De hunkermol, wie kent hem niet.

hunkermolVorige week las ik de paginagrote advertentie van deze onderbroekengigant, gisteren had ik een thuiswerkdag maar smiddags begon het toch te kriebelen. Want om de hoek, wie weet vind ik echt iets onweerstaanbaars enzovoorts.  Maar wat doe ik mezelf aan. En ik had het kunnen weten, in mijn Jakarta tijd heb ik me laten overtuigen een dagje op een beurs te staan voor Hollandse producten en ben ik bijkans verpletterd bij de lust naar ontbijtkoek en stroopwafels. En toen ik me jaren later heb laten ompraten naar de dolle dwaze dagen te gaan omdat dat zo leuk was moest ik 3 dagen bijkomen van de schrik. Maar ik vergeet dus gister toog ik eind van de middag opgewekt naar de voormalige bakkersfabriek in de hoop daar de best buy te vinden. Het bleek ijdele hoop. Te erg om te zien hoe het hebberig beest zich loswoelt bij mijn soortgenoten en diep respect voor die enkele man die dit met partner ondergaat. Kregen die soms stiekem een oxazepammetje in hun hand gedrukt?

Veel vrouwmens lijkt voorraad in te slaan voor de rest van het leven. Ik ving geluiden op als, ja maar straks ben ik afgevallen en ik ga nog afvallen dus dan past ie wel. Natuurlijk…..

Ik bevond me onder de koopjesjagers. Met medewerkers die amper kans hebben “nieuwe “ aanvulling weg te hangen doordat met bloed doorlopen ogen dames als hongerige wolven om haar heen springen.  Tafels met bakken met in de knoop gedraaide items zodat je die niet eens meer kunt bekijken. Jankende kinderen die naar huis willen. Met volgepropte tassen trekken de wolven zich vervolgens ergens in een hoekje terug om de buit kritisch te beoordelen. Na de kritische blik blijft alles wat de keuring niet doorstaat, of nja; toch maar niet, liggen op de grond. Vermengd met achtergelaten drink en etenswaren een niet meer door te komen, noch verkoopbare berg als gevolg. De wond van het beest.

Ik houd het na klein uur voor gezien en begeef me naar de kassa’s. Waar ik langer heb gestaan dan dat ik in die hal ben geweest. Een rij die gonst van de veelvuldige uitgeslaakte zucht dat er te weinig kassa’s open zijn. Wel uren willen strompelen maar eenmaal uitgeraasd blijkt het incasseringsvermogen en geduld op. Stoeltjes langs de hekken en een meisje of jongen met cocktails en dergelijke langs laten lopen lijkt me een prima service tip en omzetverhoging voor de volgende fabrieksverkoop.

Mijn buit heeft een waarde van 20 euro. Poezelige warme slofsokken voor als het straks weer 18 graden in mijn huis is, 4 items die niet bij elkaar passen maar mij gelukkig wel en ik heb me wederom voorgenomen dit echt, echt nooit meer te doen.

Een naar een roze broekje hunkerende mol ploegde zich vann8 voort in mijn droom.

Ongelooflijk ook hoe veel overschot een winkelketen heeft. Morgen vermoedelijk ergens in containers gestort of op transport naar Verweggistan….

Vond je dit leuk ; laat het me weten met een reactie en lees gerust meer; deze bijvoorbeeld. Minder is meer.

32 gedachten over “De hunkermol, wie kent hem niet.

Voeg uw reactie toe

   1. You’re welcome, dear! Je hebt weer een superleuk stuk geschreven 🙌💪👍😘

    Like

 1. Hou op, als ik een winkel in wil en mkz ie dat het druk is, dan loop ik door, ik kan me daar zo verschrikkelijk aan ergeren, dus ik ga er niet eens naar binnen. Goed geslaagd in ieder geval.

  Geliked door 1 persoon

 2. Geweldig beschreven;) Ook ik ben eens in die val getrapt. Verschrikkelijk hoe men zich kan laten gaan inderdaad. Het was eens maar nooit weer. Ik ben best blij met mijn aankopen van destijds (alweer een jaartje of 6 terug) en ik draag alles nog, maar dit heb ik er niet voor over.

  Like

 3. Wat een heerlijke blog! En inderdaad, we hebben uren de tijd om bakken vol stringetjes door te spitten voor de juiste maat. Maar 10 minuten in de rij wachten duurt dan plotseling te lang omdat we ‘haast’ hebben.😂

  Geliked door 1 persoon

  1. Deprimerend is het wilde beesten gedrag zeker. Massa toestanden en uitverkoop, eens en nooit meer voor mij. leuk trouwens dat je een andere blog van me hebt gelezen. Tnx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: