Hoopje draad. Maandag tot Maandag – 36


Ma ; Schrijven lukt niet, mijn hoofd zit vol met van alles wat er de afgelopen dagen is ingesijpeld en een warboel. Vanaf vorige week donderdag heb ik vrijwel niets gedaan en was er behoefte om alleen te zijn. Gister de was weggewerkt en spullen uitgezocht om weg te brengen. Ook naar aanleiding van iets zoeken in de spullen van zus. Anders dan ‘de onverwachte en minder leuke verrassingen die tevoorschijn kwamen bij het overlijden van mijn moeder is dit bij Lucy niet zo maar oh mijn hemel, wat heeft deze niet in een hokje passende zus veel om zich heen verzameld. Geen rommel en alles gesorteerd en georganiseerd zoals ze was en al jaren roepend dat ze moest opruimen hahaha. Door deze realitycheck heb ik ook maar weer eens wat opgepakt om weg te brengen. sMiddags naar het strand gefietst, een duik in zee gedaan en in de zon opdrogen. Het aflopen van de zomer is onvermijdelijk maar het is nog zo fijn. Ook dit zal niet veel meer voorkomen. Fruit gekocht op de terugweg en bij een leegverkoop van een tuincentrum opberghoezen gescoord voor een prikkie. Savonds gewandeld met M uit de Rijswijkse Ruimte groep. Ik ben net binnen als de hemel openscheurt met een stortbui en onweer.

Di : Een wandelafspraak met een oud collega om 10 uur maar deze trien treuzel gaat het niet redden dus maar even gebeld of het wat later kan. Ze zegt vanmiddag afgesproken te hebben want gaat dinsdags ochtend altijd zwemmen. Geen probleem, het huis kan ook wel wat poets aandacht gebruiken. Smiddags sta ik op tijd buiten en raak tijdens het wachten aan de praat met buren. Na een minuut of 40 toch maar eens gebeld waar ze blijft. Ze blijkt weer naar huis te zijn gegaan want kon de straat niet vinden. Ik zeg haar me zorgen te maken over deze warrige toestand. Ze is fit en fief maar ook op leeftijd. 🤔
In plaats van te wandelen breng ik de tassen van gister weg. 2 tassen naar de kringloop, en nog 1 met spul waar niemand nog iets aan heeft in de container. Bij de kringloop scoor ik een mooie wasmand van rotan voor 3,50 ter vervanging van die ik nu gebruik want echt stuk, en een bakje om het laatje met dat wat mijn gezicht kleurt en opfleurt netjes te maken. Net als bij krijgdeKleertjes verwonder ik me over de enorme niet aflatende hoeveelheid van spullen. We lijden allemaal en lijken ten onder te gaan aan de ziekte van meer. In de berging de tas van de kledingketting al klaargezet om naar de volgende te brengen. Die 8 trappen mogen dan mijn billen in vorm houden, (dat houd ik mezelf voor dan he), echt blij word ik niet van ze te beklimmen. Ik woon heel fijn maar het voornemen te verhuizen is er ook en aangezien het huis wat hierna komt met zekerheid kleiner is moet er ook geruimd. Weer thuis is jongste binnen een broodje aan het eten. De voordelen van een sleutel van hotel mama. Ff bijkletsen, hij is moe van werken, de nog te maken stage uren als rij-instructeur en de plakkerige warmte. Hij weg, ik nog ff weet ik velen en opeens is het tijd naar het theater te gaan. Na 2,5 jaar weer voor de 1e keer. Met de schijnveiligheid van dat QR gedoe overgeslagen en ook niet echt gemist. Trien treuzel sluit 5 minuten voor aanvang aan bij de dinnen. De voorstelling Maduro gezien in het nieuwe Amare. Mooi theater, mooie voorstelling ook maar het zal wel aan het ontwent zijn van naar theater gaan liggen want ik sukkel af en toe weg. Ik blijk gelukkig de enige niet van de dinnen waar ik mee ben. Van gezellig napraten komt het niet ,de 1e druppels vallen en onweer in de lucht maakt dat iedereen wegvliegt. Met bliksem, donderslagen en de hemelse stortdouche veilig thuisgekomen. Weer schoenen leeggegooid en mn broek uitgewrongen.

Woe : Ik val in herhaling, de stenen in mn kop liggen weer los en nek en schouders zitten muurvast. Medicatie en frisse lucht happen in het park dan maar. Met een wereld die aan het wakker worden is en de lucht nog fris van de nacht met een lijnenspel van tja, wat zal het zijn…? is wandelen vroeg in de ochtend eigenlijk zoveel fijner dan later op de dag. Ik doe het te weinig. Ook de karpers laten zich boven het wateroppervlak zien met naar zuurstof ? happen. Wat een grote bekken hebben die beesten zeg. De dag belooft een mooie te worden maar helaas pindakaas zit ik binnen. De ruimte die ik gebruik voor Krijg de Kleertjes is fantastisch maar wordt eigenlijk al te klein en het niet hebben van daglicht en buitenlucht kunnen toelaten is een gemis. 9 van de 10 keer kom ik met koppijn thuis. Geen bezoekers vandaag maar genoeg te doen want starten met omwisselen van zomer naar najaar seizoen in die op maandag gescoorde opberghoezen. Weer thuis gewandeld met din I en hond. Hond is uit een of ander land van de straat gered, ik vind daar weliswaar wat van maar begrijp het wel. En hond is door opvoeding, liefde en aandacht een leukerd geworden. We praten over veel en uiteraard onze hobbelige weg in liefdesland. Een andere din is weer eens onder de radar verdwenen want alle aandacht voor een meneer die dit keer de ware lijkt. Alle ballen in de lucht houden is een lastige.

Do : Admin dingen gedaan. Onder andere het uwv gebeld. Mijn ziektewet periode loopt deze week af maar door gebrek aan keuringsartsen en achterstand is er nog geen zicht op bepaling waaruit het vervolg. WW, Wia of de gemeente. De vriendelijke mevrouw zegt me toe dat ik niet de dupe kan worden van wat er bij het UWV speelt en dat ik binnen 24 uur wordt teruggebeld dus bij uitzondering zet ik het geluid van foon aan. Ook woonnet bekeken, er staat niets bij waar ik dit huis ondanks de 8 trappen voor wil inruilen. Het valt me op dat veel van de aangeboden woningen een niet energievriendelijk label hebben. Zou het mensen weerhouden te verhuizen? Dan immers ook een nieuw contract en van pissebed naar kakkebed. Hoe zou dat gaan bij de voorrangsregeling voor statushouders en vrijwel zeker op een sociaal minimum inkomen vanuit de gemeentelijke kas? Wonen in een niet naar huidige energie bepalingen aangepaste woning is vrijwel zeker een kostbare. Verhuurders verschuilen zich door te zeggen geen geld ervoor te hebben gehad vanwege de regeling verhuurdersforfait, de gemeente zit financieel krap met alles wat door de overheid over de schutting wordt gegooid om zelf te regelen en als huurder heb je het nakijken. De suggestie van Frans Timmermans de energieprijzen te bevriezen op niveau begin dit jaar lijkt me de meest zinnige en effectiever dan een toeslag. Die blijken nogal eens een sigaar uit eigen doos. De energie prijzen en inflatie doet menig mens aan de galg hangend. De hashtag #ikredhetnietmeer is ontploft. Smiddags naar de bios. Ik heb een vrijkaartje iemand mee te nemen maar wie ik vraag kan niet. Dat in het tegoedmandje. To Olivia gezien. Zoals veel mensen met een kunstzinnige geest had ook Roald Dahl een sombere kant. Eind goed, al goed en de rest is historie. De kleding uit die tijd zou trouwens ook zo in het huidige modebeeld passen. Na deze de verleiding een 2e film zien niet kunnen weerstaan en Avec Amour gezien. De liefde gaat niet zonder hobbels. Jammer van de kwebbelende vrouwen tijdens de film wat na afloop nog een kleine aanvaring veroorzaakte. I know, ik ben geen ruziezoeker maar een lastige als het gaat om mijn mond dicht kunnen houden wanneer sociaal ongewenst geïrriteerd. Iets met oude wonden. sávonds din A op bezoek. Terug van haar wandelvakantie. Dat een mooie ervaring maar ook haar andere reis, met de glacier expres een bijzondere. Koren op de molen van duurzaam ook. Die molen trouwens een hype met nogal wat groenwasserij. Weer eens wat anders dan wit.

Vrij : Weer een wandelingetje gedaan en daarna naar Kdk waar me een enorme berg uit te sorteren ligt te wachten waarvan heel veel nog weinig gedragen en echt goed voor een 2e of 3e ronde. Ook nu weer mensen die nog niet eerder zijn geweest en weer weggaan met iets anders. Weer thuis wil ik even een dutje doen maar din C belt. Iets in mij zegt wel op te nemen wat goed ingeschat blijkt te zijn. Daarna even opfrissen want met J afgesproken. Het eten is heerlijk en de avond nog lang.

Za : heerlijk uitgeslapen, koffie en ontbijt in de zon op mijn balkon en de voeten weer eens vertroeteld. De sociale kanalen door gescrold en in een discussie beland. De ander stelt dat in de schulden komen altijd gebrek aan verantwoordelijkheid en dom is. Ik stel dat in de schulden komen meestal een andere oorzaak heeft en de relatie met en tot geld en waakzaam zijn op anderen veelal begint bij wat je van huis uit leert. En je de pech kunt hebben roofachtige types te ontmoeten die de zwakheid ervan ruiken. Dagelijks worden er mensen, waarvan de meesten niet dom of gebrek aan verantwoordelijkheid, opgelicht door jakhalzen. Wat een gek woord trouwens.
Smiddags nog even naar het jaarlijks festival hier in Grijswijk en het huis van de stad van binnen bekeken, savonds gedanst op een dakterras in Rotterdam. Ook dit buitendansen zal een van de laatste keren deze zomer zijn. Thuis kan ik nog lang niet slapen. Door de volle maan?

Zo ; deze dag kan gerust worden gewist. Zelfs met een dubbele dosis wordt het niks. Rijmt bijna… wel benen in de zon maar de rest in het donker. Een beetje lezen en savonds tv gekeken. Kan helaas de aflevering van de The Tourist niet terugkijken en de gewelddadige wraakacties van Shihame blijken me snachts te achtervolgen. Brrrr.

En nu is het weer maandag. Vanmorgen had ik nog een blanco agenda, zonet ben ik gebeld door din om naar het strand te gaan. Mijn OOTD is van dinsdag en een 2e ronde combi. Shirt gescoord bij SwapsDenHaag, broek bij de kringloop en schoenen op Vinted. Het was dinsdag trouwens de dag van duurzaamheid. Met alles op die dag en op de fiets en te voet verplaatst ben ik best tevreden met deze acties. De volle maan van zaterdag op zondag was de Oogstmaan. De vraag passend hierop is welke situatie, gevoel, besluit of ervaring is belangrijk voor je geweest de afgelopen cyclus. Stof tot nadenken dus. Het uwv heeft trouwens niet gebeld. 🤔

Leuk om te lezen? Misschien vind je Groen doen. ook leuk. Mij volgen nog makkelijker en delen is 👌

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: