Paspoortstress

Mijn vakantie hier loopt ten einde, morgenavond laat ga ik naar het vliegveld om met maroc air thuis te komen. Op Casablanca een tussenstop van 4 uur, hopelijk een lekker ontbijt daar. Maar om terug te kunnen heb ik mijn paspoort nodig. In feite ben ik hier namelijk illegaal.

Voor Guinee is een visum nodig.  Ook een happy Meal aan vaccinaties maar dat terzijde. Het aanvragen van een visum kan sinds kort digitaal, via vriendin ontving ik de link.
Na wat gehannes met inlogcodes die je in de mail ontvangt met een tijdslot (maar die bleken in de spambox) lukte het me de aanvraag in te voeren.
Vervolgens bleek ik de adresgegevens van mijn verblijf en telefoonnummer van vriendins man te moeten invoeren en dat had ik niet. Er werd wat heen en weer geappt om een tijd af te spreken met haar aan te telefoon een en ander in te vullen. Ik werk of ben ergens,  zij werkt of is bezig… de zondagavond voor vertrek aan de telefoon en voor de pc. Inloggen, opnieuw van alles invullen, de volledige naw en bedrijfsgegevens van
mijn gastverblijf en voila, ik kwam op de betaalpagina. Vriendin hing op want al laat en ik kon de rest wel afhandelen. Dacht ik…
Betalen bleek nl alleen te kunnen met de creditcard en die heb ik niet. 🤬
Vriendin weer Appen, haar gegevens gekregen en het visum betaald. En dan wacht je af. Maandag niks in de mail, dinsdag niks in de mail. Ik werd een beetje nerveus. Het contactadres gemaild, bellen geen optie, en de vraag gesteld hoever het proces van mijn aanvraag was. Woensdag antwoord, zie stap 6. Thuis weer inloggen met de code’s, waar is stap 6 🤷‍♀️ Weer mailen, weer een dag verder. Ik mail vriendin. Ze laat haar man er morgen naar kijken maar zegt geen zorgen, print wat je hebt, je wordt hier opgevangen. Leo mailt de volgende dag, log in met je codes en kijk bij stap 6 😂😂
Zover was ik al Leo 🤪.  Weer de helpdesk gemaild, ze bieden aan mijn codes aan hen sturen zodat ze kunnen inloggen in mijn aanvraag. agghhrr , ik had na het betalen ergens op moeten drukken ter bevestiging   (Geeft ie geen melding van🥴) en oh ja, waar is mijn bewijs van uitnodiging. 😱😱whaaaaahgg. Dat ook geregeld, en toen bleef t stil.
Op Conakry vliegveld ben ik inderdaad opgevangen door Lamin Conakry dag 1   en de donderdag na aankomst was er mail van de visa dinges. Aangezien ik toch al weg was bleek de procedure van mijn aanvraagt gestopt. Die is hier hervat. Vandaag moesten we om 2 uur op het vliegveld zijn om mijn paspoort en visum op te halen, vingerafdrukken en een foto te maken. We  hebben er 2 uur gezeten.  Het duurt ff maar dan heb je ook wat want ik heb een prachtige sticker in mijn paspoort en het ding weer terug 🙏 Morgenavond weer naar huis, tot vanmiddag was ik hier illegaal 🤪
this is africa 😂😂

Een gedachte over “Paspoortstress

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: