straal want 4hoog lijkt de waterdruk aan te tasten – een zandloper om die 5 minuten aan te geven, led lampen en nog meer van dat spul. Ik zat al onder de curve van het energieplafond en ga vast nog meer besparen. Tis wat met die energiegekte he. Helaas geen vaccin of pilletjes op advies van van WEF ontwikkeld voor het syndroom van Vattenfall en het plakband voor die opgeblazen gasleiding is uitverkoopt of en er zijn geen chips meer voor die machines om nieuwe te maken. Wat een inpoet al niet teweegbrengt. sávonds afgesproken met de Rijswijkse ruimte. Er zijn weer mensen erbij die de wekker hebben gevonden.

Dinsdag ; vandaag de hele dag op kdk gewerkt met wat helpende handjes om plaats op de planken te maken voor lente en zomergoed. Op de flyer staat vanaf maart maar tis mij nog te koud voor fladderstof. Volgend jaar ga ik mee met het strandseizoen dus wordt het met Pasen. Laat thuis en met boterhammen op de bank geploft. Geen puf meer potten en pannen te gebruiken te maken en spierpijn van het rekken, strekken en bukken. Jongste & Oudste aan de telefoon gehad, ze gaan goed. Oudste heeft zijn paspoort weer op zak voor werk. Roemenië dit keer. Internationaal werk en vliegschaamte gaan niet goed samen. Onze mailbom met tekst over ons doel tot doorstart is er uitgegaan en doet stof opwaaien. De hele tekst wordt gedeeld op social media en savonds besproken bij de gemeenteraad.

Woensdag ; ook vandaag weer een helpend handje op kdk, er komt schot in. Tussendoor wat ruilers en 1 van de vaste bezoekers die voor de laatste keer komt. Ze was al verhuisd naar het oosten en heeft daar nu ook haar werk. Ze geeft me dahlia knollen en een mooie kaart om te bedanken voor alle leuke kleertjes die ze heeft kunnen halen en ruilen. Emo momentje voor ondergetekende. Na sluit meteen door naar Stervoorde vanwege Internationale Vrouwendag. In de studio is onder meer wekelijks een vrouwengroep met niet Nederlandse achtergrond om met elkaar te praten over sociale en maatschappelijke onderwerpen als ook een programma om emoties uit te drukken door middel van creativiteit. Met Sylvia Bos van Trias en Almaz van Welzijn is met deze vrouwen gewerkt aan een programma met het thema vrijheid. Er is kunst, heel veel eten en een modeshow van een aantal van deze vrouwen in traditionele kleding. De opkomst van zo’n 160 bezoekers is net als de modeshow overweldigend. De Iraanse vrouw komt bedekt op en doet tijdens haar lopen haar hoofdbedekking af. Haar ogen tranen. Op het grote scherm zingt een jongen een lied over vrijheid. Hij zit inmiddels gevangen in het land met een naam waar de T vergeten wordt aan toe te voegen.

Donderdag ; Het is me ontschoten maar het was volle maan afgelopen nacht. Vergeten mijn stenen op te laden. Wel levendig gedroomd. Verder vandaag tot halverwege de middag geen bal uitgevoerd. Nou ja, wat interessante en niet interessante dingen gelezen. Voortaan noem ik het veldwerk en onderzoeksdagen haha. Om 4 uur door naar Stervoorde voor de aftrap Lief & leed café. Bewust het alarm gezet want ik had echt maar een uurtje, din R komt eten om savonds samen te gaan dansen. ik zorg voor deze foerage, zij rijdt. Bij het weglopen wordt ik op mijn schouder getikt of ik die mevrouw van KrijgdeKleertjesRijswijk ben. Uh ja. het blijkt iemand van In Rijswijk te zijn, een lokaal nieuwsstation, en of ik een interview wil geven n.a.v. het gedeelde bericht voor een ander onderkomen. Uiteraard. Gelukkig heb ik me fatsoenlijk aangekleed, opgetut en zit er niks tussen de tanden wat je niet op beeld wil. Wordt vervolgd.

Vrijdag ; Mijn je weet het inmiddels wel dag. Ook vandaag weer hulp gekregen van een helpend handje uit de app groep en van don E die vanmorgen vrij heeft. Hij smelt nog net niet bij het door zijn handen gaan van al het kleine spul om op maat te sorteren. Hij zweeft sinds vorige week op een roze wolk want zijn 1e kleinkind is geboren. Ook weer nieuwe gezichten vandaag. Een Syrisch echtpaar met een baby op komst. In de kleine maatjes is meer dan genoeg om mee te geven. Vreugde en verdriet bij hen vanwege het getroffen gebied en familie in het thuisland. Ook komt een nieuwe deelnemer in de kledingketting een tas bij me afgeven. De tas gaat meteen door naar de volgende, ik had mijn inbreng bij me want wist dat ze zou komen. Na sluit meteen door om een pakje weg te brengen en een staatslot te kopen. Volgens de maan(d)kalender is er deze periode groei in authenticiteit en overvloed. Ik zeg kom maar door. Savonds geniet ik van de overvloedige praline paaseitjes die ik van E heb gekregen. Love them.

Zaterdag ; Weer wakker met een droom die nog helder in het geheugen zit. En hoe fijn, na deze 2x natgeregend te zijn en gisteren sneeuw op mn kop gekregen is het zonnig vandaag. En rondje planderen gedaan en poets, was en boodschappen. Din S komt vanavond haar verjaar gift verzilveren door bij mij te eten en daarna te gaan dansen. smiddags een berichtje van don B dat hij toch moet werken en zijn ticket voor het salsafeest weggeeft. Ik had net een uur ervoor zelf een kaartje gekocht maar met zijn kaartje iemand anders heel erg blij gemaakt. Dank universum. Din S komt, we eten en kletsen bij -mijn culinaire prestatie ; risotto met geroosterde courgette en zelfgemaakte pesto van Hello, is voor herhaling vatbaar – en gaan om half 10 richting SnowWorld.

Zondag ; Om een uur of 4 vanmorgen mijn bed begroet en om half 11 bedankt. Niet dat het wat uitmaakt want de rest van de dag breng ik min of meer door in comateuze toestand. Wel R teruggebeld die maandag op mn voicemail stond. De niet attente kant van mij 🙈smiddags gaat het weer kriebelen waardoor savonds weer dansjes gedaan. In de buurt en een aangepaste zondagavond tijd waardoor bijtijds weer mn mandje in. Thuis een appje van oudste dat ie ook weer thuis is.

Dat was m weer. Veel leesplezier en als nog zin in meer probeer 4 mei Vrijheid is niet zo vanzelfsprekend en meer dan feest. Mijn culi prestatie en aanrader staat op de site van Hello Fresh, aan draad op het lijf ruim 80% 2e ronde wonders. Het vest op 1, trui en laarzen op 2 en blouse op 3 ooit gekocht.

Hoor overigens net dat er heel veel mensen zijn vrijgelaten in Iran maar nog niet bevestigd door mensenrechten. Is het touw op?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: