Zelfbedrog of geluk.

geluk

Hoera! Piet Paulusma en consorten zitten er naast. Hoe dat bij anderen werkt weet ik niet maar bij mij beginnen dagen met deze constatering meestal anders. Als er iets is waar ik echt van uit balans raak is het de Nederlandse regen. In vergelijking met een regenbui in de tropen gaat wat mij betreft Nederland op stand grijs, treurig, kleur- en hopeloos. Mensen bewegen zich voort met opgetrokken schouders en neerhangende mondhoeken. Mascara en andere gezichts opsmuk wordt een werk van Picasso en de uiterlijke klederdracht is zoals het weer. Grijs, zwart, bruin en onbestendig alsof we onder de grond willen leven.

 

Maar vandaag dus niet en knettert de gele vriendin weer heerlijk door de blauwe lucht. Met een kopje koffie, mijn nieuwe tijdschrift en benen op de balustrade zit ik op playa balkonia alwaar met het minste zonnetje een microklimaat heerst.
Het is Zaterdagochtend, de straat en het park beneden nog stil. Ik doe mn ogen dicht en waan me op de veranda van mn strandhuisje.
Het ruisen van de bomen vervormt en ergens in mijn achterhoofd zit een deuntje. Een zingende meeuw, het geluid van de zee………

Een gedachte over “Zelfbedrog of geluk.

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: