Hoopje draad. Maandag tot Maandag – 43

Ma : Gastblog Met naald en draad. geplaatst en het beest wat afgeleid heet zit me weer eens in de weg waardoor veel te laat begonnen aan wat moet. smiddags laat pas klaar. Prettige bijkomstigheid was dat de regen en grijsheid opgetrokken bleek en de zon scheen. Din R belde of ik thuis want ze had haar kast opgeruimd. De verleiding ja en kom weerstaan en in plaats daarvan een ommetje gedaan. Din heeft als streven elke dag minimaal 10.000 stappen. Dat net niet gehaald, wel onderweg mooie gesprekstof over een onderwerp wat de enige zekerheid van het leven is. Savonds een prutje gemaakt uit vriezer restjes. Het kreng is toe aan ontdooien. Ook dit prutje weer niet te hachelen. Ik zeg je, ik hou van eten maar het hele gedoe eromheen kan me gestolen worden. savonds op de bank blijk ik in slaap gedonderd te zijn. Het leven van een single, zo exciting 😂😂

Di : afspraak met peut. De afspraken staan inmiddels met langere tussenpozen gepland. Casus besproken van een paar weken geleden waarin weer eens uit de bocht gevlogen tegen iemand. Het zit nog niet in mijn systeem bijtijds te herkennen wat me aanvliegt en daar op tijd uit te stappen. Njah, elke gek een gebrek he. Erna op gemak naar de stad gefietst om een film te pakken. Nu bijna 10 jaar een Pathé kaart en nog blij mee. Vandaag Compententia Official. Goeie cast, interessant onderwerp. Wanneer acteert de acteur en wanneer niet. Na de film mezelf getrakteerd op koffie met gebak. Doet het altijd goed bij deze suikerjunkie. Thuis voor de deur kom ik team welzijn tegen die uit naam van de gemeente bezig is met een straat enquête. Ik wijs op zooi naast de container terwijl de ophaaldienst vanmorgen is geweest en nog wat punten. Ze vraagt me (ze kennen me hoor) of ik met het verkeerde been uit bed ben gestapt. Wat niet het geval is. Volgens haar zijn andere bewoners namelijk heel tevreden. Als voorbeeld noemt zij het afvalbeleid met het pasjes systeem en de frequentie van ophalen. Ik benoem het een aanfluiting en geldverspilling te vinden. De containers voor papier en pmd zijn zonder pas te openen dus elke idioot kan bedenken dat de inhoud vervuild is met wat er niet in hoort. Ook is de hoeveelheid zwerfvuil naast de containers en in de buurt sinds de invoering van betalen voor grof vuil toegenomen met als gevolg apart moeten ophalen. Met een bewonerstype wat grotendeels in aanmerking komt voor kwijtschelding maar blijkbaar ook veel troep heeft om op straat te zetten wordt de rekening immers hoger voor anderen. Maar afgezien van dit soort ergernissen woon ik prima en heb ik fijne buren. savonds bellen met din J die weer in Nederland is voor een paar weken. Weer eens een dagje sauna afgesproken. Wat we voor het cojona circus en dat achterlijke QR gedoe vrijwel altijd deden wanneer zij in Nederland. Nu geen QR code maar een energie toeslag. De ene gekte ingeruild voor een andere.

Woe : kdk dag. H is vrij van opleiding waardoor ze weer een dagje komt. Gezellig. Ook worden er 2 bomvolle tassen met de kleinste maatjes opgehaald door een vrijwilliger van de babybullenbank. Er blijft nog genoeg achter voor anderen. Aan de hoeveelheid inbreng van kleertjes is het niet voor te stellen dat er nog steeds vrouwen zijn die zich dit niet kunnen veroorloven. Waarbij schaamte ongetwijfeld ook een rol speelt. Armoede houdt mensen in een greep en afhankelijk. savonds ga ik weer eens dansen in de boterwaag. Het is gezellig qua mensen maar lekker dansen wordt het niet. Te warm en te druk.

Do : Een monster is losgelaten op iemand dichtbij. Een dag van tranen, verwarring, boosheid, ontgoocheling, verdriet, verslagenheid. De hele cocktail van emoties komt aan bod.

Vrij : Ik sta voor een gesloten deur van de studio. De dames van de speelOtheek zijn er niet vandaag maar dat had ik niet opgeslagen. Ik moet er dus via een andere ingang in. Geen stress aanval dit keer in mijn weg vinden met codes en aanverwante handelingen. Achtergebleven pijntje van laatste werkgever en wat een collega grappig vond. Bij het buitenzetten van het bord meteen een bezoeker. H komt niet, ze voelt zich niet lekker. Later komt haar moeder. Ze brengt cake voor me en heeft ook iemand meegenomen. Het wordt weer een leuke dag. Na afsluiting loop ik nog even naar boven waar de groep dol op wol zit. Ook deze groep groeit in deelnemers van allerlei pluimage. Met 2 dames die in een andere taal met elkaar praten knoop ik een praatje aan. Ze zijn van Iraanse afkomst en het gesprek komt op wat er nu in het land van herkomst speelt. Zou het na deze Arabische lente ooit echt zomer worden? Thuis op mijn telefoon een aantal berichten naar aanleiding van de aandacht voor Shein bij Lubach. Fijn dat zijn populariteit wordt ingezet om dit onder de aandacht te brengen maar kunnen mensen echt zelf niet bedenken dat wanneer verpakking en transport al meer kost dat het item, dit ten koste gaat van anderen? Nu ligt Shein -beter noemen we het Shit-in – onder vuur maar vlak ook giganten als Ali Express, Wish, Bohoo niet uit. Wordt wakker !!

Za : huishoudklusjes, boodschappen, wandelen en savonds dansen met din C. Weer thuis na een leuke avond zit ik fris gedoucht in mijn bed te genieten van brood met gekookt ei. Ook een kant van mijn single bestaan.

Zo ; luilak dag en zonnen op mijn balkon.Toch maar in de benen maar met een temperatuur die zomers aanvoelt raakt mijn brein in verwarring wat aan te doen. Een temperatuur als nu in oktober komt trouwens echt wel vaker voor. Waarmee ontkenning van klimaatschade en wegkijken ervan ook mogelijk. Gewoon meuk en foute kleren blijven kopen waarmee productie op gang gehouden wordt van fabrieken die prut uitstoten en rivieren vervuilen, vliegen voor een habbekrats, plofkippen eten enzovoorts. 🙉🙈🙊 sMiddags de krant, ook daar weinig in om vrolijk van te worden. Kaag knaagt. Gebeld met de mannen, jongste is aan het poetsen in huis en stelt dat ie daar niks aan vindt, oudste is terug van een weekje sociaal in Duitsland en inmiddels weer onderweg naar Finland voor werk. Einde van de dag. Het is vanaf vandaag eerder donker. Het verplaatsen van tijd was ooit bedacht dat het een besparing voor mensen zou opleveren in energie want langer licht tijdens zomertijd. Nah, misschien hedendaags beter nog een uur vooruit want nu zowel smorgens als savonds de lamp aan.Vandaag heb ik wel lekker eten trouwens. Vegetarische roti van een buur, over van een feest.

Al dat ranting & raving is natuurlijk niet leuk om te lezen. Maar Allez gets gut heur. En ik schrijf immers over kleren, zooi en stof tot nadenken. De zon schijnt, ik ga nog even frisse lucht happen en vanavond heb ook weer wat.

https://maatschapwij.nu/blogs/fast-fashion/ https://www.sustainably-chic.com/blog/fast-fashion-brands-to-avoid

Mocht je toch nog zin hebben meer te lezen, probeer Talent. Ciao.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: