Hoopje draad. van Maandag tot Maandag – 33


Wie er nog is niet gesmolten of door slecht slapen andere bijverschijnselen heeft ontwikkeld mag het zeggen. Hoera heerlijke zomer, welkom klimaatcrisis. Al kan ik me wat dat laatste betreft toch eindeloos lange zomers herinneren in mijn tienertijd. Geen idee of men het toen over een klimaatcrisis had. Wel een oliecrisis. Rolschaatsen en fietsen op de snelweg. Misschien een idee voor de komende winter. Je bloed gaat goed stromen dus je krijgt het er warm van. Anyhoe, wat was er weer wel of niet in de week van hobbels, meevallers en beleving in het leven van tegendraads.

Ma ; Ik probeer mijn planning te bewaken maar helaas, laatste kans vandaag voor een film die ik wil zien en als ervaringsdeskundige in het aangenaam verbruiken van tijd toch gekozen voor de film. Encore gezien en geen spijt van. Daarna even geneusd in een winkel en twijfel een tas te kopen maar er kwam een aap op mijn schouder zitten die “heb je deze echt nodig” toeterde. Njah, dan maar niet. Misschien maar goed ook want de meevaller van vorige week is ingehaald door een rekening van de zorgverzekering ad 370,00 Het eigen risico van onder andere de psycholoog. Prijzig koffiedrinken met die gast zeg. Gelukkig helpen de praatsessies, is ie aangenaam en wordt er ook veel gelachen. Smiddags een dutje gedaan, savonds mn stukkie geschreven en me niet laten afleiden door vriend J die vanuit Engeland belt om te kwebbelen. Sorry not sorry – geen tijd.

Di : Naar therapie. In de wachtruimte raak ik aan de klets met een andere mevrouw die daar voor het eerst komt. Nu weet ik heus wel dat wat je ziet vaak niet klopt met wat is maar ze is opgewekt en vrolijk. Kan dus ook bij een psycholoog. Wat je niet wordt in die wachtkamer. De 1e keer dat ik daar kwam was ik dat helemaal niet, mijn afspraak was afgebeld terwijl al onderweg en dus zat ik daar voor jan doedel tegen een spuuglelijke takkenbos aan te kijken. Zonder dit te benoemen merkte die vrouw op dat het een idioot groot is en wanstaltig lelluk grafstuk is. Iets met gedeelde energie? Smiddags hang ik voor jaffa op de bank. Het is benauwd en klam in grijswijk en krijg er koppijn van. Of van alweer een bericht in de mail van een rekening. Kappuh nau he. S’avonds wil ik weer eens ouderwets voor de tv hangen maar ik krijg geen signaal. Het wezenloos op knopjes drukken helpt niet. Morgen de jongens maar eens naar laten kijken. Een herkenbaar gegeven in de verschuiving naar een andere generatie 🥴

Woe ; het regent maar ook dat gaat weer in de mate van veel en ik moet er doorheen. Mijn schoenen kan ik bij aankomst leeggooien en prop ik bij gebrek aan iets om te drogen maar vol met een, weliswaar afgeschreven, rompertje. H komt spontaan langs. Vrijdag wordt het voor haar het een memorabele dag, haar bewijs van naturalisatie en vanaf dan is ze Nederlandse. Nooit geweten dat dit een flinke bom duiten kost. Ook zo gek niet want de motor moet ergens op draaien. Savonds de jongens hier, reden om weer eens iets fatsoenlijks te brouwen in mijn keuken. Het inregelen van de TV lukt ook hen niet. Morgen KPN bellen.

Do ; geen idee waardoor de tijd vandaag is opgegeten🤷‍♀️. Socials, appen en bellen met die en gene en wat hangen? Mijn kop zeurt en het is een lamlendige dag. Hoe fijn zou het zijn als dit mens een metertje zou hebben wat aangeeft wat er nodig is aan grondstoffen of voeding. Zout, suiker, kou, warmte… ? Een beetje als het metertje in een auto dat je moet tanken. Wist je trouwens dat er bij het tankicoontje een pijltje staat waarmee aangegeven is aan welke kant van de auto de tank zit? Best handig toch. Een kaartje besteld om te dansen zondag en KPN gebeld. Aardige gasten aan de helpdesk, mijn tv doet het weer en gelijk ook maar eens gepolst wat er aan korting te halen valt. Al met al nu een maand kosteloos binnen geharkt zonder het gedoe van overstappen. Dat volgend jaar augustus beoordelen en in de planner gezet. Het wordt nog eens wat met mijn lange termijn denken. Savonds een meetup met de mensen van de Ruimte. Het wordt een late maar mooie avond met openhartigheden over een sessie met Sjamanen drums, een stilteretraite, het zelf maken van verzorgingsmiddelen op natuurlijke basis en binnenkort ga ik aan de wandel met 1 van hen om wat te filosoferen over de Annunaki. Thuisgekomen stinkt het als een beerput in het portiek en ik verstap me waardoor er iets verschuift in mn rug. Toch het stadium van PhPd bereikt?

Vrij : Uitgeslapen en weer zit dat hoofd van mij niet lekker. En mn rug nu ook erbij🥴😞 Op Vinted de zilveren, niet kloppend met de maat, schoenen verkocht. Een wandeling gemaakt en savonds TV. Alle gemiste afleveringen van Dertigers. Ben ik allang niet meer maar ik ben een sucker voor Nederlandse series en romcoms.

Za : Smorgens belt 1 van de buren op de intercom, of ik enig idee heb waar die stank vandaan komt🤷‍♀️. Geen idee, er zijn wat buren op vakantie en voor zover ik weet hebben ze geen huisdieren of medebewoners onverzorgd achtergelaten. Ik heb vandaag Amsterdam op het programma. Niet als stad maar bijkletsen met, en uitzwaaien van din M die vanmorgen weer is vertrokken naar daar waar het regentijd en heel saai is. We genieten op haar terras van fijne gesprekken, vriendschap, een heerlijke lunch, drank, nog meer eten en een toetje van de eigen oogst bramen van de 3e din uit de golden showers*. Ik ben jaloers op de wat zij noemt hatseflats keuken prestaties die wat mij betreft sterren restaurants waardig zijn. Op tijd terug met het OV, op de terugweg aanmerkelijk rustiger dan de heenweg. Vanmorgen dacht ik even dat het een gratis reizen dag was maar de meute bleek voornamelijk festival reizigers op weg naar Lowlands. Nog niet begonnen en al zurig ruikend van lichaamsgeuren en het in de trein achtergelaten vreet tot go🥴 In de trein blader ik door de socials, een herinnering aan vandaag 10 jaar geleden. Met alles wat er aan genomen hobbels is lijkt de tand des tijd mild voor me in mijn gezicht. Het ov brengt me om een uur of half 12 thuis, de andere din is door M thuisgebracht. Haar lumineuze idee de auto op een parkeerplaats van een supermarkt te zetten is jammerlijk mislukt want het hek bleek op slot. Vanmorgen is ze als het goed is teruggegaan om fiets en auto op te halen. Kutje 😂😂

Zo : Een lome dag vandaag. De krant en wat klungelen. Alweer de pet van ervaringsdeskundige in het verkwanselen van tijd op vandaag. In de krant is het kommer en kwel over de al dan niet al aanwezige scheuren in de BV Nederland en het volgens de stuurlui aan wal gebrek aan lange termijn visie van het pluche rapalje. Wat regeren is vooruitzien betreft doet die van der Valk het beter. Toekan of toe-kom? Met het aansnoeren van de broekriem door het gepeupel op termijn mogelijk minder betalende gasten en een deal met het COA voor de opvang van statushouders is de garantie op inkomsten aardig ingedekt want betaalt en na 5 jaar of elke doorstroming de kamers weer opnieuw kunnen inrichten op kosten van vadertje staat. Hoe zou dat nou gaan met de rekening en het ongebreideld gebruik van energie en water op de kamers met airco, water voor de stortdouche of badkuip en wie doet de was? Gelukszoeker of niet, een flink aantal van de bevolking schoot al in de kramp bij het mogelijk tekort aan pleepapier, met het weten van de verliezen en ontberingen van H om hier te komen vind ik dat iedereen recht heeft op veilig leven met fatsoenlijk onderdak. Als antwoord op de ontstane commotie vanwege deze zakelijke overeenkomst zijn het voor deze ondernemersfamilie het gewone gasten. Met een klein verschil dan dat gewone gasten zelf betalen. Je zou er hoofdpijn van krijgen daar over na te denken. Gelukkig levert het belasting tarief op zaken als brandstof voor de auto veel op en anders dan tijdens de oliecrisis blijven we tanken en rijden.

Vanavond een dansje op het achterdek van de SS Rotterdam met blije mensen en een prachtige zonsondergang. Alsof er niks aan de hand is. De stank in het portiek bleek veroorzaakt door 2 dode ratten. Ze zijn opgeruimd. Die wel.

Vond je dit leuk om te lezen? lees dan ook Vleugellam of Lammetjesdag Mij volgen en delen is natuurlijk nog leuker.

*de showers zijn mijn dinnen uit expattijd in Jakarta. Golden een dubbele lading 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: