Hoopje draad. Maandag tot Maandag 39

Telkens als ik begin denk ik, nah niks gebeurd toch deze week.

Ma : saaie dag voor de lezers. Maandag is mijn schrijf & poetsdag. Van dat laatste is weinig terecht gekomen want ik laat me weer afleiden door de telefoon en om mezelf toch enigszins een ík doe het best aardig gevoel te geven een stuk gewandeld. Buurvrouw belt aan, of ik taart lust want die krijgt zij weer van een tante waar ze heengaat voor diens aanspraak. Savonds de auto van oudste weer teruggebracht en met hem mee terug kunnen rijden want hij gaat maandags naar delft voor zijn opleiding. Inmiddels in het laatste jaar en pittig naast het werken. Wanneer niet over de grens op klus heeft hij studie uren maar aangezien vrij weinig “thuis” betekent dit wanneer op klus voltijd werken en werken aan opdrachten. Plichtsgetrouw en gestructureerd als hij is lukt dat wel. Met het vele werken over de grens lijkt hij in dat opzicht op zijn vader. Tijdens het 12 jaar buitenland stond diens koffer om weer naar de volgende klus te gaan vrijwel standaard gepakt waardoor ik wel eens gekscherend de vrouw zonder man werd genoemd. Destijds drong het niet tot me door dat dat in feite ook zo was want man was weliswaar met mij getrouwd maar meer verbonden met zijn familie dan eigen gezin. Zal mijn jongens niet gebeuren, ik mag dan een verstoorde relatie met familie en een niet zo schoon-e- familie hebben, een ziekelijke onder het mom van “o wat hebben we een hechte familieband” is het niet.

Di : Ietwat haasten want verslapen en ik heb afgesproken met J. Gisteravond was er ook nog een magmoeting met de mensen van de Rijswijkse Ruimte. De taart van buurvrouw mee genomen waardoor deze een taartje van verbinding wordt en een volle opkomst dit keer. Er speelt zich dan ook heel wat af om ons heen. Het gaslek in de pijplijn, napraten over een presentatie over frequenties, NieuwDenHaag, de Prinsjesdag demo, is het verstandig een ander iets aan te schaffen om contact te houden mocht er nog meer spontaan 🤔 kapotgaan en uitvallen, de Heise rondom het fenomeen potkachel, de voordelen van een droogoven en uiteraard de rus die een lading kanonnenvoer op pad stuurt. En wat is er opeens gebeurt met alle aandacht voor het vluchtelingen probleem? Maar bovenal is het aangenaam en gezellig. Ook Smiddags weer haasten want ik ben de afspraak vergeten bij de kappersacademie voor omvormen. Gelukkig heeft ze een berichtje gestuurd ter herinnering en ben ik ruim op tijd. Al jaren ben ik klant bij de academie en omdat de studenten modellen nodig hebben voor opdrachten in aanloop naar het examen worden er klanten gevraagd. Voor hen heel vervelend wanneer het model dan niet komt opdagen. Weer buiten ben ik in dubio naar de bios te gaan, vorige week niets gezien. Maar eerst langs de apotheek om medicatie op te halen. Het is koud en guur waardoor de verleiding bakker voor een gebakje en huiswaarts wint.

Woe : Hoe heerlijk dat gebakje ook, weer een overdoos aan suiker van maandag&dinsdag die me een migraine oplevert. Eigen schuld, geen bult. Ik heb een ruggengraat van niks wat betreft af- en verleiding. Op KrijgdeKleertjes (voor de nieuwe lezers kdk) is het druk. Weer thuis heb ik afspraken staan om de 2 achtergebleven tassen van de kledingruil tegen-draad op te halen om deze logistiek gunstig terug in de route te krijgen. Savonds oogappels kijken op tv. Altijd een Eye opener in hoe mensen omgaan met elkaar en situaties. Ik krijg trotse foto’s van jongste in zijn huisje. Met een heerlijk dik kleed, salontafel, lampen, een decoratief groen en een nieuwe zithoek ziet het er gelikt uit. Niks van die blauwgele gigant of de bakker die geen bakker is. En ook een appje van din C, die me tipt over een huisruil/hond oppas in Barcelona rond kerst. ahhhh, wat klinkt dat fijn.

Do : Afgesproken met din A die ooit een collega was en natuurlijk gaat er ook daar een berichtje aan vooraf dat ik een kwartiertje later ben. 🥴 binnen gezeten tot we aangesproken werden door een oudere dame naast ons. Ze komt daar elke week, gehaald en gebracht door de regio taxi want ja, anders zit je maar alleen in je huis. De realiteit is eigenlijk ook triest want ze is er nu wel uit maar zit nog net zo alleen. We kwebbelen wat mee maar doen de 2e koffie buiten in de zon. Niet aardig van ons maar hoe lief ze ook is, din en ik willen ook wij-tijd. Weer thuis de telefoon opladen en later in de middag naar de bios. De film Dont worry darling gezien. Een vreemde film over werken naar een ander soort wereld en vanuit die utopie eigenlijk mensen gevangen houden en hersenspoelen. Nah, dat kan er ook nog wel bij in dat gekronkelde brein van me. De film een jaren 50 setting trouwens, echt heel mooi. Sávonds een recept spruitjesstampot geprobeerd. Net als de pasta van vorige week niet te hachelen en de keuken stinkt.

Vrij : Eindelijk ligt alle najaar&winter kleding op de planken bij KdK en het zomergoed ingepakt en wel weggeborgen in vacuumzakken. Thuis het UWV – wij denken wel mee maar doen geen vervolgactie – voor de zoveelste keer gebeld. Ter overbrugging van einde ziektewet naar Wia of WW en de 1e betaaldatum eind oktober zou er een voorschot worden gestort maar er is nog niets gebeurt. De ook aardige meneer maakt een spoed terugbel verzoek voor maandagochtend. Daarna even bijtanken met een dutje want vanavond dansen in Rotterdam. Dress to impress is de vraag want ze vieren het 15jarig bestaan. De sfeer voor sommigen een ik dans alleen met wie ik ken maar gelukkig zijn er genoeg anderen dus lekker gedanst en bijtijds thuis.

Za : Op de fiets naar oudste om zijn auto op te halen en vandaar naar de binkhorst. Geen beste route vanaf Loosduinen want langs volgens mij alle drukke punten die mogelijk zijn op de route en ik geef Google een dikke 👎🏻neerwaarts. Beter had ik het luie brein zelf aan de slag gezet. Ik rijdt niet veel auto maar heb gelukkig geen last van stress door drukte en weinig autorijden. In de binkhorst zitten Lieke&suzanne van ShareAmasterpiece waar ik eerder dit jaar kennis mee heb mogen maken. In de aanloop naar de Dutch sustainable fashion week doen ze een stocksale. Met mijn honger naar wat er speelt als tegenbeweging op de verwoestende golf van fast fashion ben ik benieuwd naar het aanbod van wat ze niet meer verhuren en te snuffelen in wat er zoal allemaal in de verhuurcollectie is. En ratatata… een snoepwinkel van zowel dagelijks draagbare als voor die speciale gelegenheid kleding. En ook hier weer leuke mensen uit hun klantenkring magmoet. Ik kan iedereen aanraden om eens een kijkje te nemen bij ze in de “winkel” en deze dames en andere pioniers op dit gebied digitaal te volgen. Ook ik ga geslaagd huiswaarts met een cadeau aan mezelf en vlieg vervolgens naar de volgende stop want uitgenodigd te komen eten bij H en haar familie. Maar eerst nog wat lekkere zoetigheid kopen en een plant om mee te nemen. Het is leuk en lief, ik wordt volgestopt met eten -nu kan ik dat gelukkig goed 😂😂- en met wat handen en voeten werk en vertalen van H kunnen we ook nog wat babbelen. Na deze warme hartelijkheid heb ik nog een uitnodiging voor een feest bij een oud collega thuis maar ik sla af. Gewoon thuis met wat tv blijkt een verstandiger besluit. Om 2 uur in de ochtend wordt ik aangekleed en wel wakker op de bank en na een verplaatsing naar mijn bed is het opeens half 10 zondagochtend.

Zo : de auto heb ik geleend omdat vandaag Bunnik op de agenda staat voor een meet up met andere Krijgdekleertjes ruilpunt beheerders. In december bestaat het concept 12 jaar, daarover denktanken over hoe dit onder de aandacht te brengen, voorstelrondje, waar loop je tegenaan, de mogelijkheden van subsidie etc. Al deze zaken zijn voor mij de reden geweest om aan te sluiten op een netwerk van een concept wat draait. Uiteraard wordt er ook wat heen en weer geruild en ik krijg van een ander ruilpunt 2 heel stevige kledingrekken. Ook fijn. Weer thuis een appje van din R, of ik zin heb vanavond een dansje te doen in Zoetermeer. Nja, het stond niet gepland maar 1 keer suf op de bank in slaap vallen vind ik wel genoeg dus dit een beter alternatief. Het is niet druk in Zoetermeer, misschien te veel andere feestjes elders en Leidens ontzet waar de meute rondhangt maar het is hier altijd fijn en ook nu heb ik weer goed gedanst met een bijzonder fijne energie. En nu is het weer maandagmiddag.

Vond je dit leuk om te lezen? Misschien deze Strepenjagers.… dan ook. Geef me een duim, reactie of wordt volger en vergeet niet te delen. In de Dutch Sustainable Fashion Week dagen is er van alles te beleven op gebied van duurzame kleding. Zo kun je morgen voor een speciale prijs een sustainable fashion gift cheque kopen als cadeau voor een ander. Wat consuminderen betreft in mijn klerenhoop gaat een spuitjurk als Bella Hadad een beetje te ver maar het mag best wat minder met stofjes en draad. Volgende week is het trouwens de week tegen eenzaamheid. Daar over meer. En mijn ootd is die van vrijdagavond. Een rode jurk van katoen/linnen die ik gescoord heb jij SwapsDenHaag. De achterkant kreeg ik niet goed op de foto maar is met veters. Seksieeee 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: