Beieren

Oftewel vakantie. Beieren klinkt natuurlijk ontzettend truttig en oubollig maar Fussen is dat zeker niet. Wel een p-eind rijden maar de onderneming waard. Donderdagochtend opgestaan op een tijd dat Nederland nog in een Zen stadium dan wel diepe rust is en zelfs mijn reisgenoot, bij navraag nog lag te ronken. Bij aankomst daar had ik er immers al een uur rijden op zitten. Koffie-plaspauze en de dames reiziger konden gaan.
De weergoden waren ons goedgezind want de hele weg mooi weer terwijl Nederland een algehele douche kreeg.  Voor de bui uitgereden dus.  Trouwe blau was nagekeken, apk gekeurd en de airco was weer bijgevuld wat dan wel heel erg prettig blijkt te zijn.

Om 6 uur stipt -precies voor t avondeten rolden wij onze koffertjes de balie van het hotel voor, waarna ons met een grote grijns te kennen werd gegeven “a beautifull room” te hebben. Nou, wat zou dat dan wel zijn he.  Maar echt, onze houten reet van het zitten in de auto werd bij het zien van tze beautifull roomm gecomplimenteerd met een openvallende bek.  Ons tijdelijk verblijf bleek 16!! meter lang en de hoek om 10!! meter alwaar een kingsize bed met roze baldakijn.

Daarbij 5 schattige dakkapel raampjes met een vensterbank breed genoeg om in te zitten. Ik heb ze allemaal even uitgeprobeerd haha. 2 tv’s, een zitgedeelte, badkamer waar je de weense wals kon doen en to top it off ; een eigen sauna!!

De komende dagen hebben wij ons vermaakt in een heuse wellness met een hele dag sauna, poedelen, scrubben en vooral liggen. Een zoutbad is echt een aanrader. Ultieme ontspanning en bijna beter dan …  Minder ontspannend voor die medewerker die ik ongewild een verhitting bezorgd heb zonder dat zij van de sauna gebruik maakte toen het alarm afging omdat ik daar met mijn rug tegenaan zat.  . Met een velletje zacht als babybillen (ja, het kan nog) verlieten wij de tent. De volgende dag het onderkomen, en als gevolg van zijn levensstijl en mentale staat een flinke staatsschuld, van Ludwig de 2e bezocht. Het kasteel was de inspiratie van Doornroosjes stulp in de Efteling. En zo ziet het er ook uit. Wel treurig dat je als romanticus pur sang na je doodgaan pas geld gaat opleveren.

De volgende dag hebben we die gebakjes, ijsjes, cocktails en grote Duitse maaltijden eraf gefietst. 40 km rond een meer. Sommige stukken zo vals plat dat we toch maar afstapten. En mountainbike tracks tussendoor en de fietsen over een hek tillen; deze dames draaien hun kont er niet voor om. Sávonds wel want auw auw pijn!!!
De rest van de tijd hebben we besteed aan gebouwen kijken, terrassen bevolken, het augustusfeest meebeleven, wandelen, een beetje zitten, lezen en alles wat dames zoal doen. Kortom, een heerlijk uitje. De terugweg ging sneller dan de heenweg en met nog een paar dagen vrij in het vooruitzicht is het voor mij een lekkere vakantie.  Het mooie weer ook mee teruggenomen, de buiten bleken in Nederland te zijn blijven hangen. Sorry voor het ongemak.  Life is tough!!!

beieren

leuk om te lezen? probeer dan ook Conakry of Staatsloterij versus dromen

Delen is leuk. Volgen ook. Delen en volger worden het leukst.

Een gedachte over “Beieren

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: