Kerst versus het Vrijdagmiddag gevoel

decembersnoepOf waar het meest op lijkt in de aanloop naar het eind van 2018.   In uitvergrote vorm dan. Gisteren een flink aantal mopperende mensen gespot in de supermarkt en ik heb bewondering voor het geduld en uithoudingsvermogen van alle verkopende, bezorgende, of op een andere manier extra belaste medemens in deze maand. Wat een gekte.🤔

De 1e keer dat me gevraagd werd wat doe jij met kerst was het nog volop zomer en wilde ik daar dus echt helemaal niet aan denken. Eigenlijk helemaal niet. Ik heb er heus wel plezier in toe te geven aan de kitscherigheid door her en der mijn woongenot op te leuken met meuk,  het groene gevaar is begin deze maand ook van zolder gehaald en aangekleed maar als de lampjes niet branden blijft het toch een armetierige nepperigheid.   Edoch…. en er liggen zowaar 3 kerstpakketten onder de groen versierde vriend en afgelopen zaterdag kreeg ik uit onverwachtse hoek een cadeau 😉

Wel teleurstellend is het ontbreken van een kerstpakket van het UWV. En dat terwijl die club mij, en heel veel andere mensen ook, toch al geruime tijd aan het “werk” houdt.  Werkloos? Nee, werkbeschikbaar !  (de sollicitatieverplichting mag ik de komende 2 maanden gelukkig laten voor wat het is want ik ben 3 weken geleden begonnen op een proefplaatsing waar ik het erg naar mijn zin heb)

Kerstmis op zich doet mij dus niet zo veel. Tijd en aandacht besteden aan en met wie je lief is kan op alle dagen en eten of wat uitgebreider eten doe ik ook wanneer het zo uitkomt. Decemberkoorts.

Als ik zo om me heen kijk en hoor lijkt de kerstgedachte zoals heel veel zaken, een illusie en kerstmis vieren meer en meer te gaan over moeten, willen en hebben.  Boodschappen doen alsof we een hongerwinter tegemoet gaan en het oneindig laten klapperen van de pinpas.

Nog even doorhalen. Volgende week de grote knaldag met nog meer over de balk smijtend gedrag en de boom in de fik.  1 januari de rotzooi op straat aanschouwen en 2 januari blijkt weer een gewone dag met bezigheden en verplichtingen.  En hoofd- of buikpijn van de schade op de rekening of meer drank en eten dan goed voor je was. ARMOEI – NOU MOEI!

Op naar de goede voornemens dan.

Fijne decemberdagen. 🤪🎄

 

psstt ;  mij volgen vind ik leuk, delen nog leuker, volgen en delen het leukst.

8 gedachten over “Kerst versus het Vrijdagmiddag gevoel

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: