Prikkel-draad

Practise what you preach ! Gisteren was het dan zover. Als drager en uitdrager van 2e ronde kleding heb ik gisteren een ruilmiddag georganiseerd voor de deelnemers uit de kledingkettingtas vb/rwk/dh. Een goed jaar nu ben ik deelnemer in deze ketting. Voor wie dit begrip nog niet kent: op mijn instagram pagina heb ik het filmpje gedeeld wat het concept duidelijk maakt en op @theclothingloop kun je ook alle informatie vinden.  

Voor mij was dit de 1e keer om zoiets zelf te organiseren en met hulp en medewerking van andere deelnemers, din C en 15 bezoekers kijk ik terug op een heel geslaagde middag. De logistiek en regeldingen om 11 tassen bij elkaar te krijgen gingen 👍, het passen en stickeren van items naar keuze soepel en het uiteindelijk sorteren van keuzestapels, vullen van de tassen en deze weer “op reis” te zenden liep als een soepel treintje.

Met behulp van welzijn Rijswijk mocht ik gebruik maken van studio welzijn, daar waar ik 2 dagen per week krijgdekleertjesrijswijk beheer en ook de speelOtheek en leestrein staat. En ook hierop enthousiaste reacties met een terugkombelofte.

De inhoud van de tassen plus nieuwe inbreng leverde een flinke keuze op en hoewel niks meer nieuw kopen geen oplossing is maakt het me blij te kunnen zien dat de inbreng van de tassen kwalitatief omhoog gaat en het erop lijkt dat er bewustere keuzes gemaakt worden bij het wel kopen van iets nieuws. Beter nog is keuzes maken waarbij je een brand en/of label check doet met een app maar hey, alle beweging is beter dan geen😉. Door de ramp in Rana Plaza in 2013 en media nieuws over hectaren land ergens in niet zichtbare achtertuinen vol met afgedankt overschot van kleding is er wel verbetering maar feit is nog steeds dat het wiel van fast & ultra fashion verwoestend draait. Dit wiel kunnen we niet laten vastlopen of stoppen, vertragen door bewustere keuzes te maken, te ruilen, huren, doorgeven, repareren en ook in 2e ronde keuzes kritisch te zijn wel. 

De tassen zijn inmiddels weer op doorreis en net als de andere deelnemers heb ook ik een goede vangst gedaan. Waarvan 1 deze mooie smaragdgroene jurk van Inwear. Scoort niet heel goed op htps://goodonyou.eco maar is dan wel weer een 2eronde vangst. In de jurk ben ik gisteravond uit dansen gegaan, hoe leuk om deze meteen te kunnen dragen🍀
Van zowel het dansen als het organiseren van deze ruilmiddag heb ik een tof gevoel en wil ik meer. De ultieme overtreffende trap is mijn eigen swaplocatie gecombineerd met krijgdekleertjesrijswijk. Dus universum, netwerk …is er geluisterd? Ik heb meer ruimte nodig 😉🙏

Vond je dit leuk om te lezen? Lees dan ook Minder is meer.

Liken, delen, jouw reactie en mij volgen maakt dat ik groei. Net als een eerlijk leven voor iedereen die werkt aan de kleren de jij draagt een stapje naar meer met minder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: