Van die dingen….

6E6AC5FC-94E6-4123-9D59-E9CF05AFEBB1
Code geel, Oranje, groen… Het is wat met die stormen. Na Chiara, Dennis en Ellen gaat de wind hopelijk liggen want wat een onrust. Bijna net zo erg als drukte om de Moorkop. Geen storm, maar wel wat onrust veroorzakend. Je zult maar met goede bedoelingen een authentiek Nederlands gebakje een andere naam geven. Poeh zeg… wat een lef. Het gebakje, al dan niet gedachteloos door kaken vermalen, is voor sommige mensen cultuurgoed🥴 En alsof nog niet erg genoeg buitelde de NVWA ook nog eens over hem heen want de bakker is een Vega bakker en room is geen veganistisch product. De brave bakker moest door al die heisa stoppen met het bakken van zoete broodjes en de oven dichtdraaien. De tent ging dicht. Bij wie kun je nog goed doen 🥴

Of het nu wel of geen publiciteitsstunt is van de bakker, aandacht kreeg het gebakje wel.  Tot over de grens van Nederland is er over geventileerd. Echt heel erg belangrijk nieuws. Minstens zo belangrijk als de ontbinding van een BN’er huwelijk, hij is nu de gebeten Hond en zij heeft de bordjes omgedraaid. Ik vraag me af of de mensen die aandacht besteden aan dit soort issues, ook het soort mensen is wat nare leuzen roept naar voetballers met een andere achtergrond. Of flauwe grappen maken over het corona virus. Of erger nog, mensen met een Aziatische achtergrond behandelen alsof ze de pest bij zich dragen.  Dat carnavalslied is gelukkig snel onder het rivierbed gedompeld.

Een jaar of wat terug zei Maxima in een toespraak dat de Nederlander niet bestaat. Ook daar viel een goegemeente overheen. Of dat nu wel of niet zo is doet er wat mij betreft niet toe.  Het calvinistische zelfbeeld van een Nederlander is onder meer nuchterheid.  Met drukte over dingen als een gebakje is nuchterheid ver te zoeken. Storm in een glas water is er genoeg. Ondertussen wordt er massaal besteld op Chinese webwinkels. Geinig voor weinig en vooral viraal. De zuinige Nederlander, die is er wel. 

Terwijl ik dit tik eet ik kruidnoten. Door sommigen ook wel pepernoten genoemd. Geen idee of er peper inzit. Het kan me geen biet schelen 🤪

nb: de bakker is volgens laatste berichten weer open 👌

https://maxmagazine.nl/2014/12/zijn-wij-nederlanders-wel-zo-nuchter/

https://www.encyclo.nl/begrip/storm_in_een_glas_water

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: