Decemberkoorts.

01-12-2017

5 dagen geleden werd ik geconfronteerd met een kitscherige groen geval en alsof het nog niet genoeg was begon er ook nog een plastic kerstman te jengelen  terwijl ik nog aan het genieten was aan de Costa.
Aaaaahhhrrggrrr, de decemberkoorts is losgebarsten. Mijn vrienden George en Mariah zijn inmiddels ook weer van de plank en hoewel hij (nog) geen kerstliedjes kweelt verdenk ik Sam Smith van een erg strakke broek of een nog niet verwerkte koorachtergrond.

Misschien is EMDR de oplossing voor mij maar vooralsnog zou ik het liefst de decembermaand overslaan en hoewel ik met gepast enthousiasme meedoe is dit is al jaren zo. Herinneringen van een ietwat gestreste moeder die, na amper bijgekomen te zijn van de sinterklaas drukte (ik geef het je doen met 8..! kinderen) de kerstgekte te overwinnen had dringen zich aan mij op. Beelden van gekissebis om een alweer te grote – kleine – dikke of te dunne boom, oneindig boodschappen doen, uren in de keuken, iedereen die in de weg of op de tenen liep en pas op het allerlaatste moment nog even snel iets feestelijks aanschieten zodat moeders met een verhit hoofd zelf ook aan tafel kon schuiven. En wanneer die dagen achter de rug waren begon het oliebollen en appelflappen bakfestijn. Compleet met emmers beslag met doek erop om te rijzen want het moest op de traditionele manier.  Mijn moeder heeft tot het laatst de traditie vastgehouden minstens de hoeveelheid voor een klein dorp te willen bakken. Wel waren haar flappen de lekkerste trouwens.

Ik heb dus niet zo veel met december maar er lijkt geen ontkomen aan. Met de komst van toen, geliefde belandde ik in een enigszins hysterische schoonfamilie waar het bij de viering van S & K vooral ging om de hoeveelheid cadeaus in bergen pakpapier aangevuld met veel meuk voor weinig geld. Feestelijkheden En eten natuurlijk. Tot overmaat van ramp was geliefde ook nog eens jarig half december. Had ik toen maar geweten van oxazepam…zennnnnnn.

Met kroost is braaf volgehouden tot de tijd rijp was om in groepsoverleg een andere invulling te geven aan de S & K dagen en we hebben ook de sneeuw eens opgezocht.  Wintersport 

Ook het lot heeft een jaar of wat geleden bedacht dat wij in December altijd wat te herinneren houden. Tijd heelt wel maar vergeet niet.

Volledig onbewust, net terug van  Vakantie en in nog volledig ontspannen toestand toog ik vorige week naar de grootgrutter van troep, voordelig en handig voor wat boodschappen maar er bleek een kudde losgelaten voor sinterklaasinkopen. Het leken de dolle dwaze dagen wel. Weg vakantiegevoel! Tot overmaat van ramp stond ik bij de kassa rood op mijn rekening maar wist ik de pincode van de andere rekening niet meer dus boodschappen laten staan. Naar huis om een overboeking te doen, terug voor de echt nodige boodschappen en natgeregend en koud weer thuis. December is nog maar net begonnen…..

Waar ik wel van geniet is al het lekkers wat mij vanaf de herfst de winkels in lokt en onverzadigbare bodemdrift veroorzaakt. Kruidnoten, Chocolade letters, gevuld speculaas, borstplaat, die mierzoete kikkers&muizen, banketstaaf. In december ben ik Miss Veelvraat en lijkt dit mijn medicatie te zijn tegen deze koorts met bijwerking. Indien het geen echte winter mocht worden, uitglijden op mijn taille is er niet meer bij want daar heeft zich een winterband genesteld.decembersnoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: