Klussen & Liefde

pexels-photo-209235 klussen

Of wat er dan voor door gaat. Ik ben na min of meer over de helft van mijn toegestane bestaan op deze aardkloot, er nu ECHT overtuigd van het feit dat deze 2 emoties (klussen is emotie voor een man…) niet samen gaan.

De 1e liefde in mijn leven was een timmerman. Wat ie ook timmerde onder werktijd, in huis kwam er niets van en na een noodzakelijke operatie schuur, heb ik na lang soebatten en dat wat volgens de andere sekse met de letter Z begintĀ zelf de decoupeerzaag en wat er nodig was ter hande genomen om een half plafond in de nieuwe schuur te hangen. Toen die relatie bekoelde, dat had niets met dat klussen te maken, was er een hele tijd geen liefde met huissleutel maar toen kwam eega.
Hij kluste voornamelijk op de bank met snurkgeluiden…

Afgezien daarvan had ie ook niet zo’n goeie kijk op elektrische apparaten.Ā  Zo had hijĀ  bijvoorbeeld als verrassing voor mijn aankomst in Dubai (een soort verlate bruidsschat) een prachtige wasmachine gekocht. Dat vond hij tenminste. Het martelend geval was een koud waterwasser met een soort handwringer erop en gifgroen van kleur. Hij was er heel erg trots op. Een zo ook een door hem aangeschafte stofzuiger. Met een voortdurend terugschietend snoer en te korte stang. Het ding heb ik niet eens zo lang na de aanschaf in een boze bui vanaf de trap vliegles gegeven.Ā Vlam in de pan

Voorts heb ik de afgelopen jaren wat handige mannen gezien die mij wel leuk vonden en dit vervolgens met klushulp gingen betuigen.Ā  Bij eventuele herkenning bij verder lezen; U bent gewaarschuwd. De mannen in kwestie zijn namelijk nog steeds (gelukkig) met mij bevriend. En laat ik vooral niet vergeten de hand in eigen boezem te steken; ik kan zelf niets van zulk aard.
Zo heb ik deuren waarvan de slotplaat vastzit met verf en een prachtige kroonluchter hangen waar ik elke dag met plezier naar kijk maar helaas met de verkeerde kleur stroomdraad.

Toen er weer een vorm van liefde in mijn leven kwam was dit een meneer die me beloofde te komen helpen met schilderen. Helaas kon hij niet kiezen of ie wilde kwasten of met zn vriend moest wandelen en aangezien mijn huis geen pension is stond zijn tasĀ  s’avonds weer buiten. Die meneer is trouwens geen vriend meer. Als redder in de nood kwam een andere oud-geliefde mij helpen. Wat ie overigens heel goed gedaan heeft. Hij kreeg alleen de beroerte van mijn aanwijzingen. De plafonniĆØre moest in verhouding met de lijnen van de plafondplaten en na heel veel gaten boren hing de muurdecoratie te hoog naar mijn zin. Mijn juffrouw hangt eigenlijk nog steeds te hoog maar ik durf het niet meer te vragen….
En gisteren heb ik de man die mij liefheeft (dat lijkt er tenminste op), bijna weggejaagd omdat mijn algehele houding zeer zwaar weer uitstraalde.
Hij dacht mij van dienst te zijn door de digitale ontvanger aan te sluiten zodat het geluid van mijn nieuwe stereo ook eindelijk doet wat technisch vereist is van het ding. Vervolgens was de dag naar de maan, had oudste geen tv meer boven, gingen we veel later eten, was er vanmorgen geen tv beneden, ligt er een hele bos knoop-in-draad in de kast en naast de bank waarvan jongste tegen hem zei “daar houdt mijn moeder niet van” en heeft ie geen gezellige sms’jes van me gehad die week.

Dus een wijze raad – geef degene die jou liefheeft geen toegang tot gereedschap anders dan het eigen gereedschap.
En ik ben natuurlijk gewoon een ontzettende trut.

 

Uit eigen woordenboek ; Zeuren is een definitie van een vraag waar geen duidelijk of ontwijkend antwoord op gegeven wordt.

https://www.woorden.org/spreekwoord ; vuile boter, vuile visĀ (=Zonder goedĀ gereedschapĀ bereik je geen goede resultaten)

fotobron ; https://www.pexels.com/nl-nl/zoeken/hamer%20en%20hart/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: