Hoopje draad. Maandag tot Maandag -31

nee ik ben niet in de war en hoewel ik van alles vergeet, overal te laat kom of dingen niet meer kan vinden, van alzheimer is voor zover ik weet nog geen sprake. Het is vandaag dinsdag. Ik schreef het al eerder; hier woont kortjakje. Een leuk weekend achter de rug maar gister een off dag waarop de rizatriptan mn vriend is en ik helemaal bleh. Met in mn omgeving berichten horen van Kanker, relatiegedoe, andere nare ziektebeelden, sterven, een din die vrijwel wekelijks bij een of andere specialist in het ziekenhuis moet komen of de 8jarige Amelia die in een zwaar chemotraject ondergaat en ondanks haar misère dansend duiven voert en dingen doet die meisjes doen is mijn migrainekop peanuts. Anyhoe ; week 31 was zonnig en vloog ook weer om.

ma : De 1e maandag van de maand en dat betekend de financiën. In theorie zou ik door het betalen van de tandarts ruim 150 in de min staan maar ratatatataaaa ; door het zakken in inkomen (in 2019 zat ik nog geen 100 euro boven de toeslaggrens waardoor alles terugbetalen. Geen kattenpis en met wat andere schijt nog net het duwtje wat nodig was om me onderuit te halen) bleek ik een aanvullend bedrag toeslag tegoed te krijgen. Elk nadeel heb z’n voordeel zeg maar. Het restant 843,00 in 1 keer kunnen overmaken voelt heel fijn en scheelt me 169,00 per maand. Los hiervan en zelf gebruik makend van deze aanvulling vind ik het hele toeslagensysteem iets waar we vanaf moeten. Wat mij betreft is het een vals vangnet waarmee vooral ambtenaren aan het werk worden gehouden en veel gebruikers last van of mee hebben. Maximaal 5 jaar en afbouwend lijkt me een beter plan. Zo simpel gaat dat natuurlijk niet maar dat hier uiteen zetten wordt veel tekst en ik weet ; de aandacht boog is kort. En verder ; Din M is weer even in Nederland maar afspreken met de andere showers blijkt lastig. Ik zie haar morgen. En ook : Op Vinted is een pakketje verdwaald, een draadje Losse draad. Lief en Leed gepost en het enorme pakket van jongste wat in de weg staat wordt eindelijk opgehaald. Groot en zwaar en omdat ik van menig ben dat pakketbezorgers moderne slaven zijn* geef ik hem fooi. Jongste loopt nog niet erg synchroon met mijn anti bestellen en het in stand houden en voeden van een verrot systeem. Jongste komt onverwachts aanwaaien ook, is weer naar de kapper geweest en ik zie een puistje om uit te drukken. Zo goor en toch niet kunnen laten. Brrrrrrrrr. In de avond afgesproken met de mensen van de Ruimte. Dit keer een interessante presentatie over de watermunt. En een fijne sfeer ook.

Di : Smorgens bezoek wat ontbijt meebrengt. Toch anders dan visite met taart. Smiddags naar therapie. Ik mag liever zijn voor mezelf. Erna wat gewandeld en mezelf getrakteerd op ijs. Dat liever zijn voor mezelf gaat uiteraard over gevoel maar eten en lekkers kan ik altijd. Op een bankje in de zon en lezend belt jongste. Alle afvoeren zitten verstopt en de douche vloer staat blank. We vragen ons inmiddels af of het huis vervloekt is. Op de terugweg bramen geplukt.

woe : Opgestaan met stijve nek. Vandaag na de zomersluiting weer een KdK dag. Ik had visioenen van anoniem neergezette tassen “met hier heb jij mijn ik wil het niet meer zooi” maar gelukkig was dat niet zo. H komt aanwaaien, het vakantiewerk als huiskamerbegeleiding gaat goed. We lachen om haar moe worden van heel hard moeten praten wat voor haar voelt als schreeuwen, de lach en traan dingen van bewoners en wat ze voor de mensen mag koken maar voor haar echt niet te eten lijkt. En verder een overlegje om een fysieke kledingruil te organiseren voor de vrouwen uit de tassenketting. Thuis weer aan de rizatriptan en een dutje. Vanmiddag zou ik naar het huis van din A gaan voor een paar dagen, lekker dichtbij zee, maar ik krijg de buurvrouw die de sleutels heeft niet te pakken. Weer opgelapt en opgeknapt toch naar Kijkduin gefietst en gedanst op het strand. Een heerlijke zomeravond, als ik rond een uur of 11 naar huis fiets is het nog steeds warm.

do : De buurvrouw van de sleutels gesproken en ik ga. Maar eerst voor controle naar de opticien. Alles weer goedgekeurd en nog geen tekenen van staar. Nooit geweten dat iedereen dit vroeg of laat overkomt trouwens. In andermans huis zijn is leuk maar ook een gesjouw met spullen en op de fiets niets erg handig. En na het gevloek een week of wat terug door die boodschappen op straat wil ik een fietskarretje. In het huis van din komt de kat me ter keuring bekijken. Carlos is een kat met karakter. De schrik van de buurt geweest ook maar inmiddels op leeftijd. Met koffie en een broodje in haar tuin zie ik gebroekte benen de hoek omkomen. Een buurman die de tuin komt sproeien. En vermoedelijk op het geluid afkomt en polshoogte komt nemen ook. Heel goed. Smiddags naar het strand, in vergelijking met gister bewolkt en frisjes. Eind van de middag naar het terras verkast van @theBeach. Afgesproken met din M en wachtend met koffie en ijs, alweer, raak ik aan de praat met een andere bezoeker. Gesprekjes met onbekenden heb ik vaker en geeft stof tot inzicht of denken. Ben nou eenmaal geïnteresseerd nieuwsgierig. Met din M (een andere dan die ik morgen zie) nog lang op het terras gezeten en gegeten. Weer thuis geniet ik van weer eens in een te bad gaan. Met veel schuim, een kaarsje en fijne muziek erbij, hoe heerlijk.

vrij : met dezelfde din afgesproken en afhankelijk van het weer strand of anders. Het wordt anders want bewolkt en er valt een drupje. Toch even ontbeten in de tuin waar carlos met een versgevangen muis in de weer is en een buurtkat ook even komt kijken. Met din naar de bios en Superhero’s gezien, een Italiaanse film waarbij ik goed moet opletten voor ik snap dat de fragmenten in tijd verspringen. Wel een mooie film. En het prachtige Italië uiteraard. Mooi land, mooie mensen, mooie taal. Ook daar uiteraard rotte appels, een straatmuzikant is doodgeslagen door een of andere wakko. Wel gefilmd door mensen maar geen tijd te helpen. Kotsvolk. Na de film Libanees geluncht. De ayran heeft mijn naam. Of heet ik als de ayran? Daarna elders koffie. Een heel leuk nieuw zaakje waar het heerlijk zitten is. Na rondreizen en in diverse goede hotels te hebben gewerkt nu de kans om voor zichzelf te beginnen en 3 weken open. Hij van het brood en patisserie, zijn vriendin de styling en creatief. De prachtige kommen en kannen door haar zelf gemaakt. We krijgen een brood mee omdat hij het morgen niet meer kan verkopen. Lief toch. In huis van din nog even id tuin en genieten van tijdloosheid. Lezend in een boekje over duurzaam leven. Meegenomen uit zo’n buurtkastje.

za : Weer terug naar mijn eigen huis en bijtijds want ik was vergeten dat de Hello Fresh wordt afgeleverd. Voor de deur een praatje met 1 van de buren, of ik tijd heb met hem mee te rijden om zijn motor op te halen. Ik in zijn auto uiteraard. Helaas, geen ruimte in de dagplanning. De buurman is het prototype harley rijder. Buurman is al op leeftijd maar toert af en toe nog wel, Zijn motor een stoer ding met zijspan. Blijft helaas leeg nu. Buurvrouw is vorig jaar overleden. Ook de bezorger van mijn blije doos krijgt een fooi. Ik hoef dat vreselijke boodschappen niet te doen, 4 hoog te sjouwen en niet na te denken wat te eten. Eens in de maand, nu minder want jongens immers het huis uit, een cadeautje aan mezelf. Dan haren knippen, een Vinted pakketje wegbrengen en daarna door naar Rotterdam. Beetje onduidelijk wat te verwachten wat betreft salsadansen en tijdblokken en daarom bewust alleen gegaan. Ter plaatse blijkt het inderdaad niet smiddags maar savonds te beginnen maar het is er heerlijk zitten en ik heb iets te lezen bij me. Ook een boekje uit het buurtkastje. Leek me een vrolijk boekje maar gaat over strubbelingen in relaties en is eerder schurend. Toch boeiend. Misschien omdat de schrijfster vanuit den haag schrijft. De DJ speelt heerlijke bossa nova, een andere din, 1 van de showers, komt ook met nog wat mensen en inmiddels begint het langzaam op gang te komen met voorzichtig een dansje. Savonds een supergoeie band. Het publiek meer festival dan de salsa scene wat tussen elkaar danst en springt maar het dak gaat eraf. Was er al af eigenlijk. De sprinter brengt me bijtijds terug. In Rotterdam is veel te doen en wat salsa feesten betreft een groot aanbod maar de laatste sprinter gaat om half 1. Bummer.

zo : Half 6 wakker door de welbekende stenen. Een riza, hete douche, sorry energie en gascrisis, en weer slapen. Rustig bijkomen en wat klooien op de telefoon. Deze week 13% minder dan vorige week. Evengoed veel wat je op dat handcompjutertje doet. Bizar ook wat het ding allemaal bijhoudt. De meeste tijd besteed ik kennelijk op gebied van financieel en activiteit. Wat dat is vertelt ie me niet. Via Messenger een bericht van een uit beeld geraakte nicht. Haar broer, neef dus, ook al dood. Op de trein van leven stappen mensen in en uit. smiddags even naar een pop up salsa feestje en op terugweg boodschappen gedaan. De jongens komen eten en verheugen zich op lasagne want dat had ik beloofd. Oudste is terug van zijn wandelvakantie in Schotland en jongste is team halen en brengen. Gegeten en bijgepraat. Kind is moe. Er is weliswaar gewandeld maar dat benoemen als hiken is overrated. Veel bier en whisky, een leuke internationale groep en indrukken van het landschap. Belfast ook aangedaan. Bizar hoe die verdeeldheid zich daar uitte en in zeker zin nog steeds aanwezig is. Nog niet lang geleden de film Belfast gezien. Indrukwekkend. Jongste brengt oudste thuis. De verstopping in zijn huis bleek door bouwafval in de afvoer. Vrijwel zeker van de onderaannemer in dienst van de verhuurder die zijn badkamervloer heeft vernieuwd. Kloothommel ! Van de tassenketting worden er 2 tassen gebracht, het blauw witte rokje op de ootd foto komt uit de vorige tas en gaat weer mee voor een volgende. Doet niks voor me en kan ook eigenlijk niet meer. Ik kan weliswaar veel hebben maar een eigen stijl zou ook wel handig zijn. Er is nog veel te doen naar een capsule wardrobe. Weet ook niet of dat bij me past, ook wat betreft 2e hands hou ik echt van kleren. Liever nog zou ik huren. Bij palanta of Wauw ofzo. Minder is meer. savonds gebeld met oudste zus. Het enige draadje van familie met wie ik wel contact heb. Ze wordt niet meer beter maar de kanker is stabiel.

*op npo momenteel de serie bezorgd. Goeie titel ook.

http://www.watermunt-economie.nl

Volgende week weer? ik beloof niks maar als wel zal ik niet zeuren over afgelopen maandag. Vrijdag is het trouwens volle maan. Andere energie. Vond je dit leuk om te lezen? lees dan ook Bankjespraat. Mij volgen en delen is natuurlijk nog leuker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: