..en de Klerenzooi.

Oftewel ; Hoe je door het kopen van een truitje afglijdt en bij een psycholoog terechtkomt. Lydia Blogt had net zo goed vallen en opstaan kunnen heten. Of mijn ganzenbord leven. Ga terug langs start en lever in wat je hebt of zoiets. Een blokkentoren aan varianten van levenslessen die iedereen opstapelt. Mijn toren was in de afgelopen jaren al wat poreuzer geworden en afgebrokkeld maar bleef staan.

Hoe zit het nou met dat truitje zul je je afvragen. Welnu. Na baanverlies in 2016 zijn er wat niet gelukte zijsprongen geweest en ging ik na uiteindelijk 2 jaar net niet baantjes in een heel andere sector aan de slag. Ik moest er wat verder en langer voor reizen en ging er financieel op achteruit maar het was in den beginne erg leuk. Na pakweg een goed half jaar begon de mist van leuk op te trekken en de vermoeidheid van reistijd op te breken. De collega waar ik mee werkte vertrok en ik stond een zomer lang min of meer alleen. Niet zo fijn, vermoeiend ook en iets in mij begon te sputteren maar ik bleef. Loyaliteit is 1 van de wringende schoenen en andere sollicitaties lukte een paar keer net niet. Eind 2019 begon ik emotioneel te wiebelen maar weet ik dat aan winterdip. Even weg van alles – naar dierbare vrienden in Conakry – ik zou er vast van opknappen. Wat ook zo leek te zijn. Het werd weer lichter, de temperatuur liep op, ik kon wel weer wat hebben. Dacht ik. En toen kwam circus cojona. Ik kreeg er last van. Veel last. En een kort lontje ook. Opladen door te dansen of sociale activiteiten werd gedoe, ik was verdrietig, opstandig, moe en alles door elkaar. In de weerstand trok ik een gordijn op. En dus miste ik een aantal belangrijke ontwikkelingen. Hier komt dat truitje weer om de hoek. Din ging naar de uitverkoop in Antwerpen en vroeg me mee. Hoewel winkelen niet mijn hobby is ging ik mee. België bleek Code oranje maar dat was me door dat opgetrokken gordijn en de chaos in mij ontgaan. Ik kocht een truitje, 1x gedragen, en we hadden een leuke dag. Tot de dinsdag erop collega X aankondigde naar het buitenland te gaan want nodig aan vakantie toe. Duhh, wees beducht voor het rondreizend circus maar doe vooral waar je echt echt aan toe bent. Oftewel; het korte lontje vatte vlam en ik ontplofte. 1+1=2, de details een verhaal op zich, het dagje Antwerpen kreeg een staart, werd een conflict en bij mij ging het kaarsje uit.

Dit alles speelde zich af rond deze periode vorig jaar. Dezelfde periode van wat jaren terug, in scheiding maar man uit de wind in buitenland, en hij alles al dan niet bewust had dichtgetimmerd waardoor ik aansprakelijk werd gesteld voor zijn schulden. Met 87.480,60 euro schuld in mijn schoenen geschoven en 3 maanden huurschuld, mijn spaargeld was op, was de keus noodopvang of Rijswijk. Het werd grijswijk. Ik worstelde me door 3 jaar schuldsanering en de gevolgen ervan en krabbelde weer op. Hop, weer een blokje op de niet zo stevige toren. De man ging dood, en mijn ex schoonzus, waarvan de hartslag gevoed wordt door opportunisme en rupsje nooit genoeg in het niet valt, vond het niet nodig mijn naam op de kaart te vermelden. Een zwaar blok op de toren.

Met uitgaan van het kaarsje kletterden de blokken van obstakels die ik door wat voor oorzaak heb toegelaten op te stapelen over me heen. En alle goedbedoelde adviezen wat te doen om weer op te krabbelen ten spijt – het lukte niet en maakte dat ik me nog rotter voelde. In mijn beleving de optelsom van een kloteleven. Van het kopen van een -niet nodig- truitje naar een psych. Met huiswerk om onder andere alles van me af te schrijven. Bij deze. Sorry van die kant zal er nooit komen, tijd om af te sluiten. Alles wat aandacht krijgt groeit.

En nee, ik ben niet zielig en met dat kloteleven valt het ook wel mee. Gedrag wordt bepaald door processen. De blokjes. Met hulp bouw ik aan betere blokjes en wegschrijven van de shitload is als opruimen van klerenzooi. Gek genoeg is er ook de behoefte dat te doen met mijn kleren. Dat weer geen zooi maar ook heel veel. Weggeven, ruilen, Vinted, markplaats en filmpjes op YouTube. Waarvan vooral de filmpjes iets in beweging hebben gezet. Beweging en de spreekwoordelijke deur openen voor lucht, licht en andere opties.

Kledingstukken. Om te bedekken, te verbergen, te verwarmen, mooier te maken, in spreekwoorden en gezegdes en meer. Veel van mijn, of jouw, kledingstukken hebben een verhaal. Bloggen deed ik al, kennelijk vanuit de behoefte te vertellen. Vanaf nu zal het vaker gaan over kleren. Niet om te kopen of je iets aan te prijzen, er is al veel te veel zooi. Ik neem je mee als in dit verhaal, persoonlijk en openhartig. En af en toe tegendraads. Dat ben ik nou eenmaal. Punt!

Lydia’s Cast. Clothes as Story Tell – YouTube

lees ook ; Vleugellam en Terug naar de Natuur

Kleding – Wikipedia

waar de schoen wringt Nederlands spreekwoordenboek

3 gedachten over “..en de Klerenzooi.

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: