Torentjesdag

5DD71045-F875-463A-BA7D-75326A0B171D

Gisteren is niet vandaag en door. Om de tijd tussen uitsluitsel van de verzekering (gestolen fiets gisteren) en toch mobiel te kunnen zijn heb ik voor een maand een ijzeren paard gehuurd bij swapfiets. Prima oplossing zonder gedoe. Het regelen hiervan dwong me naar de stad waar ik sinds begin maart niet meer ben geweest. Best lang al. Tijd verglijdt zonder er iets voor te doen 🥴.  Zelden ga ik naar de stad voor wat mijn vader “de pantoffelparade” noemde. Vaderdag  Ik houd niet van winkelen maar wel van de stadse Haagse adem. De pleinen, gebouwen, etalages kijken ter inspiratie. Allemaal nu goed zichtbaar in de opgelegde stilte uit het Haagse torentje.

In het centrum blijkt een voorzichtige ontsnapping gaande aan de wurgketting die corona heet.  Voorzichtig want het is nog steeds heel erg rustig. Een beetje slaperige zondagochtend sfeer. T heeft wel wat. Horeca ondernemers die aan het klussen zijn en eindelijk tijd hebben de brij van aangekoekt bier en …🤔 van de vloer te schuren, een praatje makend met mede ondernemers op de stoep of voor de winkel in de zon zitten. Is het stilte voor de storm of zoals Engelsen zo treffend beschrijven “de Silver lining behind the clouds” ? Voor iedereen is het afwachten waar deze (intelligente) lockdown, een woord wat ik nog nooit eerder had gehoord,  tijd toe leidt.  Net zo min als ik het woord Corona kende anders dan van een fietsenmerk.  Corona dus. Mooie naam voor iets zo verwoestend als dit virus. Angsten en speculaties op een oorlog, IS geweld, terrorisme, vandalisme, criminaliteit en meer meer, sneller en sneller is waar veel mensen zich mee bezig hielden.  Niet met een virus wat uit het niets de hele wereld verstikt en onzichtbaar om haar heen grijpt. Waar dit naartoe gaat is als uitreiken naar de zon achter de wolken. Die er vandaag niet zijn. Er valt niets anders te pakken in de lucht dan torentjes. En een prachtig tegeltableau op een gevel. “Tijd verglijdt“. Hoe toepasselijk. De torentjes fier als kronen overeind in een lucht van staalblauw. Hard, ongrijpbaar en ogenschijnlijk onschuldig.

 

https://www.encyclo.nl/begrip/Corona

https://www.woorden.org/spreekwoord.php?woord=wolken

Leuk genoeg om mij in lezers te helpen groeien? Delen is dankbaar 😘😉

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: