Talent

Op verschillende kanalen heb ik gisteren en vandaag kunnen vernemen dat zowel Ben als broer Saunders een talentenprogramma hebben gewonnen. 2 broers die onafhankelijk van elkaar een talentenshow winnen. Dit, lieve lezers, is NIEUWS!!
Jammer dat ze geen zusje hebben wat mee kon doen aan next best model. 3 is nog beter dan 2.

Of heet dat Holland got looks, of guts? Ik ben t spoor bijster wat betreft die programma’s. We hebben immers via tv programma’s modellen, jozefs, Idols, partners, dooien oh nee die niet, dames in de dop, gooische hondenbezitters, mary poppins, topverdieners, vrijgezellen, echtgenoten en weet ik al niet wie gevonden of geruild.

Toch mis ik iets. Terugkomend op die 2 getalenteerde broers en dat missende zusje;  er is nog geen BGE. Best gezin ever show.
En dat moet er toch wel zijn in ons kikkerland. Zo’n gezin bijvoorbeeld waarvan (ik geef maar een voorbeeld) moeder bakt, carri√®re maakt, klassenmoeder is, op een bakfiets rijdt, geen werkster nodig heeft (die open fles Ajax doet alles….), sociaal actief en een beest in ….ja daar ook. Dan pa, goede baan uiteraard, minstens een hummer want die veroorzaakt minder rotzooi en stank dan een groene flintstones reproductie op wielen. Pa is coach van 1 of ander sportteam wat uiteraard goed scoort, ruimt alles achter zijn reet op (vanzelf), doet aan reiki en bikram, is mediator in de buurt, politiek actief en ziet er ook nog uit om op te eten. De kindertjes halen altijd goeie cijfers die ze door sms’en naar pa&ma. Scoren minstens gym of atho (de rest van t woord klinkt niet trendy), sporten op topniveau en bespelen probleemloos 3 instrumenten.
En allemaal uiteraard in hippe, dierproef, arbeidsvrij, ecologisch geverfde, in een ondergelopen land geproduceerde kleertjes.  Ze moeten wel minstens bio-organisch eten en zelf compost kweken ook vind ik.

4 keer per week met elkaar aan tafel voor avondeten met die drukke schema’s is geen enkel probleem, interessante gesprekken en nooit ruzie of met deuren slaan zodat het glas rinkelt. En er mooi uitzien. Puist, vlek en beugelvrij en ongeverfd¬†nog natuurlijk haar zonder extensions of weavings.¬†De selectie eisen mogen best hoog liggen toch? Er zijn vast legio van dit soort gezinnen nog niet ontdekt.

En de hoofdprijs : niet te versmaden.
De winnaars mogen namelijk met het hele gezin zomaar 4 jaar geketend aan een muur naar keuze. Bijvoorbeeld de Klaagmuur, de Chinese, die op de Gaza, de Berlijnse (oh nee die kan niet meer). Aan een willekeurige muur hier in Nederland kan natuurlijk ook. Van een huis wat maar niet verkocht raakt uit het makelaarsprogramma bijvoorbeeld. Dan lukt het wel want het huis van Sander V. was ook zo weg. En dat was NIEUWS!
Dat gezin krijgt dan wekelijks een voedselpakket van alles wat er door hun oude buurtgenoten overbodig wordt weggegooid, een regenponcho van de Wibra, barbecue van de zeeman, een tentje van de AH en de noodzakelijke kleding van de gamma.
Of is een nieuwe winkelketen waar je alles in 1 keer kunt kopen ? De pleur=. Bestaat nog niet dacht ik.
Voor de tekortkomingen van dat gezin is er giro 112 en je kan sms’en wie er langer aan de ketting moet omdat die niet leuk genoeg doet. Dries Roelvink lijkt me wel een geschikt jurylid. Dries geef je nummerrrrrr.

En je mag als kijker op bezoek. De zoekende boeren leggen in een boerenbloemetjes jurk¬†onder leiding van Von¬†een nieuw wandelpad aan zodat er op zondag ook iets anders te doen is dan de koopzondag. Tijdens het werk van die boeren werk mogen alleen vrijgezelle vrouwen over het nog aan te leggen pad, onder het zingen van “all¬†The¬†single¬†lady’s¬†put your hands up”. Armin en Tiesto ook blij want overal moeten je handen omhoog tegenwoordig. HOERAAAAA het leven is 1 groot verjaarsfeest. Ook¬†Marco¬†heeft t erover.

Die vrouwen moeten wel op uggs, clogs en/of crocs met die beestjes erop
trouwens. Weatherproof, comfy en zo lekker gewoon.
En nu we toch bezig zijn; de partij TON mag best weer terugkomen. Met al wat er op de buis en het nieuws verkondigt wordt blijf ik hartstikke trots op Nederland. Jij toch ook?
Ik vind dan wel dat niet¬†Rita¬†maar een nieuwe lichting YUP’s en YEP’s die partij moet gaan leiden. Een multiculti partij met hoofddoeken, keppeltjes, petjes, bomberjacks, piercings,¬†Oostbloksjaal, en een vrije seksuele voorkeur. Een goed gemixte afspiegeling van de Nederlandse samenleving graag.
Lekker samenwerken. Dat is pas echt Nederland got talent.

spoor bijster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: