Tindernietus.

tindernietus

Het was bijna feestelijk met sneeuw en schaatsplezier afgelopen weekend. Onder normale omstandigheden zou er volop feest met Chinees nieuwjaar, de aftrap van carnaval en de vier de liefde oftewel Valentijnsdag Valentijnsdag – Wikikids. geweest zijn maar sorry, we hangen nog in de pandemie met alle varianten.

Deze week dus Valentijnsdag. Kreeg ik voorheen nog wel eens echte anonieme post, tegenwoordig zijn het appjes van dinnen. Maar los hiervoor is ook deze dag voorbijgegleden. Met een digitale kaart, een postzegel of langs rijden kan er niet af bij de man van gestolen tijd, chocola van jongste en post van de blauwe brievenbende een dag als anderen. Want; hoe is het nu met de liefde?

Het is zo’n vraag die zelden gesteld wordt aan iemand met een relatie maar die je als alleenstaande wel krijgt. Als alleen gaande wordt er kennelijk verwacht dat je actief marktonderzoekend bent en daar op zijn minst iets over te melden of smeuïge verhalen hebt aan hen die wel met iemand zijn. Welnu ; ik leid aan een kwaal en met mij vast nog meer mensen. Na veel te veel tijd besteed te hebben aan plaatjeskijken en de veeg en klik beweging had ik er de balen van. Pogingen tot het digitaal tegenkomen van echte liefde gaf me meer en meer het gevoel te graaien in de restantenbak of in een postordergids beland te zijn dus exit datingsites. Tijd besteden aan nietszeggende profielen, onzinnig gewauwel, heen en weer mailen of appen leidend tot botte verwijdering, liefdes betuigingen vanaf booreiland, containerschip of de maan die hoogstwaarschijnlijk verzonden zijn vanuit een Indiase of Ghanese blokhut, op een reservebankje zitten, zonder enige vorm van inleiding de vraag of je ook zo geil bent of wat voor lingerie je draagt, foto’s van blote kont of wormvormig aanhangsel of die van de man in een panty, het maakte mij geen leuker mens. Uiteraard zijn er ook afspraakjes geweest. Leuke en/of amoureuze al dan niet met kortstondige verlenging maar ook stomme en lompe. Met niet op de foto lijkend, een jaar of wat ouder/dikker/kaler/kleiner, no show, niet de moeite een schoon shirt aan te doen, een vieze geur, de man die zo bijziend was dat ik me afvroeg of hij de kaart ging opeten, voorstel van de net 25 jarige voor een FwB maar die niet kon bedenken wat dan de vriendschap noch de benefits zouden zijn, de wel geslaagde FwB, de vrijage. Smeuïge verhalen genoeg. Been there, done it.

Anyhoe, ik had het volledig uit mijn systeem gewist totdat er vorig voorjaar door een match met resultaat in mijn vriendenkring weer een mate van enthousiasme werd aangewakkerd. De app met garantie op rsi weer geïnstalleerd en een zondagmiddag besteed aan plaatjes kijken. En jawel, een match geschiedde. Wonderwel was de olijkerd in staat tot meer gespreksstof dan hoi en hoe gaat het en kwam er een voorstel met wijn in het park. Keurig verzorgde man, leuke middag en gezellig gebabbeld totdat hij de vraag stelde wanneer ik voor het laatst met iemand de lakens had gedeeld. Uhm, hoezo is dit van belang? Het antwoord wat ik hem gaf kon ie niet zo goed mee omgaan maar is er een goed antwoord op die vraag? Ook hij en ik waren dus niet voorbestemd tot verder onderzoek naar het echte leven.

Sindsdien lijd ik dus aan tindernietus. Het is niet besmettelijk en er is geen vaccin. Wellicht kan er iets ontwikkeld worden voor kneuzen en kneuzinnen (jawel, die zijn er ook) waardoor het brein een opfrisser krijgt van do’s en dont’s. 

Nu is exit daten niet hetzelfde als een kurkdroog bestaan. Gezien de statistieken is de slagingskans op een horizontaal gesprek door middel van een dating app succesvoller dan het tegenkomen van de liefde en uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 4 gebonden personen (zowel man als vrouw) buiten de deur vrijt. Er leiden meerdere wegen naar Rome en seks is een gezonde behoefte (zie link).

Maar ook daarin, een heldere boodschap is wel zo prettig maar dan nog.. een tikkie Valentijn zijn misstaat niemand. Click en collect mag dan een nieuw fenomeen zijn als gevolg van deze pandemie, op gebied van daten riekt het wat mij betreft naar prostitutie zonder betalen en ik heb ook geen belangverstrengeling met de Febo.

Wat zijn jouw date ervaringen?

lees ook ; Fuck Valentijn en Klussen & Liefde

https://www.parool.nl/columns-opinie/pleidooi-voor-soepelere-regels-voor-singles-seks-is-een-mensenrecht~b39847ce/

Betekenis Hij wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. | Spreekwoorden.nl

bron afbeelding ; Ingrid Nijkamp / kartoenfabriek the cardcompany.nl

5 gedachten over “Tindernietus.

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: