Uitzicht

IMG_E4072

De zomerse dagen lijken in stalling te staan, politiek Nederland maakt zich handenwrijvend klaar voor Prinsjesdag, kindertjes zijn of gaan maandag naar school, kranten staan niet meer dagelijks bol van, helaas, verdronkenen en ander zomerse rampspoed, de 1e kruidnoten zijn gesignaleerd en de temperatuur is de helft van 2 weken terug.   Kortom; herfst is in aantocht.

Ook en de NS zucht en kraakt weer onder het gewicht van verplaatsend volk.  Persoonlijk ben ik een tevreden OV gebruiker. Anders dan mensen die spontaan alopecia ontwikkelen of zich al kaal getrokken hebben van razernij om alweer een treinvertraging hoef ik niet te forenzen en brengt een trein mij over het algemeen daar waar iets leukers te doen is. Eenmaal zittend is de treincoupé een soort tv show.  Ik leun achterover,  geniet van het uitzicht wat Nederland heet, bespied of luistervink andere mensen, verwonder me over een enkeling die iets anders doet dan kromgebogen naar een klein schermpje turen of ik lees iets wat van papier gemaakt is. Een enkele keer stoor ik me aan een op speakerstand gevoerd telefoongesprek van een medereiziger.  Voor mij blijft het een onbegrip waarom iemand luid tetterend de boodschappen of een, zoals laatst, echtelijke ruzie in het openbaar wil bespreken met de niet zichtbare gesprekspartner. Digitale mogelijkheden lijken oneindig, verlagen drempels en verbinden.

Afgelopen week werd weer eens duidelijk hoe afhankelijk wij zijn van digitale en computergestuurde communicatie. Door een tunnelvluchter.  Ik kende dit woord trouwens niet. Een winkeldief die de treintunnel in vluchtte. De hele santenkraam ging plat met als gevolg duizenden gestrande reizigers rond Schiphol en Amsterdam.  Elk nadeel blijkt z’n voordeel, op de digitale snelweg ontstond spontaan een ophaal/rijd mee initiatief.  Met gesloten beurs bovendien. Mooi toch hoe meelevend en verbindend de mens zich openstelt voor andermans leed.

Hoe verbonden en meelevend blijkt ook in wat veel mensen bezighoudt bij de zaak Nicky. Het had me niets verbaast wanneer die Brech gespiesd aan een boom gevonden was. Niet verstandig trouwens. Minder snel dan het OV maar Dat DNA komt dan ook wel weer terecht. En wat het monster Brech betreft; Bushcrafter (ook niet eerder gehoord)  of niet, zijn reisjes hebben al veel te veel vertraging opgelopen. Deze herfst heeft hem ingehaald. Zijn uitzicht gaat er heel anders uit zien.

IMG_E4072

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: