Poep, het meest voordelige medicijn.

poop-2024794__340

 

Poep dus. Dat goedje waarvan mijn neus zich zo ongeveer optrekt tot tussen mijn wenkbrauwen bij de gedachte eraan en toch een heel normaal iets is.  Je zult er immers maar last mee of van hebben.

Maar kak, in beginstadium voedsel van mens en dier en per ongeluk of expres achtergelaten of ergens gesmeerd, vind ik toch wat viezigs hebben.  Dit omdat ik nogal visueel ben en sinds ene Ome Willem een broodje poep aanbood ben ik gedwongen mijn brein af en toe op blanco te zetten om zodoende de dingen die ik lees, hoor of tegenkom niet te zien. Nooit zal ik dus begrijpen waarom sommige tv kijkers zich gewillig lieten confronteren met de fantasie uitvoering van een mens in een bad vol bruine brij en vaag herinner ik me iets van een uitzending van klysma’s bij een tv ster. Schijt tv ten top.

Nu dacht ik alle denkbare varianten verwerkt te hebben maar nee.  Het is komkommertijd waardoor weinig boeiends tussen alle kommer, kwel en triestigheid in de media maar als vanzelf werd mijn blik recent getrokken naar een bericht over poep. Je zou het een doorbraak kunnen noemen in verwerking van en met dit al dan niet ruikend product.

Uit onderzoek en experimenten (je moet er maar zin in hebben) is namelijk gebleken dat het innemen van feces de flora van patiënten met aandoeningen in het darmstelsel en in de toekomst wellicht ook bij andere aandoeningen mogelijk hersteld.

Donorpoep dus in plaats van medicatie !

Ik stel me zo voor dat het behandelen van ziektes met dit natuurlijk product invloed gaat hebben op de farmacie. Zou kak een besparing kunnen opleveren in de gezondheidszorg?  Het percentage zieke mensen ten spijt zijn er gelukkig meer mensen met gezonde ontlasting en wanneer allerlei aandoeningen hiermee tot stilstand of verbetering kunnen komen zijn er immers minder chemische middelen nodig.

Afgezien van de herkomst van het product vind ik deze doorbraak een mooie ontwikkeling. Duurzaam en een stap in de Deeleconomie in een  heel pure vorm ook. Aan de beeldvorming hoe het donatieproces in praktijk tot stand gaat komen is me niet duidelijk en wil ook ik niet denken. De plaatjesdenker he.

Nu ben ik al bloed, en deels orgaandonor maar als het meezit kan ik, en u ook, straks ook poepdonor worden. Zo krijgen uitspraken als “je kunt de pot op” en “krijg de schijt” voor mij toch een heel andere betekenis.

 

De circle of life is shit.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2242762-de-poeptransplantatie-straks-ook-voor-ms-patienten.html

 

7 gedachten over “Poep, het meest voordelige medicijn.

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: