Pubers

driftig.jpg

Welkom in de wondere wereld van het puberbrein….
Vanmiddag kwam ik thuis en werd ik meteen geroepen, lees opgewacht,  door een buurvrouw van het andere portiek. Mijn 2 zoontjes…? hadden troep naar haar balkon en dat van de onderburen gegooid en nu was het een grote vieze bende. Jongste met vriend P.
Wat bleek; Ze hadden limonade siroop vermengd met meel en daarmee naar de balkons van het andere portiek gegooid. Verveling en YouTube was de puberlogica op mijn vraag waarom en hoe je daarbij komt. Huh?  Bij de onderste buren de was smerig, de bovenste haar balkon en ramen en de middelste is nog met vakantie maar ook daar is het een troep. Hoe je dat voor elkaar krijgt met die meelballen is me nog steeds een raadsel. Uitblinkers in sport zijn ze niet maar ik denk dat ze met kogelstoten een goede kans maken op de olympics. Ik was zo boos!! Mijn eigen broedsel een draai om z’n oren en nog net de beheersing om vriend P te waarschuwen dat het hem bespaard bleef omdat het mijn kind niet is. Vervolgens meegenomen naar de buren om de boel te laten schoonmaken en bij nader inzien toch maar zelf even erbij gebleven bij die bovenste. Ze ging zo tekeer tegen die jongens dat het pedagogisch beter leek haar een beetje af te remmen en in gesprek te raken. Zuid Amerikaans temperament.

Dit akkefietje bleek de druppel bij haar, en andere buren te zijn. Ik kreeg een lawine van klachten over spugen, waxinelichtjes naar mensen gooien, waterballonnen op andermans wasgoed, brandende papiertjes naar het beneden balkon en eerder al waren er klachten over herrie op dit portiek en gekke dingen zeggen tegen de buren. Na vorige week geconfronteerd te zijn met de ontknoping van een niet bestaande logeerpartij in de vakantie en de wietprobeertactiek wordt ik even helemaal niet goed van jongste met z’n voorkeur voor vriendjes met net als hij, een rafeltje. Of is dit een stoornis?
Voor straf heb ik ze met een zak de straat op laten gaan om de troep hier buiten op de ruimen. Ver uit mijn buurt om mijn ontploffing te vermijden en dan doen ze tenminste iets nuttigs..

Vond je dit leuk om te lezen? lees dan ook Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Mij volgen en delen is natuurlijk nog leuker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: