Facebook. To keep or not to keep.

 

IMG_3522

En de haan, hij kraait op zondagavond. De storm (of haan) die Lubach heet is ge-luwd. Als makke schapen hebben velen het advies opgevolgd om feestboek te verwijderen of te vermijden. Rustig kunnen slapen zonder dat kanaal van Social Media want markie is stout.

Maar is het echt zo’n verrassing dat suikerberg met gegevens aan de haal zou gaan? Natuurlijk is het niet goed te praten dat er gegevens worden gedeeld met iets waar je totaal niet achter staat.  Maar alleen de zon gaat gratis op en afgezien van dit fenomeen dient men alert te zijn op adders onder het gras.  Een Hagenees zou zeggen; Nu komp dûh aap uit ut goowtsteejnkàsjûh.  Facebook, en de hele santenkraam aan social media kanalen lijkt aan elkaar gekoppeld en alles wat je digitaal achterlaat wordt opgeslagen voor je weet maar nooit of doorverkocht. Social Media of kort gezegd, SM. En dat is weer de afkorting van Sadomasochisme. Plezier hebben in het aandoen, ondergaan en onderdrukken van pijn. Een beetje wat we onszelf en anderen aandoen op FB. Ik zie wel een overeenkomst.

Persoonlijk maak ik me drukker om wat er dichterbij gebeurt. Banken die centjes investeren in wapentuig terwijl we aan de andere kant doneren en propageren tegen oorlogsgeweld, pgb gesjoemel, brievenbusfirma’s om belastinggeld weg te sluizen, of om de haverklap een of ander politiek kontgedraai of schandaal wat als een konijn uit de Haagse hoge hoed komt. Om misselijk van te worden. De haring die daar glad de keeltjes in glijdt lijkt als zoete koek weer te worden opgediend. Wat is de waarde van de uitspraak goed voorbeeld geven doet goed volgen? Ik snap die jongen met zangtalent wel. Maar doe een Binnenhofje bekt minder lekker dan doe een Dotan.

Wat ook om misselijk van te worden is kwam recentelijk in het nieuws voorbij. Facebook Moderators houden zich met medicatie en drank overeind om de oneindig te beoordelen hoeveelheid door Nederlanders geposte pulp, haat, racisme en erger te kunnen verdragen. Nederland blinkt in vergelijking met andere landen uit in het plaatsen van baggerberichten.  Ik vind het een trieste score op deze ranglijst.  Ja, we staan voorop en zijn bepaald niet flegmatisch met roepen dat er vrijheid van meningsuiting is en moet zijn. Een mooi gegeven maar moet dit zich uiten in rioolgedrag, vuilspuiterij en elkaar vreselijke dingen toewensen omdat het kan? Van de mensen die zich op die manier uiten is het misschien wel goed dat er wat wordt bijgehouden. Of dat wat wordt bijgehouden nu wel of niet invloed heeft gehad op de verkiezing van de man die in het land der oneindige mogelijkheden met de vlag wappert … .wie zal het zeggen.

Net zo min als we kunnen zeggen of markie ambities heeft de sleutel van het witte huis aan zijn bosje te hangen. Ik vermoed van wel en de sleutel tot ons brein heeft ie min of meer al. Oppassen met ’t klèn lèkepèpahtje en SM dus. Ook een “sport” waarbij je duidelijk je grens dient aan te geven. Niet als volgzaam schaap of omdat er (g)een haan naar kraait.

Van mijn profiel is niets gedeeld. Ik heb blijkbaar niet onderzocht wat voor soort pizza of zoiets ik zou kunnen zijn. Wat een geruststelling.

15 gedachten over “Facebook. To keep or not to keep.

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: