Fuck Valentijn

IMG_E4668

Iedereen om me heen lijkt in de ban te zijn van opruimgoeroe Marie Kondo. Ik vind dat Marie en Valentijnsdag overeenkomsten hebben. Op zo’n dag kun je de liefde al dan niet anoniem verklaren, de liefde die je hebt een boost geven, maar je kunt ook kritisch kijken naar wat je hebt en of datgene nog spark geeft. Zoals je ook naar spullen en bezit kunt kijken.  En wat doe je als dat niet zo is?

Dan Valentijnsdag. Mocht ik in voorgaande jaren nog wel eens een anonieme kaart of berichtje ontvangen en in een liefdesopleving van mijn toen nog levende eega zelfs bloemen per postorder, deze dag is al jaren iets om de spot mee te drijven tussen mij en andere al dan niet alleen gaanden. En zo gleed dit jaar ook dit uitgemolken commercieel gebeuren wat de wereld roze rood doet kleuren met wat flauwe grapjes voorbij.

Het weekend kleurde wel roze/rood. Tijd om op te ruimen dus. Bovendien is het voorjaar losgebarsten. Ook zo’n verschijnsel wat allerlei stofjes in de lucht lijkt aan te wakkeren. Nu ben ik beter in niet kopen dan wel kopen, niet heel erg van de prullen en junk zooi en is mijn huis redelijk netjes. Wel kan ik moeilijk dingen wegdoen met als gevolg dat ik lang aan iets blijf hangen. Dat moeilijk wegdoen heb ik ook met mensen. Mensen die met kleine stapjes steeds verder over je heen lopen waardoor je eigenlijk niet doorhebt jezelf kwijt te raken. Volgens de kernkwaliteiten van Daniel Ofman harmonisch. Fijne eigenschap, lastige allergie.  V = Vlam in de pan Tot het punt bereikt wordt waardoor die allergie als een vulkaan uitbarst, bloedrode lava uitbraakt, het kruidje roer me niet in mij aangetikt wordt en de deur dichtgaat.

Volgens Marie Kondo ; if it doesn’t spark Joy – rid it.  And so I did. Meer volgens een Marie Taekwondo methode. Niet erg subtiel maar het ruimt lekker op.

De vulkaan is uitgebarsten, op mijn ziel is al veel te vaak getrapt dus nee, niet meer. En zeker niet met grote lelijke voeten. H = Hartepijn Mijn favoriete kleuren ? het roze/cyclaam/bloedrode gamma.

https://www.mijntuin.org/plants/7460-kruidje-roer-mij-niet of gevoelige mimosa (Mimosa pudica) behoort tot de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae of Fabaceae). Het is een kruidachtige plant die ..

https://www.encyclo.nl/…/zachte%20heelmeesters%20maken%20stinkende%20wonde…Sspreekwoorden: Zachte (heel)meesters maken stinkende wonden, d.w.z. halve maatregelen verergeren de kwaal en roeien haar niet uit.

https://modelmatig.nl/personeel/ontwikkelen/kernkwadrant/Het kernkwadrant van Daniel Ofman laat zien hoe kwaliteiten zowel positieve als negatieve kanten hebben.

29 gedachten over “Fuck Valentijn

Voeg uw reactie toe

  1. Hoi, ik heb het met plezier gelezen. Mooi associatief. Als een voorjaarslucht die langs alles strijkt. Opruimen is een goede zaak, ook vriendschappen beeindigen, dat gaat helaas vaak niet zonder pijn.” Nee !”huilt het kastje als hij op straat wordt gezet, en het meubel schopt nog even na. Of mompelt boos; “dat doe je toch niet zomaar zonder gesprek!”

    Like

  2. Hier geen alleengaande, maar ook wij drijven de spot met Valentijn. We hebben er totaal niks mee en laten elkaar op andere dagen echt wel blijken dat we elkaar lief vinden. Maar niet speciaal met dat wat de consumptiemaatschappij goed uitkomt. 🙂 Mooi geschreven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: