Hoopje draad. Maandag tot Maandag – 29


Ma ; Er ontwikkeld zich een patroon. Op maandag is de klok van slag en ben ik te laat met alles wat ik van plan ben te doen. Nu is tijd en klok voor mij sowieso een lastige combinatie. Ooit werkte ik ergens waar ik vaak op de valreep binnen kwam. Een van de grapjassen (het was een leuke werkplek) vroeg me op een dag : weet je niet welke tijd we hier beginnen? Mijn antwoord ; geen idee, er zijn altijd mensen als ik kom. Anyhoe ; Gistermiddag bericht dat de op Vinted gekochte schoenen waren aangekomen maar het was al te laat ze op te halen. En aangezien ik vanmiddag weer terug naar het tuinhuisje ga moet dat vandaag. De schoenen zijn prachtig en precies het goede model maar helaas pindakaas ; de maat komt niet overeen met wat is aangegeven en zijn ze me te klein. Les geleerd; zowel de hak als de binnenzool laten opmeten. Voor wie zilveren schoenen maat 40 zoekt ; ze staan op Vinted. En mijn zoektocht gaat verder. Een uur later dan gepland zit ik dan eindelijk in de trein, iemand vond het kennelijk leuk frisdrank tegen het bord te gooien, en vervolgens metro. In de metro is het plakkerig warm en bewondering ik een jong meisje. Prachtig is ze en zoals Engelsen zouden zeggen “crisp” gekleed in een knaloranje niemendal, op hooggehakte muiltjes, een classy zonnebril en elegante bewegingen. En ondanks dat mijn kleren geen vouwen hebben van een net uit de verpakking gehaald kleertje van misschien een heel foute pakjesboer en ik geen prijsplakkers nog onder mijn zolen heb voel ik me een verlepte kamerolifant naast dit meisje waarbij alles klopt. Verderop in de metro is het trouwens een stuk minder fris. Iemand heeft een wagon ondergekotst. Het menssoort behelst veel viespeuken.

Di ; het huisje warmt snel op maar heeft als voordeel snachts ook weer snel af te koelen. Heerlijk geslapen onder de klamboe en nog een beetje brak van gisteravond. Tot 2 uur vannacht bij de buren, met een omgekeerde vlag, op het park gezeten maar ik moet er helaas bijtijds uit. Vergeten mijn afspraak bijtijds met peut af te bellen wat me 85 euries gekost zou hebben maar het meisje van de planning opperde de afspraak om te zetten naar een beeldbelafspraak. De voordelen van het digitale tijdperk. Om 10 uur moet ik er dus enigszins toonbaar uitzien. Ik vind video bellen verschrikkelijk maar de keus tussen 85 euro betalen of er verrot uitziet op zo’n schermpje is geen moeilijke. Voor mijn peut een voordeel want het wordt een korter gesprek. Kan ie in mijn tijd aan zijn rapportage werken wat ik hem van harte gun. Ik heb een leuke peut en het gaat goed met me. De rest van de dag schuift de ligstoel buiten met de schaduw van het groen mee. Onder de overkapping is het met ruim 30 graden en 43 graden in het huisje niet te doen.πŸ₯΅ Elke beweging veroorzaakt een zweetdruppel. Een boek van Nico Dijkshoorn houdt me op die stoel. Nico komt mij over als een gecompliceerde, niet vrolijke man. Ook bij hem blijkbaar; toegeven aan de behoefte van voorplanting kan vrijwel iedereen, laten groeien gaat bijna altijd goed, maar opvoeden en begeleiden naar stabiele mensen is zo makkelijk niet. Savonds wordt het tegoed mandje ingewisseld. Visite komt en brengt taco’s mee. Hij zou iets maken maar het is te warm. Iets maken gaat weer in het tegoed mandje πŸ€. Op het nieuws zijn de codes met betrekking tot weersomstandigheden aangevuld met een nieuw woord. Het wordt een plaknacht. Ik vermoed dat dit woord hoog gaat scoren bij woord van het jaar verkiezing. Zouden ze het daarom doen?

Woe ; Geen last gehad van de plaknacht. Vandaag is het stukken koeler en er valt af en toe een zacht buitje. En hoewel het hier heerlijk is en ik tot donderdagmiddag kan blijven besluit ik vanavond naar huis te gaan. Morgen is er regen voorspeld en met 3 dagen bhbhhb en mijn ge stoethaspel met het opladen van het onmisbare ding waar je van alles mee kunt is een dagje thuis ook wel fijn. Zak of handcomputer zou trouwens een betere omschrijving zijn van dit ding. waarom noemen we dit ding eigenlijk nog telefoon? Ermee bellen is immers wat we het minste ermee doen. Ik flans nog wat lekkers in elkaar op dit heerlijke plekje en dan is het tijd om de boel aan kant te maken en in te pakken. Jongste komt me ophalen.

Do ; De tijd is opgegeten want ik heb werkelijk geen idee wat ik smorgens heb gedaan. Ik heb zin naar de bios te gaan. Het aanbod voornamelijk kinderfilms – het is vakantie – maar er staat zowaar vandaag ook nog wat anders geprogrammeerd. The last bus. Een enigszins voorspelbaar verhaal over een man die van noord Schotland naar het zuidelijkste puntje Engeland reist. Mooie beelden wel. Timothy Spall wat mij betreft echt een man waarop de uitspraak “alles gaat hangen behalve het tandvlees” duidelijk zichtbaar. Brr wat is die man lelijk. Bij thuiskomst een pakje in de brievenbus. 🎁. Een kettinkje voor om mn enkel en een lieve kaart erbij van Jeya. Met hem bevriend geraakt via een toenmalige din in Bangkok en hoewel we elkaar zelden zien – hij pendelt tussen Kashmir en Londen – spreken we elkaar minstens 2x per maand.

Vrij ; Met de buikdansdinnen naar Beuningen. Het wordt een leuke dag met van alles veel. Kletsen, eten, gezellig, vriendinnenlief en Hugo. Een stukje gelopen door het centrum en het nieuwe huis in aanbouw, trouwfoto’s en video gezien. Al met al weer een half etmaal van huis. Tijd vliegt als je plezier hebt. Ook met 4 van de 5 meisjes want 1 is er vorig week weggevallen. Niet uit de laatste bus gelukkig. Moeder van een vriend heeft wel een kaartje voor de laatste bus. Ver in de 90, gevallen en een gebroken heup. Toch verdrietig. Een andere vriend heeft beide ouders deze week weggebracht.Toch verdrietig. Van mijn ouders heb ik geen met leeftijd geassocieerde narigheid als thuiszorg, dementie of verpleeghuis meegemaakt. Beiden waren in de 70 toen ze met die bus vertrokken. Moeder onverwachts en abrupt, en mijn vader heeft 4 jaar daarna uit eigen beweging de bus gepakt.

Za ; Of het door Hugo komt of de hoeveelheid van veel, mijn hoofd doet vandaag weer niet mee. Van huis poetsen en boodschappen doen komt weer niks terecht. De voordelen van een alleen zijn leven. Niemand die last heeft van mijn non status, niks in huis hebben en dat er nodig wat gepoetst moet worden. Ik ga weliswaar niet naar een kerk maar lijk overeenkomsten te hebben met kortjakje, savonds ben ik weer opgeknapt alsof niets gebeurd en ga ik dansen. Het wordt een heerlijke avond, feesten aan het strand, een zwoele avondlucht, en salsa. Het doet iets met mensen.

Zo ; ook vandaag staat er feest op het programma. Dit keer op Zandvoort. Volgens de oorspronkelijke bewoners veranderd in een patatdorp. Ik ga heen met de trein en ontmoet daar din A die vanuit Arnhem is gekomen. Iets met de gevolgen van zwoel. We gaan naar Nataraj. Het feest voor vrije geesten. Een jaar of wat geleden waren we ook al eens naar Nataraj. Toen heb ik er heerlijk gedanst en een mooie meditatie met Tijn Touber ervaren. Dit keer beleef ik meer plezier aan het kijken naar mensen en hoe men zich lijkt te willen schuren aan wat ik omschrijf als het Ibiza gevoel, het aan strand zijn en het eten. De muziek is en blijft wat mij betreft ruk. Een eenzijdige monotone beat waarop de meeste mensen zich saai bewegen en suf uit de ogen kijken. En hoe de wc’s er bij de mannen uitzien weet ik niet maar onder de vrouwen bevinden zich onder de vrije geesten vooral vrije spetteraars. In de wasbak haren laten liggen en alles eromheen kliedernat en met pogingen tot boven de pot hangen om eigen onderkant schoon te houden lijkt het heel gewoon om de pot vervolgens goor gedruppeld achter te laten. Of het papier en andere viezigheid op de grond achter te laten. Ik schreef het al ; het menssoort, in dit geval vrouw, behelst veel viespeuken.

Tot volgende week. Vond je dit leuk om te lezen? Dan deze Zelfbedrog of geluk. misschien ook. Reacties zijn fijn, mij volgen en delen met anderen waardoor ik groei in volgers nog fijner 😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: